Naar
boven

Meerdere websites samenvoegen: volgens Google moet het zo!

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je meerdere websites zou willen samenvoegen. Bijvoorbeeld bij een overname, of wanneer je het aantal websites binnen je netwerk wil terugbrengen.

Hoe dan ook, het brengt altijd een hoop stres en onzekerheid met zich mee. De grootste angst is die voor verlies van bezoekers van Google. Want wat doet Google met de posities van de “oude” website?

In de onderstaande video legt Matt Cutts (hoofd van het webspamteam bij Google) uit hoe je dit het beste aan kunt pakken:

Samenvatting

Het is volgens Matt dus vrij eenvoudig om meerdere websites samen te voegen tot één. Eigenlijk bestaat het hele proces uit twee stappen:

 1. Zorg dat de “oude pagina’s” op het nieuwe domein worden geplaatst;
 2. Verwijs vanaf die “oude pagina” naar dezelfde pagina op het nieuwe domein met een 301 redirect.

Tip

De laatste tip die Matt geeft is er wel eentje om te onthouden. Hij adviseert namelijk om te beginnen met de websites (of pagina’s) met het minste verkeer. De reden is dat je op die manier kunt “testen” of dat alles goed werkt en of Google de verhuizing ook goed oppakt. Advies is dus om gefaseerd te verhuizen en te starten met pagina’s waarbij je het minste risico loopt.

Meer leren over zoekmachine optimalisatie? Klik hier voor onze gratis e-mailcursus!

Met onze hulp bovenaan in Google?

Bekijk onze cursus zoekmachine optimalisatie, onze dienst of vul onderstaand formulier in:


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
2 reacties op "Meerdere websites samenvoegen: volgens Google moet het zo!"
 • Martin zegt:
  09 mei, 2012 om 16:14

  Dit kwam als geroepen ik zit namelijk met eenzelfde probleem. Ik heb mijn blog in een submap op mijn server staan en die wil ik nu integreren in mijn main site onder dezelfde domein maar in de root.

  Op de blog staan een aantal zeer populaire posts.

  Reageren
 • Leen Kalkman zegt:
  03 okt, 2013 om 08:41

  Ik heb ooit de koppeling gemaakt met groei breda.nl maar dat wil ik nu ongedaan maken. kan iemand mij vertellen hoe dat moet. Als je nu http://www.fotoclubbreda.nl zoekt kom je op groei.breda.nl hier wil ik vanaf, wie kan mij helpen?

  Reageren

Reageren