Naar
boven

Cutt’s over zoekmachine optimalisatie voor bloggers

Zoekmachine optimalisatie tips van Matt CuttsMatt Cutt’s (de zoekmachine optimalisatie spreekbuis van Google) heeft naar aanleiding van zijn presentatie op Wordcamp 2007, een tweedaagse conferentie over WordPress, een aantal discussiepunten op zijn weblog geschreven.

In één van die punten haalt hij het zogenaamde streepjes-probleem van url’s aan. Dit is wat Matt heeft geschreven over dit probleem:

If you read Stephan Spencer’s write-up, he says that underscores are the same as dashes to Google now, and I didn’t quite say that in the talk. I said that we had someone looking at that now. So I wouldn’t consider it a completely done deal at this point. But note that I also said if you’d already made your site with underscores, it probably wasn’t worth trying to migrate all your urls over to dashes. If you’re starting fresh, I’d still pick dashes.

Google is op dit moment dus aan het kijken naar dit “probleem”. Waarschijnlijk gaan ze in de toekomst de gewone streepjes (min-teken) en de underscores (liggende streepjes) als gelijk behandelen. In de tussentijd adviseert Matt je dus om, als je de keuze nog hebt, te kiezen voor het min-teken. Hij geeft verder ook nog aan dat de underscores weer de voorkeur hebben boven geen enkel streepje, aan elkaar geschreven dus. Dus in volgorde van goed naar “slecht”:

 1. Karelgeenen.nl/internet-marketing
 2. Karelgeenen.nl/internet_marketing
 3. Karelgeenen.nl/internetmarketing

Verder adviseer ik je om zeker eens de powerpoint van Matt te bekijken, hier geeft hij een aantal tips voor (WordPress)-bloggers.

Meer leren over zoekmachine optimalisatie? Klik hier voor onze gratis e-mailcursus!

Met onze hulp bovenaan in Google?

Bekijk onze cursus zoekmachine optimalisatie, onze dienst of vul onderstaand formulier in:


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
8 reacties op "Cutt’s over zoekmachine optimalisatie voor bloggers"
 • Arnoud zegt:
  10 aug, 2007 om 21:13
 • Karel Geenen zegt:
  11 aug, 2007 om 07:44

  Ik zie geen aanvulling Arnoud??

  Reageren
 • SaSh zegt:
  11 aug, 2007 om 08:39

  Het artikel wat Arnoud bedoeld staat op Seoking.nl…

  Reageren
 • Arnoud zegt:
  11 aug, 2007 om 10:48
 • Joost zegt:
  11 aug, 2007 om 15:32

  Dat gesponsorde themes je trustrank omlaag kunnen halen verbaasd me ook wel een beetje. Goede reden dus om je eigen theme te bouwen of de links eruit te slopen richting de maker.

  Reageren
 • Marc zegt:
  12 aug, 2007 om 04:03

  “Dat gesponsorde themes je trustrank omlaag kunnen halen verbaasd me ook wel een beetje. Goede reden dus om je eigen theme te bouwen of de links eruit te slopen richting de maker. ”

  Inderdaad een beetje vaag allemaal. Nog nooit van gehoord. Ok, je geeft een backlink aan de designer van de template. Dit lijkt me toch een heel normale zaak mits je maar linkt naar de ontwerper zijn eigen site en geen andere sites.

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  12 aug, 2007 om 10:57

  @Marc,

  Dat vind ik ook erg vreemd Marc… Misschien is dat omdat die uitgaande link meestal niets met het onderwerp te maken heeft…

  Reageren
 • Joost zegt:
  12 aug, 2007 om 13:15

  Maar is het alleen de link of zou het de complete template zijn? Ik neem aan dat google slim genoeg is om gewoon een footprint te maken van een template en zo ook kan zien of het een gedownload/gesponsord template is.

  Reageren

Reageren