Naar
boven

Instagram niet langer alleen op mobiel

Vanaf deze week worden de Instagram profielen ook op het web uitgerold. Via dit blogbericht laat Instagram weten te luisteren naar de gebruikers en de profielen via het web beschikbaar te stellen.

Alle profielen zijn na deze week makkelijk te bereiken via Instagram.com/username. Het profiel bevat (uiteraard) alle gemaakte foto’s, maar ook een bio die je online kunt aanpassen. Daarnaast is het mogelijk om anderen te volgen, liken en te reageren op foto’s. Instagram wil het op deze manier nog makkelijker maken met anderen te connecten en foto’s te delen, ook met mensen die nóg geen Instagram hebben.

Aanvulling geen vervanging

De webprofielen zijn een aanvulling om het delen van foto’s nog makkelijker te maken. Het uploaden van foto’s blijft alleen mogelijk via de mobiele app, dat is immers de focus van Instagram: het maken van foto’s met je mobile device.

Online fotoalbum

Bovenaan het profiel worden automatisch de meest recente foto’s weergegeven. Het geheel lijkt wel erg veel op Facebook, eigenaar van Instagram. De volgende profielvoorbeelden komen van het Instagram blog:

Ook de pagina’s van merken worden op het web uitgerold, voorbeeld van Nike:

Iedereen krijgt automatisch een webprofiel, daar hoef je niets voor te doen. Het profiel en de foto’s zijn openbaar. Ook mensen die geen Instagram account hebben kunnen de foto’s (en profielen) bekijken. Zijn de foto’s “private” dan zijn ze alleen zichtbaar voor Instagrammers die ingelogd en volger zijn.

Wat vind jij, gaat Instagram hierdoor niet teveel op Facebook lijken?


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Lianne Soer
Lianne is Manager van de KG Academy en is medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de online marketing cursussen. Daarnaast heeft ze i.s.m. Karel de cursus "Google Analytics" ontwikkeld.
5 reacties op "Instagram niet langer alleen op mobiel"
 • Peter zegt:
  07 nov, 2012 om 16:37

  Enig idee hoe Instagram zich verhoudt tot Pinterest?

  Reageren
  • Lianne Soer zegt:
   07 nov, 2012 om 16:46

   Hoe bedoel je precies?

 • Peter zegt:
  07 nov, 2012 om 16:57

  Lianne,

  Heb je een idee hoe de belangstelling voor beiden zich verhoudt in Nederland?

  Reageren
  • Lianne Soer zegt:
   07 nov, 2012 om 17:23

   Daar heb ik helaas geen cijfers van kunnen vinden, wel is bekend dat beide netwerken sterk aan het groeien zijn.

 • Annemarie zegt:
  05 jul, 2016 om 16:36

  Hoi

  Ik wil met instagram ipad een video opnemen, masr krijg er geen geluid bij. Heb instagram geupdate, gluidknop staat aan….?
  Geen idee hoe t komt verder…
  Vgr am

  Reageren

Reageren