Naar
boven

Het einde van Google Realtime Search?

Er is deze periode enorm veel te doen rond de social media. Google lanceerde een nieuw social media platform (Google+) en morgen zou Facebook met heel groot nieuws komen. We zijn benieuwd! Maar het zijn niet alleen nieuwe producten die erbij komen, sommige worden ook verwijderd.

Google Realtime Search was niet meteen één van de bekendste zoekfuncties van de zoekmachine, maar toch een goed alternatief voor de Twitter zoekmachine. Zo herinner ik mij de kernramp in Japan waar ik toen heel veel gebruik heb gemaakt van deze realtime zoekfunctie. Om heel snel nieuws te vergaren was dit een ideale bron. De tweets van de mensen ter plaatste werden dan ook nog eens in het Engels vertaald wat zorgde voor heel directe informatie.

Google.nl/realtime = 404

De pagina is verdwenen en men krijgt nu een 404 foutmelding te zien. Ook is de optie verdwenen uit het linker navigatiemenu. Google geeft hierbij zelf als uitleg dat dit maar tijdelijk is. En dat ze aan het bekijken zijn hoe ze hun Google+ project in deze functie kunnen weergeven.

De Twitter informatie die in de realtime functie van Google werd weergegeven was natuurlijk niet gratis voor Google. Is hun contract ten einde? Komt er een nieuw contract? De toekomst zal dit uitwijzen.

Ook een afscheid van het Google Wonder Wheel?

Niet alleen is de realtime search functie verdwenen, maar ook het Google Wonder Wheel. Deze tool kwam soms makkelijk van pas bij het voeren van een zoekwoordonderzoek. Maar jammer genoeg is ook deze functie verdwenen bij het redesign van de website van Google. Of we deze functie nog gaan terugzien is nog de vraag.

Besluit

Het internet verandert snel en niet elke product overleefd lang. Maar het schrappen van functies in een website zonder een algemene aankondiging vind ik persoonlijk niet de beste manier om met je bezoekers om te gaan. #Google

Bron: Search Engine Land

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Dominique Meijnen
4 reacties op "Het einde van Google Realtime Search?"
 • Simon van Groningen zegt:
  05 jul, 2011 om 22:52

  Hoe zit het eigenlijk met Google Wave? Dat is toch zeker ook echt mislukt?

  Reageren
 • Eric Geurts zegt:
  06 jul, 2011 om 15:07

  had dit niet te maken met het implementeren van Google+? Kan anders geen reden kunnen bedenken waarom ze deze dienst schrappen.

  Reageren
  • Dominique Meijnen zegt:
   06 jul, 2011 om 15:25

   Het kan ook zijn dat Twitter de samenwerking heeft gestopt omdat Google nu plots wel een rechtstreekse concurrent geworden is. Hier bestaat nog veel onduidelijkheid over.

Reageren