Naar
boven

Adverteren op Marktplaats, nog even profiteren!

Marktplaats AdmarktIk heb even getwijfeld of ik dit artikel wel moest plaatsen. Het is namelijk dé manier om te adverteren voor centen (1 eurocent!) en het werkt nog ook. Maar des te meer mensen het gaan gebruiken des te minder interessant het zal worden… Ik heb het hier over Marktplaats Admarkt, het systeem om zakelijk te adverteren bij Marktplaats”¦

Door een artikel in de Sprout kwam ik dit een maand geleden tegen. Nieuwsgierig als ik ben heb ik een account aangemaakt (moet wel even goedgekeurd worden door Marktplaats, duurt 2 dagen) en ben ik eens gaan testen wat het precies is. En ik moet zeggen, ik ben verbaasd! Adverteren met Marktplaats werkt, en hoe.

Hoe werkt het?
Allereerst moet je dus een account aanmaken bij Marktplaats, ga hiervoor naar marktplaats zakelijk aanmelden. Zodra je dit hebt gedaan en je account is goedgekeurd kun je van start.

Met Marktplaats Admarkt kun je per advertentiegroep adverteren. Stel je verkoopt ruitenwissers dan kun je bijvoorbeeld adverteren in de advertentiegroep “Opel—Accessoires”. Je maakt dan een advertentie net zoals je normaal zou doen bij Marktplaats en je geeft het adres van je website. Dan nog even je maximum CPC (kost per klik) instellen en je advertentie loopt.

Telkens wanneer iemand op je advertentie klikt betaal je de ingestelde CPC (ik stel vaak slechts 1 eurocent per klik in). Ze komen dan op je advertentie en als de tekst interessant genoeg is klikken ze door naar je website. Bij mij was dat gemiddeld 30% wat ook echt doorklikt naar de website. Kortom, een bezoeker op mijn website kost mij precies 3 hele eurocenten!

Het is belangrijk dat je beseft dat dit niet lang meer zal duren. Ik schat dat over een paar maanden veel meer bedrijven gebruik gaan maken van Marktplaats Admarkt en dan zullen de prijzen ongetwijfeld gaan stijgen. Je positie wordt namelijk ook berekend zoals Google dat doet. Dus de (CPC x CTR). Nu zijn er nog maar weinig adverteerders dus heb je al snel een hoge positie, over een paar maanden zal het anders zijn”¦

Tips voor adverteren bij Marktplaats Admarkt.

 • Test meerdere advertenties (je mag 3 advertenties per advertentiegroep plaatsen) en kijk welke de hoogste CTR haalt, deze ga je dan gebruiken/verbeteren;
 • Maak van je advertentietekst een “verkooppagina” en spoor de bezoeker aan om door te klikken naar je website (lok ze bijvoorbeeld met één of ander gratis rapport);
 • Beperk je niet in advertentiegroepen. Je mag namelijk adverteren in zoveel advertentiegroepen als dat je wilt. Om bij het voorbeeld van de ruitenwissers te blijven: adverteer ook bij de andere automerken!

Ik ben zeer te spreken over adverteren bij Marktplaats en ik adviseer je om zeker eens een kijkje te nemen, doe er je voordeel mee zolang het nog duurt en laat me even weten hoe je het vindt!

Klik hier om je aan te melden bij Marktplaats zakelijk

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
34 reacties op "Adverteren op Marktplaats, nog even profiteren!"
 • Arnoud zegt:
  08 aug, 2007 om 13:32

  Grappig alternatief voor Google, nooit over nagedacht.

  Een paar vragen over deze alinea:
  “Telkens wanneer iemand op je advertentie klikt betaal je de ingestelde CPC (ik stel vaak slechts 1 eurocent per klik in). Ze komen dan op je advertentie en als de tekst interessant genoeg is klikken ze door naar je website. Bij mij was dat gemiddeld 30% wat ook echt doorklikt naar de website. Kortom, een bezoeker op mijn website kost mij precies 3 hele eurocenten!”

