Naar
boven

Google Adwords meten via Google Analytics

Er zijn tegenwoordig heel wat webmasters die gebruik maken van zowel Google Adwords als Google Analytics. Nu is het ook mogelijk om je Adwords prestaties te meten via Google Analytics.

Wanneer je inlogt op je Analytics account zie je in het linkermenu bij verkeersbronnen het submenu “Adwords” staan, zie de afbeelding hier onder.

Analytics-Adwords

Wanneer je hier op klikt zie je waarschijnlijk geen data staan. Dit komt omdat we eerst de Adwords account moeten koppelen aan de Analytics account. Hiervoor moet je inloggen op je account en dan naar accountvoorkeuren gaan, zie afbeelding:

Accountvoorkeuren Adwords

Je klikt dan vervolgens in de rechterkolom op “volgen” en vinkt het vakje voor “Bestemmings-URL autocodering” aan, zie afbeelding:

Autocodering

Vanaf nu is de Adwords account gekoppeld aan je Analytics account. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe het er in Google Analytics uit zal zien:

Voorbeeld van Adwords in Analytics

Wanneer je de Adwords account gekoppeld hebt aan je Analytics account heb je toegang tot zeer veel interessante data. In een volgend artikel zal ik een aantal van deze gegevens behandelen en laten zien wat je er mee kunt. En geloof me, je kunt er ontzettend veel interessante dingen mee doen!

Daadwerkelijk meer informatie uit Google Analytics halen? Download nu gratis 5 gepersonaliseerde Google Analytics rapporten! Adverteer jij al via Google AdWords? Download dan zeker deze gratis whitepaper!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?

Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul onderstaand formulier in:


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
6 reacties op "Google Adwords meten via Google Analytics"
 • Pascal G. zegt:
  05 nov, 2007 om 21:57

  Ok, bedankt voor de tips. PERFECT !!
  Heb t (met uw tips als hulp) zelf ook geinstalleerd, en een eigen analytics werkbalk gemaakt Een voorbeeld daarvan staat op http://www.space.tegoor.nl/

  Reageren
 • Ronald zegt:
  29 feb, 2008 om 11:24

  Hoe doe ik dit als analytics en adwords op 2 verschillende accounts draaien?

  Reageren
 • Jacob Ras zegt:
  27 jan, 2010 om 18:17

  Ah, bedankt voor de tip :) Heb net mijn account in Adwords gekoppeld aan Analytics, maar er werd niet automatisch een vinkje bij “Autocodering” gezet.

  Reageren
 • Keekee zegt:
  06 mei, 2010 om 21:13

  Ik heb dezelfde vraag als Ronald. Hoe doe je dit als je adwords en analytics op twee verschillende pagina’s draaien?

  Iemand een idee?

  Reageren
  • Tom zegt:
   06 jul, 2010 om 10:06

   Me too…….hoe kan je de adwords resultaten van meerdere accounts… Stel bedrijf A rolt een campagne uit voor een klant waar wij de website voor hebben gebouwd en de analytics doen. Hoe kan ik dan de cpc’s meten?

 • Arne zegt:
  18 jan, 2013 om 16:37

  Vrij oud artikel, maar nog steeds erg informatief. Krijg vaak klanten die zeggen: mn organiscghe verkeer is sinds ik adverteer op Adwords erg toegenomen, terwijl als je Autocodering op nee hebt staan, het betaalde verkeer als organisch verkeer wordt gezien!

  Reageren

Reageren