Naar
boven

Kwaliteitsscore Google Adwords verbeteren

Google AdwordsSinds Google de kwaliteitsscore binnen het Adwords programma hanteert kun je niet meer een zoekwoordlijst met duizenden keywords maken en kliks kopen voor slechts 5 eurocent. Google controleert namelijk de kwaliteit van de zoekwoorden door te kijken of dat ze wel gerelateerd zijn aan de pagina waarnaar je de bezoekers verwijst in de advertentie.

Er is echter een “truck” om er achter te komen welke zoekwoorden bij je website passen en dus een hoge kwaliteitsscore zullen halen…

Google zou Google niet zijn als ze hiervoor zelf een tool hebben ontwikkeld. Via het hulprogramma voor zoekwoorden kun je kiezen voor sitegerelateerde zoekwoorden. Vul hier de url van je landingspagina in (de pagina die de bezoekers te zien krijgen na het klikken op je bestemmingsurl) en Google geeft je alle zoekwoorden die gerelateerd zijn aan die pagina.

Omdat Google deze zoekwoorden als gerelateerd beschouwd krijgen deze zoekwoorden automatisch een hoge kwaliteitsscore en hoef je niet zoveel te betalen per klik”¦

Adverteer jij al via Google AdWords? Download dan zeker deze gratis whitepaper!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?

Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul onderstaand formulier in:


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
16 reacties op "Kwaliteitsscore Google Adwords verbeteren"
 • Karel Geenen zegt:
  05 jul, 2007 om 12:46

  Valt me een beetje van je tegen Mario ;-). Ik had verwacht dat je die tool die je bespreekt al wel bij mijn online marketing tools had gevonden, daar staat namelijk ook eenzelfde tool. Deze kun je overigens downloaden en opslaan op je PC…

  http://www.karelgeenen.nl/tools/

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  05 jul, 2007 om 12:39

  Hoi Karel,

  Zo te lezen heeft die programma van Google dus toch meer aandacht verdiend. Ik heb trouwens een online-tool gevonden waarmee je de gevonden zoekwoorden kunt ‘wrappen’, dan hoef je niet handmatig de “zoekwoord” en [zoekwoord] varianten te typen.

  Ik plak de url maar gewoon hieronder:
  http://www.mikes-marketing-tools.com/cgi-bin/adwrapper.cgi

  Groetjes
  Mario

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  05 jul, 2007 om 12:40

  Correctie: ik bedoel uiteraard ‘dit programma’ opv ‘die programma’.

  (Te snel getypt)

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  05 jul, 2007 om 19:10

  Mijn excuses voor het eventuele ongemak.
  Ik neem het je niet kwalijk als je die post weghaalt.

  Groet,
  Mario

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  06 jul, 2007 om 14:14

  Is geen probleem hoor Mario. Ik vind het niet erg als mensen meedenken en resources aandragen!

  Reageren
 • Eduard Blacquière zegt:
  10 jul, 2007 om 12:03

  Een aardige truck Karel, maar ik denk dat er meer nodig is om de kwalitietsscore positief te beïnvloeden.

  De belangrijkste factoren voor het optimaliseren van met name de kwaliteitsscore heb ik trouwens onlangs beschreven in de Handleiding: Google AdWords campagne optimaliseren

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  10 jul, 2007 om 12:08

  Heb ook niet gezegd dat dit de enige manier is om de kwaliteitsscore te verhogen ;-)

  Heb er zelf ook al heel wat artikels over geschreven op deze weblog. Maar is inderdaad een leuke handleiding die je hebt geschreven!

  Had namelijk op mijn todo lijstje staan om daar een artikel aan te wijden (aan je handleiding) maar je hebt de url zelf al geplugged…

  Voor hoeveel mensen houd je eigenlijk een campagne bij?

  Reageren
 • Eduard Blacquière zegt:
  10 jul, 2007 om 12:18

  Uiteraard heb je alle vrijheid om alsnog een artikel te wijden aan m’n handleiding ;) Dat zou ik zeker waarderen en dat voegt meer waarde toe dan alleen de hierboven geplaatste URL!

  Op dit moment houd ik voor slechts een handjevol mensen wat campagnes bij, omdat ik het de laatste maanden erg druk heb met afstuderen. Hoe lopen bij jou de zaken?

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  10 jul, 2007 om 13:23

  Ik begrijp dat je dat waardeerd maar als je zelf url’s gaat pluggen naar je eigen blog ga ik dat niet nog een keer doen… Misschien is het handiger om mij de volgende keer een mailtje te sturen met daarin de vraag of dat ik een stukje aan je handleiding wil besteden.

  Qua Adwords doe ik bijna alleen nog maar de grotere campagnes, dus dagbudget vanaf 100 euro, en dit gaat zeker lekker!

  Reageren
 • Ronald zegt:
  30 sep, 2009 om 15:58

  Zeker grappig dat mensen hier nog proberen te linkbuilden. Ik ben nu met die google adwords training bezig en ben benieuwd of ik er een beetje goed in ben straks.

  Reageren
 • wesley zegt:
  24 nov, 2009 om 15:15

  UHmm vraag aan Karel, toen ik zojuist op je link klikte om het programma dat kan wrappen te downloaden. Zag ik dat dit deel van de pagina geheel leeg is, is dit bewust of onbewust en is er een mogelijkheid dat ik het programma nog kan krijgen ?

  groeten een adwords noob :)

  Reageren
 • enterprise search zegt:
  28 jan, 2010 om 12:30

  Ik zou het tof vinden als iemand nog linkjes heeft voor mij waar ik onze link kan plaatsen. Suggesties anyone?

  Reageren
 • adwords groningen zegt:
  12 apr, 2010 om 16:02

  @ enterprise search, ga lekker via linkbuildingtool even kijken:)

  Reageren
 • Bart van den Belt zegt:
  24 jun, 2010 om 08:36

  Hoe je je adwords campagne ook inricht, wat voor zoekwoorden je ook probeert te forceren; uiteindelijk draait het om content op je website die relevant is en voor gebruikers goed te vinden via de navigatie. Dit heb ik zelf ondervonden: na jarenlang rond de 20 – 30 websites te hebben gehad voor mijn dienstverlening (voor ieder zoekwoord een website) ben ik, na een training van Dokter Klik, tot de conclusie gekomen dat het schrijven van nuttige en goede websteksten, niet alleen gericht op de zoekwoorden maar vooral op de inhoud van de pagina het beste werkt.

  Dit werkt het beste om bezoekers binnen te krijgen en ze daar te houden. Maak voor ieder zoekwoord een aparte pagina met relevante informatie, zorg dat deze pagina technisch in orde is en focus je op één website…

  Reageren
 • vergaderlocatie zegt:
  21 mrt, 2011 om 11:21

  Bedankt voor alle nuttige informatie heren en dames!

  Reageren
 • Erwin Perdon zegt:
  06 dec, 2011 om 20:46

  Op deze website heb ik een seo pakket gevonden van SEO Powersuite, waar je een vrij pakket kunt downloaden. Website auditor helpt bij het zoeken van de juiste zoekwoorden.

  Reageren

Reageren