  – geeft marktplaats info over het aantal vertoningen? Dit omdat je weet dat 30% doorklikt.
  – bij een klik op je de advertentie komen ze toch direct op je landingspagina en niet eerst op de advertentietekst?
  – bezoeker kost 3cent. Hoe kan dat als je een max. CPC van 1cent invoert?

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  08 aug, 2007 om 13:37

  1: Marktplaats geeft inderdaad het aantal vertoningen weer;
  2: Bij een klik op de advertentie worden mensen NIEt naar je landingspagina gestuurd maar naar de advertentie op marktplaats, vanuit daar kunnen ze naar je website klikken;
  3: Van de 100 mensen die naar je advertentie klikken klikt ongeveer 30 procent ook echt door naar jouw website. Vandaar dat 1 bezoeker op je website dus ook 3 cent kost (er hebben drie mensen doorgeklikt naar je advertentie en 30 procent daarvan klikt door naar je website.

  Reageren
 • Mitchel van Duuren zegt:
  08 aug, 2007 om 15:20

  Ik had hier eerder wel eens iets over gehoord op een seminar wat werd gesponserd door Marktplaats / ebay.
  Toen nam ik het niet echt serieus. Nu ga ik er ook eens wat mee experimenten.

  Groet mitch

  Reageren
 • Jeroen zegt:
  08 aug, 2007 om 16:27

  In de rubriek vouwfietsen is het al te druk om te adverteren met 1 cent per klik.

  Om op de hoofdpagina te blijven staan (meer dan een dag) is nu bijna 15 cent nodig. En dan is de bezoeker pas op je advertentiepagina!

  Hierdoor kost het adverteren (in de rubriek vouwfietsen) met een ctr van bijna 10% naar de website bijna 1,50 euro per bezoeker.

  Reageren
 • Arnoud zegt:
  08 aug, 2007 om 17:54

  @Karel, bedankt voor de uitleg.

  Reageren
 • SaSh zegt:
  09 aug, 2007 om 14:04

  Ook ik zal er eens mee aan de slag gaan.
  Bedankt voor de tip, en ik zal de volgende maand de resulaten wel even vermelden.

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  09 aug, 2007 om 15:00

  @Mario

  Laat me even weten wat je niet kon vinden, dan kan ik dat hier even uitleggen.

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  09 aug, 2007 om 14:49

  Ik heb net een account aangemaakt. Vind het wel een beetje vreemd dat er geen uitleg staat over het een en ander. Je meld je aan en dat is het. Ben benieuwd wat het gaat worden.

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  09 aug, 2007 om 15:03

  Ik kreeg wel meteen de bevestiging dat ik aan de slag mag gaan. De wachttijd hebben ze dus blijkbaar ingekort.

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  09 aug, 2007 om 15:07

  @Karel

  Ik kwam gewoon meteen bij het aanmeld-formulier uit en heb me ingeschreven. Ik verwachtte eigenlijk nog tekst en uitleg van Marktplaats zelf. Uiteindelijk heb ik die wel gevonden. Na mijn inschrijving.

  Reageren
 • Joshua zegt:
  09 aug, 2007 om 20:25

  ik bereik al een paar maanden zeer goede resultaten. veel beter dan Google Adwords. ik hen een ctr vam 50% en meer en betaal 2 ct per klik. krijg heel veel doegericht verkeer, hetgeen ik weer meet met Google. ik vind maar 1 nadeel: aangezien ik in mijn winkel meerdere categorieen heb, moet ik per caetogrie adverteren en minimumbedrag is 50 euro. bij google kan ik dit bedrag verdelen over zoveel groepen als ik wil.
  babykleding bijv. is per maat, das bijna onbetaalbaar (tenzij ik wist dat het genoeg zou opbrengen natuurlijk)

  Reageren
 • SaSh zegt:
  10 aug, 2007 om 16:14

  Jammer dat de advertentie alleen wordt getoond als men rechtstreeks naar een advertentie groep gaat. Ik denk ( tenminste zo surf ik zelf op marktplaats ) dat de meeste mensen op marktplaats surfen door een zoekterm in te vullen. De ad wordt niet getoond bij de zoekresultaten. Op die manier zou je natuurlijk nog veel meer een gericht pupliek naar je ad ( site ) toe trekken.

