Naar
boven

Je website op de schop!

Website onderhoudZoals het internet steeds populairder wordt als een manier om klanten te krijgen zo stijgt ook de kwaliteit van de websites. En nog belangrijker, die van de concurrenten!

Wanneer een website gebouwd worden de pagina’s meestal vergeten. Beantwoord de volgende vragen eens: is je bedrijf verhuisd, heb je nieuwe services of producten toegevoegd of heeft je bedrijf een nieuwe huisstijl? Wanneer je antwoord op een van deze vragen ja is wordt het tijd om eens wat website onderhoud te overwegen!

Wat is website onderhoud?

Eigenlijk een simpele vraag met een even simpel antwoord. Website onderhoud betekent het up-to-date houden van teksten en contactinformatie en nakijken of dat de website technisch nog in orde is (werken alle links nog?)
Wat moet je overwegen bij website onderhoud?

 • Herontwerpen
  Past de website nog bij je huidige huisstijl? Telkens wanneer je bedrijf uiterlijk veranderd (van kleuren tot logo) moet ook je website veranderen.

 

 • Hyperlinks nakijken
  Werken alle links nog op je website? Vaak heb je verschillende links naar andere websites op je website staan. Wanneer deze sites niet meer bestaan of pagina’s hebben verwijderd is het mogelijk dat de links op je website niet meer werken. Kijk ook de interne links na! Het is goed mogelijk dat je een keer een pagina hebt verwijderd waar een link naartoe stond.

 

 • Updaten van de teksten
  Is alle informatie op je website nog correct en van deze tijd? Dit is één van de belangrijkste zaken die je na moet kijken bij het website onderhoud. Klanten bezoeken je site misschien om je adres op te zoeken of om aanbiedingen te bekijken. Is je informatie dan niet up-to-date, en bezoekers een verkeerd adres bezoeken of voor een aanbieding bellen die allang niet meer geldig is, dan is de kans groot dat je deze bezoeker nooit meer terugziet.

 

 • Toevoegen van nieuwe functies
  Maakt je website gebruik van de nieuwste technologieën op internet gebied? Wordt je website nog wel goed weergegeven in de nieuwste browsers? Allemaal zaken die je zeker in de gaten moeten houden en moet controleren. Er is niet vervelender dan een website die niet goed getoond wordt in een browser.

Kijk ook eens naar de concurrenten. Maken zij al gebruik van technieken waar jij nog nooit van hebt gehoord? Dan wordt het tijd dat jij je ook eens gaat verdiepen in deze technieken! Voeg bijvoorbeeld eens video toe aan je website”¦
Kortom, het onderhouden van je website is een belangrijk aspect van online marketing. Zie het eens als een fysieke winkel. Wanneer de schappen daar ingestort zijn en de verf van de muren valt stap je toch ook niet graag zo’n winkel binnen?

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
Wees de eerste die reageert!

Reageren