Is de HTML validatie belangrijk voor je ranking?

door | 16 maart 2011 | Video, Zoekmachine Optimalisatie

Dit artikel is naar aanleiding van een vraag aan Matt Cutts van het Google Webmaster Centrum. Hierin wordt gesteld dat websites niet HTML gevalideerd hoeven te zijn voor wat betreft hoge posities in Google, zolang de website maar in elke browser goed wordt weergegeven.

Wat is de HTML validatie?

Zoals iedereen weet bestaat een website uit een code die browsers dan vertalen naar een visuele weergave voor de gebruiker. De richtlijnen voor deze code worden opgesteld door het W3C (World Wide Web Consortium). Deze richtlijnen moeten ervoor zorgen dat het internet op lange termijn kan blijven doorgroeien op een uniforme wijze.

Website laten valideren

Het W3C heeft daar een tool voor ontwikkeld waar je kunt gaan kijken of jouw website zich aan de vooropgestelde richtlijnen houdt: W3C Validator.

Is de validatie belangrijk voor je ranking?


Zoals je uit de bovenstaande video kunt opmaken heeft het geen invloed op je ranking zolang de website maar goed werkt en goed wordt weergegeven in de browsers van de gebruikers. Of je website er in verschillende browsers goed uit ziet kun je controleren aan de hand van verschillende tools. Deze tools kun je in het artikel “5 Website usability tools” terugvinden.

Conclusie

Hoewel Google (Matt Cutts) hier aangeeft dat een website niet perse HTML-gevalideerd hoeft te zijn wil het niet zeggen dat we dit compleet moeten negeren. Feit is dat wanneer je website door deze test heenkomt, de kans dat je website goed wordt weergegeven in elke browser maximaal zal zijn.

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company