Naar
boven
Logo Karel Geenen

Anti Spam

De Nederlandse anti spam wet is succesvol te noemen! Gisteren las ik het volgende bericht op teletekst:

Nederland voorop in strijd tegen spam
Nederland krijgt complimenten van de Europese Commissie voor de strijd tegen spam. Daar moeten andere landen een voorbeeld aan nemen, desnoods onder dwang van een wet, vindt de Europese Commissie. Een aantal verstuurders van spam is hard aangepakt, en toezichthouder OPTA gooit er extra geld en mensen tegenaan. Volgens deskundigen was vorig jaar 50 tot 80 procent van de mailtjes spam. In 2001 was dat nog maar 7 procent.

Hier mogen we best wel trots op zijn. Maar wat betekent dit nu voor de internet marketeers onder ons? Nou, dit heeft grote gevolgen! Het zal steeds moeilijker worden om je mails te bezorgen bij je (toekomstige) klanten. In vorige artikels heb ik dit ook al duidelijk gemaakt maar het bericht wat ik gisteren las heeft dit nog maar eens bevestigd!

We zullen de spam regels (CAN-SPAM) dus in acht moeten houden. Een paar voorbeelden van deze regels zijn:

 • Zorg dat onder elke email een uitschrijflink staat;
 • Zorg dat onder elke mail een adres staat vermeldt van de afzender;
 • Vermijd de “spam” woorden als gratis en dergelijke.

Wanneer je een emaillijst op wil bouwen kun je dit het beste met een software doen. Met deze software, de zogenaamde autoresponders, kun je eenvoudig mailings de deur uit doen. Zorg er dan wel voor dat je een software neemt die de CAN-SPAM regels in acht houdt. Onlangs is Aweber uitgeroepen tot betrouwbaarste Autoresponder. Met Aweber ben je er zeker van dat je mails ook daadwerkelijk bezorgd worden omdat zij als één van de weinige de spam regels toepast. Hier is een link naar Aweber.

Het zal in de toekomst een echte wetenschap worden, ervoor zorgen dat de mails ook daadwerkelijk bij de ontvanger in de inbox belandt, niet in de spam map!

Karel


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is de eigenaar van deze weblog, en tevens eigenaar van Yargon, een zoekmachine marketing bedrijf gericht op het MKB.
4 reacties op "Anti Spam"
 • Bram zegt:
  28 nov, 2006 om 18:24

  Ook TE grote teksten in een e-mail kunnen ervoor zorgen dat je mail in de spambox beland. Zet je nieuwsbrief of wat dan ook online als pfd, en laat de mensen het downloaden…

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  28 nov, 2006 om 18:36

  Het is inderdaad een mogelijheid om je nieuwsbrief in PDF om te zetten Bram. Het nadeel hiervan is dat mensen dan weer moeten gaan downloaden en dat is weer en extra handeling.

  Maar wanneer je een vaste lezersgroep hebt die dat niet erg vind is het een goede oplossing!

  Reageren
 • De 6 basisregels van emailmarketing zegt:
  25 jan, 2007 om 15:34

  [...] Dagelijks krijgen mensen tientallen mails (ik zit nu op ongeveer 80 per dag..). Veel van deze mails zijn spam. Om toch op te vallen binnen al deze spam is het belangrijk dat je de aandacht trekt. Een effectieve manier is om de naam van de geadresseerde in het onderwerp te verwerken. Je zult dan wel de naam moeten hebben van de geadresseerde. Er zijn handige softwarepakketten op de markt waarmee het heel eenvoudig is om de naam van de persoon in de titel en de tekst te “plakken”. Je stelt een mail op met als titel: “Dit moet je zien (#naam)!” De software vervangt dan automatisch de (#naam) waarde voor de naam van de geadresseerde. De software waar ik dit overigens mee doe is Aweber. Ik ben hier zeer tevreden over! Je betaalt slechts eenmaal een bedrag (en dus niet per email). Een goede voorwaarde wanneer je veel mails verstuurt. [...]

  Reageren
 • Tom zegt:
  25 sep, 2007 om 11:30

  Op http://www.web-tools.be kunnen jullie ook een nieuwsbriefapplicatie terugvinden die deze mogelijkheden ook heeft.

  Inclusief talloze andere handige marketingfuncties wat je niet zoveel terugvind :

  - updatefunctie (waarbij de ontvanger zijn gegevens zelf kan aanpassen)
  - send to a friend
  - ontdubbelingsfunctie
  - geluid plaatsen bij een nieuwsbrief (bvb gesproken tekst)
  - zeer uitgebreide lees en klikstatistieken incl excel export
  - excel importfunctie

  Reageren

Reageren


Karelgeenen.nl BV | Pastoor v. Vroonhovenstraat 8 | 5554 HJ Valkenswaard | Tel: 0575-200 228
Privacy Policy | Gebruiksvoorwaarden | Copyright 2006 - 2014