Naar
boven

Domeinnaam verhuizen? Denk aan de SEO!

Er kunnen verschillende redenen zijn om je website te verhuizen naar een andere domeinnaam. Over dit onderwerp hebben we al meerdere artikelen geschreven: Website verhuizen: Google helpt! en Website verhuizen? Denk aan de zoekmachines.

Onlangs ben ik de onderstaande infographic tegengekomen die met name het SEO gedeelte behandelt (klik voor vergroting):

Klik voor vergroting

Quickwins bij deze infographic

 • Voorkom dat je teveel zaken tegelijk aan gaat passen (domeinnaam, hosting, CMS). Anders loop je het risico dat wanneer er zaken fout lopen je niet weet waar de oorzaak ligt;
 • Controleer de historie van de “nieuwe” domeinnaam. Met name het backlinkprofiel controleren. Voorkom dat je een domeinnaam neemt die in het verleden voor verkeerde praktijken is gebruikt!
 • Zorg dat je een duidelijk overzicht hebt van alle belangrijke pagina’s (met name die voor veel verkeer zorgen), die wil je namelijk zeker niet verliezen ;-).
Meer leren over zoekmachine optimalisatie? Klik hier voor onze gratis e-mailcursus!

Met onze hulp bovenaan in Google?

Bekijk onze cursus zoekmachine optimalisatie, onze dienst of vul onderstaand formulier in:


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
2 reacties op "Domeinnaam verhuizen? Denk aan de SEO!"
 • Daisy zegt:
  10 jul, 2012 om 15:53

  Hoi Karel,

  Even een vraagje naar aanleiding hiervan. Een klant van mij wil graag zijn website verhuizen naar een nieuwe domeinnaam. De nieuwe domeinnaam heeft geen historie. De oude al enkele jaren. Ze willen de oude domeinnaam forwarden naar de nieuwe.

  Zie jij het verhuizen van de website naar deze nieuwe domeinnaam als negatief voor de vindbaarheid in de zoekmachines?

  Ik hoor graag jouw mening.

  Groetjes Daisy

  Reageren
  • Karel Geenen zegt:
   10 jul, 2012 om 17:05

   Wanneer dit op de juiste manier gebeurt mag dit normaal gezien geen probleem zijn. Toch kan zoiets meestal alleen een negatief effect hebben en zelden een echt positief effect.

Reageren