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  10 aug, 2007 om 18:23

  Misschien is hier iemand die weet waarom ik mijn advertenties niet mag wijzigen. Zodra ik ook maar van tabblad verander moet ik opnieuw mijn inloggegevens intypen. Niet echt gebruikersvriendelijk. Nu kon ik alleen maar de advertentie stopzetten, omdat er een fout in zat die ik dus niet meer kan corrigeren.

  Heeft iemand van jullie dit probleem ook eens gehad of ben ik de enige?

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  10 aug, 2007 om 18:40

  Het probleem blijft trouwens ook bestaan na het aanpassen van de cookie-instellingen in de browser.

  Maar oké, die is hier geen Marktplaats helpdesk…

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  10 aug, 2007 om 19:06

  Van de helpdesk van Marktplaats ;-) :

  @Mario
  Helaas kunnen we u niet helpen.

  Van Karel:
  Sorry, heb het niet meegemaakt en kan je dus ook niet helpen. Ik ben wel vorige week gebeld door marktplaats. Heb toen een aantal tips gegeven. Waaronder het mogelijk maken van het uitsmeren van het budget ipv. per groep een aparte campagne…

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  10 aug, 2007 om 22:39

  @Karel,

  Alsnog bedankt voor de poging. Ondertussen werkt het gewoon. Misschien was het mijn ongeduld. Daar ben ik goed in.

  Reageren
 • M. Cubic zegt:
  11 aug, 2007 om 09:50

  Naar aanleiding van het artikel over Admarkt heb ik meteen een account aangemaakt waarvan ik direct een bevestiging kreeg. Daarna vond ik het allemaal erg onduidelijk. Nergens staat een link om in Admarkt te komen. Je kunt je alleen inschrijven op Admarkt. Via de link in de bevestigingsmail kwam ik op marktplaats en heb ik een advertentie aangemaakt. Dat blijkt achteraf een normale advertentie blijkt te zijn. Opnieuw gezocht naar informatie, uiteindelijk gevonden en uit die uitleg denk ik begrepen te hebben dat ik een Topadvertentie had moeten plaatsen maar ik kan geen Topadvertentie aanmaken omdat je die optie niet kunt aanvinken. Daar staat namelijk bij dat die tijdelijk niet beschikbaar zijn. Doe ik iets fout? Weet iemand welke stappen ik moet doorlopen om een Admarkt advertentie te plaatsen. Graag hulp want ik wil het wel uitproberen.

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  11 aug, 2007 om 15:54

  Hallo M. Cubic,

  Er is een PDF-handleiding te downloaden op Marktplaats. Vraag me even niet waar precies, dat vond ik ook allemaal per toeval. Als je me via mijn site een berichtje stuurt met je e-mail adres, stuur ik je die handleiding wel even. Op een of ander manier wist ik ze wél te bemachtigen.
  Inderdaad is er het een en ander nog niet helemaal duidelijk. Dat was voor mij in het verleden ook een reden van Marktplaats.nl geen gebruik te maken. Het proberen is het echter waard.
  De problemen die ik gisteren ondervond en die ineens verholpen waren, begonnen een uur later weer opnieuw. Technisch blijf ik Marktplaats.nl slecht vinden. Het moet toch mogelijk zijn advertentie’s te beheren zonder eerst allerlei instellingen op je eigen computer te moeten uitvoeren. Dat kan bij Speurders.nl en ook bij eBay.nl zonder moeite. De enige site waar dit blijkbaar niet kan is Marktplaats.nl.
  Ik ben nu al benieuwd naar de uitleg van hun helpdesk.

  Groetjes,
  Mario

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  15 aug, 2007 om 01:36

  Het helpdesk heeft gebeld. Voor mijn probleem was er geen oplossing. Ze hadden er ook voor het eerst van gehoord. Hoe dan ook, het komt niet altijd voor en als ik de computer (ja, ja, het lijkt Microsoft wel) herstart dan is het probleem meestal opgelost.

