Naar
boven
Logo Karel Geenen

Google Adwords, waar komen de kliks vandaan?

Google Adwords | Geografische rapportenEen nieuw rapport is vanaf nu beschikbaar in het Adwords rapport centrum. Het zogenaamde Geografische prestatie rapport. Dit rapport geeft weer van welke locaties (land, provincie en soms plaatsnaam) de vertoningen, kliks en conversies vandaan komen.

Een erg handig rapport om je campagnes te verbeteren…

Met Google Adwords is het mogelijk om je te richten op bepaalde gebieden of plaatsen. Stel dat je als targeting Noord Brabant hebt gekozen. Met dit nieuwe rapport zie je dan bijvoorbeeld dat er veel kliks uit Tilburg en Eindhoven komen. Echter zie je ook dat de meeste conversies uit de plaatsen komen die dicht tegen de Belgische grens aan liggen.

Wat je nu zou kunnen doen is speciaal voor deze plaatsen een aparte campagne opzetten!

Om een dergelijk rapport te maken ga je naar het tabblad “rapporten”, “rapport maken” en kies voor “Geografische prestaties”. Zie onderstaande afbeeldingen:

Google Adwords | Geografische rapporten

Afbeelding 1: Kies rapport maken

Google Adwords | Geografische rapporten

Afbeelding 2: Kies Geografische prestaties

Zelf een Google AdWords specialist worden?

Bekijk cursus nu!

Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is de eigenaar van deze weblog, en tevens eigenaar van Yargon, een zoekmachine marketing bedrijf gericht op het MKB.
4 reacties op "Google Adwords, waar komen de kliks vandaan?"
 • Nienke zegt:
  04 sep, 2008 om 11:36

  Hoe betrouwbaar zijn die gegevens. Is het op basis van een IP-adres? Is het dan niet sterk afhankelijk van waar het IP-adres gevestigd is?

  Reageren
 • Lodewijk zegt:
  04 sep, 2008 om 15:00

  Traffic4u heeft hier een onderzoek naar gedaan, kan het alleen zo 1-2-3 niet vinden :S

  Reageren
 • John Bertrand zegt:
  05 sep, 2008 om 10:12

  Ik vind dat Google woorden steeds duurder maakt ondanks er weining verkeer op zit. De vraag is, heeft het nog wel zin op de lange duur. Adwords is mooi indien je een nieuw product hebt en je meteen de reacties wilt meten.

  Groetjes,
  John

  Reageren
 • Eric van Horn zegt:
  31 mrt, 2009 om 12:48

  Ik ben van mening dat je altijd een geografische campagne moet opzetten. Je krijgt dan zeer betrouwbare info. Ook werk ik als affiliate en op deze manier kom ik zelfs bovenaan de zoekresultaten terwijl het bedrijf waarvan ik de produkten promoot denkt dat zij bovenaan komen..

  Reageren

Reageren