Naar
boven

Beheer de eerste resultatenpagina van Google

Er is onlangs een nieuw netwerk opgezet voor online marketeers, Gooruze.com. Hier delen online marketeers informatie over “het vak”.

Ik kwam daar een erg interessant artikel tegen van Andy Beal over online reputatie. Google wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt door (toekomstige) klanten, werknemers en werkgevers. Er wordt dan gezocht op de (bedrijfs)naam.

Nu heeft niet elk bedrijf of persoon positieve reacties. Er zijn bijvoorbeeld problemen geweest met een bedrijf of je hebt als persoon iets te enthousiast (lees: negatief en ongecontroleerd) gereageerd op een forum.

Om er nu voor te zorgen dat jouw (bedrijfs)naam positief naar voren komt op de eerste resultatenpagina van de zoekmachines kun je de volgende stappen ondernemen:

1: Een eigen website
Klinkt logisch maar toch heeft nog niet iedereen zijn of haar (bedrijfs)naam geregistreerd en er een (simpele) website op geplaatst.

2: Weblog
Tegenwoordig kun je bij veel websites een gratis weblog starten. In mijn artikel alle weblogdiensten verzameld vind je deze websites.

Plaats op je weblog een aantal artikelen met je (bedrijfs)naam in de titel en binnen een paar weken staat deze weblog in de top 10.

3: Eigen startpagina
Er zijn nog maar weinig bedrijven die een persoonlijk startpagina hebben. Op deze pagina kun je bijvoorbeeld link naar interessante pagina’s van je eigen website plaatsen. Dat levert je ook meteen weer wat backlinks op.

Op alle startpagina’s verzameld vind je alle Nederlandse en Belgische startpagina’s.

4: Subdomein
Wanneer je al een eigen website hebt kun je een subdomein aanmaken. Deze scoren over het algemeen ook erg goed binnen de zoekmachines. Voorbeelden van onderwerpen voor een subpagina zijn: vacature.jouwdomein.nl, blog.jouwdomein.nl.

5: Maak een (business) profiel aan
Bedrijven kunnen een businessprofiel aanmaken op Linkedln.com, particulieren kunnen op ning.com terecht. Verder kun je profielen aanmaken op Myspace en Twitter.

6: Gebruik je echte naam op fora
Wanneer je actief bent op fora gebruik dan je echte naam. Doe dit alleen op fora waar je echt kennis deelt en laat zien dat je verstand van zaken hebt.

7: Meld je aan bij Google Maps
Het aanmelden bij Google Maps met je bedrijfsnaam zorgt vaak voor een top 3 positie. Bekijk mijn artikel gratis bovenaan bij Google voor meer informatie.

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
2 reacties op "Beheer de eerste resultatenpagina van Google"
 • Barry M zegt:
  14 jul, 2008 om 17:13

  Al een wat ouder artikel maar zonder meer erg nuttig.

  Reageren
 • Publistart zegt:
  03 sep, 2009 om 14:24

  Hoi Karel, bij je lijst met alle startpagina’s ben je Publistart.be vergeten. Iedereen kan daar gratis zijn relevante links aanmelden ;)

  Reageren

Reageren