Naar
boven

Blogger.com (Google) geeft mogelijkheid voor eigen domeinnaam

BloggerBlogger heeft een nieuwe functie toegevoegd: het gebruik van een eigen domeinnaam. Je kunt vanaf nu ergens een domeinnaam registreren (maakt niet uit waar), de DNS naar Google laten verwijzen (ghs.google.com) en klaar! Vanaf nu verschijnt je Blogger-blog op een eigen domeinnaam. Het lijkt nu dat de blog op een eigen domein staat.

Een zeer goedkope manier om een blog te maken voor je bedrijf. Het enige wat je hoeft te doen is een domeinnaam kopen (kost je hooguit 5 euro per jaar) en Google verzorgt de hosting, helemaal gratis!

Hier vind je meer informatie over het opzetten van een Blogger-blog op een eigen domeinnaam: Blogger

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
14 reacties op "Blogger.com (Google) geeft mogelijkheid voor eigen domeinnaam"
 • Peter zegt:
  08 jan, 2007 om 13:03

  Blijft nog steeds een groot nadeel van Blogger.com: ook op deze manier heb je nog geen controle over je blog. Als Google in al haar wijsheid beslist dat ze jouw blog deleten heb je gewoon pech.

  Echt volledige controle heb je pas als je zelf de hosting van je blog verzorgt.

  Reageren
 • Ellen zegt:
  08 jan, 2007 om 21:11

  Hallo Karel, ik vind je site, nieuwbrief en tips echt super! Heb er heel veel aan.

  Nu even ontopic. Ik heb geprobeerd wat hierboven staat, namelijk van http://www.wieman.blogspot.com naar http://zeepvrij.nl. Keurig volgens de beschikbare helppagina’s alles ingesteld voor zowel zeepvrij.nl (via YourHosting) als bij Blogger. Dus ook DNS-instellingen veranderd. Omdat het twee dagen zou kunnen duren voordat alles werkt, heb ik toch maar de helpdesk van YourHosting gemaild. Meteen een mailtje terug: het is volgens hen technisch onmogelijk en ze raden me aan om weer ‘redirect’ te gebruiken (dus een suffe doorlink).
  Hoe kan dit? Komt dit doordat het een .nl-registratie is of moet ik gewoon op zoek naar een ander hostingbedrijf?
  Groetjes!

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  08 jan, 2007 om 23:45

  Volgens mij moet dit gewoon mogelijk zijn. Vraag eens waarom het niet mogelijk zou zijn.

  Ik denk dat ze bang zijn dat iedereen hun blog gaat verhuizen naar (gratis) Google..

  Laat ons maar eens weten wat ze zeggen..

  Reageren
 • Ulco zegt:
  09 jan, 2007 om 17:23

  In de oude blogger was dit ook al mogelijk, kon je je FTP gegevens invoeren en dan de hele meuk gewoon uploaden op je server. Haalt meteen het puntje van Peter hierboven weg ;-)

  Reageren
 • Aran zegt:
  09 jan, 2007 om 22:09

  Voor http://www.mokkamarketing.blogspot.com heb ik het twee dagen geleden ook gedaan, maar volgens mij draait die nog steeds niet op http://www.mokkamarketing.nl. Er zitten misschien nog wat kinderziektes in.

  Reageren
 • marc zegt:
  01 jun, 2007 om 12:19

  Beide blogs draaien, nu bijna een half jaar later, nog steeds niet op hun eigen domein.
  >> Vraagje, waarom is dit niet gelukt heren?

  Reageren
 • steigerhoutmeubelen zegt:
  10 dec, 2009 om 15:24

  Hallo

  Volgens mij kun je ook het beste een eigen blog maken in eigen beheer. Maar ze zeggen altijd registreer die op je eigen naam,dus conny thiesen.nl. Mijn vraag is , als ik meubels verkoop de blog niet beter meubelblog kan heten. En verkoop ik verschillende affiliate producten,die op mijn eigen naam zetten,anders heb ik voor elk product een blog nodig. Of is het niet verstandig om een blog te hebben met strakke buikspiere-book,computer e-books en cursussen in een blog.

  groetjes conny

  Reageren
  • Karel Geenen zegt:
   10 dec, 2009 om 15:59

   Wat ze hiermee bedoelen is dat je de domeinnaam op je eigen naam zet en in eigen beheer. Dus niet bij één of ander blogplatform maar op een eigen domein. Uiteraard hoeft de domeinnaam dan niet je eigen naam te zijn. Sterker nog, voor de zoekmachines is het beter als je daar een keyword-domein voor neemt!

 • Mark de vries zegt:
  30 sep, 2010 om 09:47

  De beste manier is nog altijd je eigen blog te maken zodat je deze gemakkelijk zelf kunt beheren. Maar mensen die het niet belangrijk vinden zelf de touwtjes in hand te hebben is het een leuke oplossing.

  Reageren
 • Pieter zegt:
  08 jun, 2011 om 22:26

  Ik heb nu ook een eigen domeinnaam voor mijn blogger website. Maar naar welke domeinnaam kan ik nu het beste de links maken?
  Dit met het oog op de page rank in de zoekresultaten. Maak ik mijn links richting de nieuwe domeinnaam of naar het oude blogspot adres?

  Reageren
 • Katrina zegt:
  07 mei, 2012 om 13:01

  Ik heb een blog bij google en een winkel bij biedmeer hoe kan ik nu maken dat het toevoegen van artikelen aan mijn blog de vindbaar van de winkel verhoogt.

  Reageren
 • Jake zegt:
  27 sep, 2012 om 20:37

  Beste Karel,

  Ik heb ook een eigen website via Yourhosting gehost alleen via A records wat heb jij daar bij ‘naam’ ingevuld? Als ik het leeg houd krijg ik te zien ‘Er komt al een record met deze naam voor’ ?

  Groetjes

  Reageren
  • Karel Geenen zegt:
   27 sep, 2012 om 20:38

   Beste Jake,

   Ik denk dat je deze vraag beter kunt stellen aan de helpdesk van Yourhosting, zij kunnen je ongetwijfeld vooruit helpen!

 • Rick zegt:
  25 nov, 2014 om 08:48

  Hoi,
  Wat ziet je blog er netjes uit!
  Voor mij is een hele hoop duidelijk geworden.
  Bedankt voor de goede uitleg.
  Groetjes

  Reageren

Reageren