Naar
boven

Zoek en vind met Google Handwrite Mobile Search

Je kent het vast wel: je bent onderweg en wil even wat Googlen op je smartphone of tablet, maar laten we eerlijk wezen.. niet iedereen heeft van die kleine vingertjes, dus er komen vaak wat meer letters te staan dan de bedoeling was.  Daar heeft Google nu een oplossing voor: Google Handwrite Mobile Search.

Dit is niet de eerste oplossing waarmee Google je helpt met het zoeken op mobile devices. Met Voice Search spreek je je zoekopdracht in en via Google Goggles (alleen voor Android) zoek je op afbeeldingen, door een foto te maken met je camera. Daarnaast is er Google Instant, die geeft zoekresultaten weer tijdens het typen, maar dat is niet alleen ontwikkeld voor mobile devices. Je hebt het vast al gezien op je computer.

Het mooie van Google Handwrite is dat je niet meer op een toetsenbordje hoeft te priegelen. Je kunt nu overal op je touchscreen schrijven. Check de video voor meer uitleg:

Om het te gebruiken ga je naar Google op je smartphone en schakel je bij instellingen Handwrite in. Voor extra tips voor gebruik kun je hier kijken, zo heeft Google het bijvoorbeeld graag dat je blokletters gebruikt. En voor de herkenbaarheid van cijfers een streepje door je nul zet, dus niet 0 maar Ø.

Ik vind het een mooie toevoeging aan het rijtje van zoek mogelijkheden en ga het dan ook zeker uitproberen de komende tijd.

Wat denken jullie, zijn er nog andere zoekmogelijkheden die je in de toekomst van Google verwacht?

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Lianne Soer
Lianne is Manager van de KG Academy en is medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de online marketing cursussen. Daarnaast heeft ze i.s.m. Karel de cursus "Google Analytics" ontwikkeld.
Wees de eerste die reageert!

Reageren