  Waarin ik Karel en de andere dames en heren gelijk moet geven, is het feit dat de traffic die je krijgt heel erg doelgericht en veel gunstiger is dan bij AdWords!

  Op AdWords heb ik enkele Affiliate-programmas lopen. Ik koop b.v. kliks voor 0,01 en krijg er 0,09 van het programma voor. De website van de aanbieder is erg goed geoptimaliseerd, zodat ik veel traffic zonder veel moeite en hoge kosten naar hem kan sturen.
  Mijn eigen campagnes heb ik bij Google nu voorlopig gestopt.

  Ben benieuwd wat de komende weken brengen!

  Reageren
 • SaSh zegt:
  10 sep, 2007 om 17:01

  Ik draai nu sinds een maand een marktpaats campagne.
  Tijd voor wat cijfers:

  6.086 impressies
  cpc 0,04 ct
  geklikt naar de ad: 271
  ctr 3,43%
  doorgeklikt naar de landingpage: 47
  totale kosten € 10,03 en dit bekent 0,21 ct per bezoeker

  Al met al niet slecht en een stuk goedkoper als adwords.
  Jammer dat je niet kunt zien of er ook conversie is uitgekomen.
  Maar daar wordt aan gewerkt…is mij door een helpdesk medewerker verteld.
  Uit telefoontjes en emails van klanten weet ik dat er uit die 47 bezoeken wel verkoop heeft plaats gevonden. Maar exacte cijfers heb ik helaas niet.

  Ik ga er nog wel een tijdje mee door. Wel nog wat sleutelen aan de advertentie zelf om zodoende nog wat meer kliks naar de eigen landingpage te krijgen.

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  18 sep, 2007 om 21:33

  @Sash

  Dat is zeer verstandig, testen met advertenties. Je begrijpt hoe het werkt!

  Reageren
 • Harold zegt:
  20 sep, 2007 om 15:47

  Karel,

  Ik kan je niet genoeg bedanken! Dankzij Marktplaats heb ik een omzetstijging behaald van meer dan 40%!

  Ik lees altijd je blogs maar deze heeft me toch wel het meeste opgeleverd tot nu toe ;-)

  Ik blijf je blogs lezen, hopelijk komt er nog eens een artikel als dit
  ;-)

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  20 sep, 2007 om 15:50

  @harold

  Graag gedaan!

  Reageren
 • Niek zegt:
  13 nov, 2007 om 23:03

  heb me ook nog maar effe aangemeld!
  jij weer geld erbij!
  —kan je dat niet terugstorten?:P ik kan het goed gebruiken–
  en nu maar hopen dat me site wat meer bezoekers krijgt!

  Reageren
 • Joshua zegt:
  14 nov, 2007 om 00:16

  @sash:
  Sasha, dit kun je meten met Google Analytics. Karel heeft hier ook een paar posts over gemaakt met video instructies. die zijn zeer duidelijk. Ik maak daar nu ook gebruik van en dat werkt zeer goed.
  Ik dacht trouwens dat ik dit hier al eens had gepost.
  Heb jij dit misschien verwijderd, Karel, zo ja, waarom?
  Of vergis ik me? Zal het laatste wel zijn.

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  14 nov, 2007 om 00:19

  @Joshua
  Waarschijnlijk is deze blijven hangen in de spamfilter…

  Reageren
 • @Joshua zegt:
  14 nov, 2007 om 09:28

  @Joshua….Klopt, daar ben ik ook intensief mee aan de slag geweest. Je bedoeld het instellen van doelconversies…..Maar die krijg ik maar niet aan het werken…ik heb van alles uitgeprobeerd. Ik zou er heel wat voor over hebben, want het is wel belangrijk om te weten waar je conversies vandaan komen.

  Reageren
 • Peter zegt:
  11 mrt, 2008 om 18:14

  Is het aanmelden van marktplaats admarkt gratis?
  Of zijn er kosten aan verbonden.

