Naar
boven

Google Zoekwoordplanner instructievideo (Google Keyword Planner)

De Google Keywordtool is vervangen door de Google Keyword Planner (zoekwoordplanner). We kunnen dit uiteraard jammer vinden maar het is niet anders. We kunnen ons dus maar beter focussen op deze nieuwe tool van Google en zo snel mogelijk leren hoe we de Google Keywordplanner moeten gebruiken.

In de onderstaande video laat ik je zien hoe je deze tool kunt gebruiken voor zoekwoordonderzoek, succes!

Meer leren over zoekmachine optimalisatie? Klik hier voor onze gratis e-mailcursus!

Met onze hulp bovenaan in Google?

Bekijk onze cursus zoekmachine optimalisatie, onze dienst of vul onderstaand formulier in:


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
12 reacties op "Google Zoekwoordplanner instructievideo (Google Keyword Planner)"
 • Jonathan zegt:
  08 sep, 2013 om 14:31

  Karel, je hebt het bij 08:23 over ‘brede’ zoekwoorden die worden getoond, maar dat moet ‘exact’ zijn. Momenteel worden alleen de exacte zoekwoorden getoond en werkt de optie ‘breed’ niet. Aangezien deze optie wel is toegevoegd in het menu, lijkt het mij dat ze deze optie wel bruikbaar maken in de toekomst. Verder is dit filmpje een goede uitleg over de zoekwoordplanner.

  Reageren
 • Martin zegt:
  11 sep, 2013 om 10:49

  Dat is dus de manier hoe het nieuwe tool werkt. Maar welke keywords kies je uit de lijst met voorstellen? Jij hebt er een beetje random gekozen wat je leuk vond – maar waaraan kun je beoordelen waar je mee gaat slagen?

  Je hebt rechts een kolom staan die de maandelijkse zoekaanvragen weer geeft, en een die de concurrentie als hoof of laag inschat. Maar waarom is een keyword (laptopshop) met 22.000 aanvragen als laag ingeschat, en een ander (laptoptas 19 inch) met maar 70 aanvragen als hoog? Dat vind ik nogal een raadsel – weet jij waar dat aan ligt? Hoe zou je kunnen beoordelen welk keyword het meest succes beloofd?

  Reageren
  • Karel Geenen zegt:
   11 sep, 2013 om 10:51

   Dat ligt aan het feit hoeveel mensen er adverteren met AdWords op dat zoekwoord. Daarop wordt de concurrentie ingeschat. Dat staat dus los van de organische zoekresultaten.

 • Rik zegt:
  12 sep, 2013 om 11:06

  Ik was van de week ook al aan het spelen met deze nieuwe tool. Het valt me een beetje tegen en de oude logica was wat makkelijker na mijn mening. Waarom moet altijd alles worden aangepast.

  Reageren
 • Thomas zegt:
  21 sep, 2013 om 15:29

  Dit maakt het voor mij wat duidelijker en makkelijker.
  Toen dit was veranderd wist ik me geen raad ermee.
  Onwijs bedankt voor dit filmpje

  Reageren
 • Janneke Sinot zegt:
  09 okt, 2013 om 16:46

  Handig hulpmiddel, Karel. Vooral omdat alles net veranderd is bij AdWords. Ik ga de deelnemers aan onze masterclass ‘Zo promoot je je boek’ op deze video wijzen.

  Reageren
  • Lianne Soer zegt:
   09 okt, 2013 om 17:02

   Dankjewel voor je reactie en leuk dat je de video deelt Janneke!

 • Ben Gidding zegt:
  15 okt, 2013 om 16:24

  Karel koos in het filmpje allemaal zoekwoorden met ‘Hoog’, maar op die zoekwoorden wordt toch al veel te veel gezocht, dat heeft dus toch helemaal geen zin meer die nog in een overzicht in Excel op te nemen?

  Reageren
 • Gijs van Leeuwen zegt:
  19 dec, 2013 om 05:11

  Naar het antwoord op bovenstaande vraag van Ben Gidding ben ik ook benieuwd. Als je zelf hoog wilt staan, moet je toch weinig concurrentie hebben?

  Reageren
 • Nick de Reuver zegt:
  03 apr, 2014 om 12:52

  Hoi Karel,

  Erg interessant filmpje, echter vraag ik me af hoe je kan optimaliseren op zoekwoorden met een verschillende schrijfwijze. In dit filmpje meteen een goed voorbeeld daarvan. Op basis waarvan kies je of je gaat optimaliseren op ” leren” of “lederen” ? Of kan je op allebei optimaliseren?

  Reageren
  • Karel Geenen zegt:
   03 apr, 2014 om 12:55

   Ook hier is het belangrijk om er zo natuurlijk mogelijk mee om te gaan. Uiteindelijk optimaliseer je niet voor zoekwoorden maar probeer je met een pagina een bepaalde zoekvraag (behoefte) te vervullen. Dus in dit geval kan ik me voorstellen dat beide woorden in de tekst voorkomen.

 • Pseudoniem of echte naam gebruiken zegt:
  13 nov, 2014 om 10:49

  We hebben een tijdje gebruik gemaakt van AdWords.
  Toch ben ik van mening dat je met goede content en goede code organisch beter vindbaar bent.

  Edit: Geen zoekwoorden in het naamveld a.u.b.

  Reageren

Reageren