Binnen Google Analytics is het standaard niet mogelijk om statistieken per weekdag, week van het jaar of per uur te bekijken.
Toch kan het soms erg handig zijn om te bekijken op welke weekdagen jouw website het beste presteert. Of misschien wil je wel weten op welk uur van de dag de meeste verkopen plaatsvinden?
In dit artikel leg ik uit hoe je dergelijke statistieken toch heel eenvoudig uit Google Analytics kunt halen. Onderaan het artikel vind je een downloadlink, wanneer je hier op klikt wordt het hieronder besproken rapport automatisch toegevoegd aan je Google Analytics account.
De truc? Een aangepast rapport!
Zoals eerder al aangegeven is het met de standaard rapporten niet mogelijk om statistieken per uur, dag van de week of weeknummer te bekijken. Echter is deze data wel aanwezig in Google Analytics!
We hoeven alleen maar even een aangepast rapport te maken binnen Google Analytics. In de onderstaande video laten we zien hoe je dit kunt doen (je kunt ook de video overslaan en het kant en klare rapport meteen downloaden onderaan dit artikel):
Mogelijkheden  zijn eindeloos
Door het maken van een aangepast rapport zoals hierboven in de video wordt beschreven kun je nu dus alle statistieken ook per uur, weekdag of week van het jaar bekijken.
In de video hebben we alleen wat standaard statistieken toegevoegd. Uiteraard ben je hierin niet beperkt. Zo kun je dus bijvoorbeeld ook bekijken welke productgroepen op welke dag van de week het beste presteren.
Download het rapport hier!
Voor de luie marketeers heb ik hier alvast een dergelijk rapport gemaakt wat je gratis kunt downloaden. Klik gewoon op de onderstaande link (zorg dat je bent ingelogd in Google Analytics) en wijs een profiel toe (volg de instructies op het scherm):
Rapport tijdseenheden door Karelgeenen.nl
Bedankt voor de goede uitleg en het voorwerk.
Heel vreemd dat dit niet standaard in Google Analytics zit. Als ik me niet vergis, zat dit er vroeger wel in.
Fijn Karel, hartelijk dank, leuk die directe toepassing van je bestand in Analytics!
Als je nog meer bijzondere, aangepaste rapporten zo kunt delen, graag! 🙂
Bedankt Karel, dat is altijd handig te weten.
worden hier de bezoeken die je aan je eigen site brengt meegerekend? ik heb een filter aan staan dat mijn ip adres niet meegeteld wordt, maar ik heb in het rapport een hoger bezoekers aantal per dag dan dat ik gewoon op de homepage rechts bovenin op de dag ga zoeken naar hoeveel bezoekers er zijn gekomen.
Denk dat het verschil tussen bezoekers en bezoeken zit…
hm kun je dit misschien even iets duidelijker uitleggen begrijp niet echt wat je hiermee bedoeld. dankjewel.
Het rapport laat bezoeken zien, jij kijkt misschien naar het aantal bezoekers. Daar zit een verschil tussen. Een bezoeker kan meer bezoeken afleggen.
Karel, mijn complimenten: wat een prima download! Ik miste dit al geruime tijd in de vernieuwde versie va GA, en op deze manier heb je het mij erg gemakkelijk gemaakt. Ik ga dit zeker even rondtwitteren ;-).
Hoi Karel,
Bedankt, handig rapport! Ik hou me net als Freek, aanbevolen voor meer interessante geavanceerde rapporten met een downloadlink 🙂
Leuk rapport, gebruikte ze al we apart, maar had ze nog nooit zo mooi bij elkaar gevoegd, bedankt!
Let er wel voor op dat deze cijfers wel gevaarlijk zijn als je ze wil gebruiken voor het versturen van je nieuwsbrief oid.
Als je niet filtert krijg je nogal snel een self-fullfilling prophecy. Je verstuurt je nieuwsbrief elke dinsdag om 2 uur, vervolgens blijkt uiteraard uit deze cijfers dat dan ook het meeste mensen naar je site komen, dus blijf je je nieuwsbrief om 2 uur versturen.
Daarbij moet je oppassen dat je al je reclameuitingen goed noteert in analytics zodat je een goed zicht krijgt wat nu echt het beste tijdstip is.
Klopt Rick!
Daarom zie je ook in de video dat ik het segment “zonder nieuwsbrief” heb aanstaan ;-).
ik denk dat bij iedereen het zelfde is dat vanaf 9uur de meesten mensen op hun site zitten..
weet niet echt wat je met de informatie kunt.. puur omdat de meesten bedrijven niet om 9uur nog werken..
Lekker kort door de bocht Janis ;-).
Wat denk je bijvoorbeeld van consumenten. Zouden zij niet na 21.00 uur nog online zijn? Dus afhankelijk van je doelgroep kun je zeker wat met deze cijfers!
Weer een goede tip Karel, bedankt!
Handig! Ik heb er lang naar gezocht en kon niet geloven dat dit niet standaard in Analytics zat. Downloaden van rapport is echt heel fijn, zou heel blij zijn met meer te downloaden aangepaste rapporten.
Klopt het dat de dimensie “uur” niet meer aanwezig is in Analytics?
Overigens werkt de link naar het rapport ook niet meer, Karel.
Wel duidelijk overzicht van hoe je een aangepast rapportage aanmaakt 🙂
Hoi Karel,
Ik wilde net zelf een dergelijk rapport gaan maken als check voor de lijn in bezoekersaantallen buiten kantoortijd en toen herinnerde ik mij deze post. Je hebt mij weer werk en mijn collega’s veel stress bespaard, bedankt! 😉
Heel handig, dank je wel!