  Reageren
 • Joshua zegt:
  11 mrt, 2008 om 18:33

  @Peter: hallo, bovenstaande posts niet gelezen?
  Kijk zelfs eens op marktplaats, dan zie je wat de mogelijkheden en kosten zijn.

  Reageren
 • Peter Paul zegt:
  02 jan, 2009 om 17:18

  Jammer genoeg ben ik met dit AdMarkt de dupe geworden van dit misleidende systeem en moet nu een bedrag aftikken van 726 euro voor een Winnieh de Pooh beer (waarde 10 euro), een Winnieh de Pooh projector (waarde 10 euro) en een garderobekast welke voor 80 euro is weggegaan. De Pooh artikelen zijn geeneens verkocht.
  Dit systeem was voor mij zo ingewikkeld dat ik (achteraf fout) maar wat heb ingevuld. Immers, op zeker moment kon ik alleen nog maar gebruik maken van dit admarkt misbaksel waar ik n.b. helemaal niet op zat te wachten. Zoals velen snap ik het systeem nog steeds niet laat staan de toegevoegde waarde…
  Na mijn eerste brief was hun commentaar “U heeft zelf de advertenties geplaatst. Omdat u zelf verantwoordelijk bent voor het plaatsen van de advertenties, zal de factuur voldaan moeten worden….”
  Mijn 2e aanmaning heb ik reeds binnen maar ik weiger pertinent te betalen omdat ik het idee heb er op een gemene manier ingetuind te zijn. Dit riekt naar oplichting en roep iedereen op die hier ook door benadeelt is een front te vormen. Ik schuw de negatieve publiciteit niet evenmin een gang naar de rechter. Als Markplaats over mijn rug op deze manier rijk wil worden hebben ze aan mij een hele kwaaie !

  Reageren
 • Rozen.nu zegt:
  22 aug, 2010 om 00:55

  Heeft iemand nog nieuwe admarkt promocodes, ik zag dat die van actiepagina is verlopen.

  Thanx

  Reageren
 • Danny zegt:
  09 feb, 2013 om 18:37

  Sinds een paar weken maken wij ook gebruik van Admarkt. Ik zie zichtbaar meer verkeer naar m’n site. Het klopt dat je voor maar 1 cent kan adverteren, maar dan sta je gemiddeld verder dan de 10e pagina. Ik betaal nu gemiddeld 8 cent, waardoor ik rond de eerste 5 pagina’s sta. Voor mij is het een probeersel van een maand, daarna is het rekenen of het daadwerkelijk ook voor een omzetstijging gezorgd heeft. Puur op de ‘kliks’ van Admarkt verdienen we niets…….

  Wel zie ik een zichtbaar verschil tussen de statistieken van Admarkt en Analytics van Google. In het voordeel van Admarkt. :(

  Reageren
 • Gaboo zegt:
  06 mei, 2013 om 14:25

  Ik zie dat de originenle post dateert uit 2007. Is adverteren op Marktplaats nu nog interessant? Is er in de tussentijd in het model veel veranderd?

  Zijn er net als bij Google Adwords ook coupon codes in omloop om te starten met bijv. €50,- advertentie tegoed?

  Ik ben erg benieuwd.

  Groet,
  Henry

  Reageren
 • Patrick Wolvers zegt:
  05 jun, 2013 om 11:36

  Hier hetzelfde verhaal. Met mijn bedrijfje Pittenzak.nl wilde ik wel de gratis 50 Euro proberen op Marktplaats Admarkt en kijken of het effect sorteerd. Vandaag ineens een rekening ontvangen van 112,35 Euro.

  Nu ben ik redelijk handig met Internet en heb het altijd vrij snel door als een ‘aanbieding’ een addertje onder het gras bevat maar dit is werkelijk ongelofelijk. Ik kan nergens in het summiere overzicht dat ze geven vinden waar deze 112,35 Euro zo plotseling vandaan komt.

  Totdat dit is opgehelderd ga ik uit van oplichting.

  Ik zal de afloop hiervan posten.

  Vriendelijke groet,

  Patrick Wolvers

  Reageren

Reageren