Naar
boven

Infographic: 5 tips voor een goede infographic

Infographics zijn erg populair, het is een goede manier om grote complexe ideeën of onderzoeksresultaten te presenteren. Het maakt data overzichtelijk en inzichtelijk voor een groter publiek. Maar wat maakt een infographic een goede infographic? In dit artikel 5 tips voor het maken van een goede infographic.

Onderdeel van content marketing strategie

Het gebruiken van infographics past uitstekend in een content marketing strategie, omdat het web steeds visueler wordt. Afbeeldingen worden makkelijk gedeeld op sociale media, vooral op afbeelding georiënteerde platformen zoals Pinterest en Tumblr. Vergeet daarbij de kracht van afbeeldingen op Facebook niet! Data die normaal als saai en lastig wordt gezien, kan nu op een leuke en entertainende manier worden gepresenteerd. De beste infographics zijn simpel en creatief. Bekijk de tips voor een goede infographic in onderstaande infographic van IQ.

Zelf aan de slag?

Zelf een infographic maken? Probeer het eens met Easely of Piktochart. Simpele tools, vol met templates, om van start te gaan. Bekijk hieronder de introvideo’s van beide tools:

Wat is jouw ervaring met het maken van een infographic? Laat een reactie achter!

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Lianne Soer
Lianne is Manager van de KG Academy en is medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de online marketing cursussen. Daarnaast heeft ze i.s.m. Karel de cursus "Google Analytics" ontwikkeld.
5 reacties op "Infographic: 5 tips voor een goede infographic"
 • christian zegt:
  02 okt, 2012 om 16:29

  Bedankt voor het delen van deze infographic Lianne, ziet er goed uit! Ik wil er al langer over schrijven dat infographics van toegevoegde waarde kunnen zijn voor bedrijven, dit is weer een bevestiging en ga ik binnenkort ook een blog aan wijden :).

  Reageren
  • Lianne Soer zegt:
   02 okt, 2012 om 16:32

   Dank voor je reactie Christian!

 • Louis zegt:
  02 okt, 2012 om 19:15

  Bedankt, voor het delen van de twee tools, zowel easely als piktochart, ga ik snel even bekijken!

  Reageren
 • charlotte zegt:
  03 okt, 2012 om 15:28

  Ik zocht al een tijdje aan het zoeken naar infographic-creators. Heb het een tijdje met de betaalde versie van Piktochart geprobeerd. Maar vond het toch niet heel gebruiksvriendelijk. Voor de liefhebber: ze lanceren zeer binnenkort versie 2. Verder kwam ik tijdens mijn speurtocht nog deze lijst tegen: http://www.mastermindblogger.com/2012/17-resources-to-help-you-create-killer-infographics/

  Reageren
  • Lianne Soer zegt:
   03 okt, 2012 om 15:42

   Hoi Charlotte,
   Dank voor je reactie en de aanvulling!
   Groet,
   Lianne

Reageren