Naar
boven

Facebook voegt promotie-optie toe aan privé accounts

Facebook heeft altijd geroepen gratis te blijven voor zijn gebruikers, dit is ook zo.. Behalve als je een bericht aan meer vrienden wilt laten zien.

Testfase succesvol

Na een succesvolle testperiode in Nieuw Zeeland, wordt de functie ‘Promoted Posts” als eerste gelanceerd in Amerika. In de maanden daarna zal het overal uitgerold worden. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers een post promoten, net zoals adverteerders dit doen. Onderaan de post komt een extra optie te staan, Facebook gaf onderstaande afbeelding vrij ter illustratie.

Hoger in nieuwsfeed

Facebook zegt dat de ‘Promoted post’ – zoals de aankondiging van een verloving, evenement of ander groot nieuws – hoger in het nieuwsoverzicht van vrienden terecht komt. “De nieuwsfeed bezorgt je berichten iedere dag bij je vrienden. Soms zijn er vrienden die je bericht hebben gemist, vooral wanneer er veel wordt gepost door vrienden van vrienden en jouw bericht niet bovenaan de nieuwsfeed staat.” Vertelt Abhishek Doshi, software engineer bij Facebook.

Kosten

Hoeveel het gaat kosten om een tweet te promoten is nog niet bekend, daarover wil Facebook nog geen uitspraken doen. Het enige wat ze hierover kwijt willen is het feit dat ze aan het testen zijn met een aantal verschillende prijzen.

Onze hulp nodig met Facebook?

Bekijk onze cursusLaat ons helpen!

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Lianne Soer
Lianne is Manager van de KG Academy en is medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de online marketing cursussen. Daarnaast heeft ze i.s.m. Karel de cursus "Google Analytics" ontwikkeld.
Wees de eerste die reageert!

Reageren