Website aanmelden bij Google?

door | 2 december 2010 | Zoekmachine Optimalisatie

Startende webmasters vragen zich vaak af hoe ze hun website kunnen aanmelden bij Google. Immers, je hebt een prachtige website gemaakt, en nu wil je natuurlijk ook graag gevonden worden.
Laat me beginnen met een eenvoudig advies: Meld je website niet aan via de tool van Google zelf. Er zijn namelijk veel betere en snellere methodes!

Aanmelden bij Google is niet nodig

Wanneer je dus een nieuwe website hebt is het niet nodig om deze aan te melden bij Google. Google is namelijk erg goed in het “vinden” van websites en pagina’s. En met de juiste methodes wordt je website zo opgenomen in Google.

Wat moet je wel doen?

Om zo snel mogelijk te worden opgenomen in de index van Google is er maar één echt goede methode, en dat is ervoor zorgen dat Google jouw website vindt via een website die al wel in de index staat.
Simpel gezegd, je moet ervoor zorgen dat er een link naar jouw website op een website komt te staan die al wel vindbaar is. En het liefst een website die vaak door Google wordt bezocht. Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden:

  • Een inhoudelijke reactie achterlaten op een blog die veel wordt bezocht, en het liefst bij een recent artikel (ga dus niet spammen, maar draag daadwerkelijk bij aan de discussie aub.);
  • Een bevriende webmaster, liefst in dezelfde branche, vragen of dat hij tijdelijk een link naar jouw website wil plaatsen;
  • Een bericht op Twitter plaatsen met daarin de link naar je website (kan enorm effectief zijn, maar het lijkt het voorlopig wel op dat dit alleen goed werkt wanneer de Twitteraccount ook echt actief is en het bericht af en toe geretweet wordt).

Wat kun je beter niet doen?

  • Website aanmelden bij Google via de tool van Google zelf;
  • Al beginnen met het uploaden van de sitemaps. Hierdoor loop je het risico dat Google pagina’s gaat vinden die niet via de normale route op je website te vinden zijn, lees ook deze discussie: Sitemap aanmelden bij Google.

Wat kan ik verwachten?

Wanneer een nieuwe website wordt toegevoegd aan de index van Google moet je geen wonderen verwachten. Het kan een tijdje duren voordat Google alle pagina’s van je website heeft gevonden. En dan hebben we het nog niet over het daadwerkelijk hoog scoren in de zoekmachines.
Ons advies is daarom ook niet om meteen te panikeren, maar gewoon geduld te hebben! Het heeft geen zin om dingen overhaast te doen. Sterker nog, dit kan tegen je gaan werken! Zeker voor wat betreft het linkbuilden is het belangrijk om dit op een natuurlijke manier te doen, lees hier waarom: natuurlijk linkbuilden.

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

8 + 14 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company