Naar
boven

Dit zijn de“Mobile Masters” van Noord-Europa en Benelux. Waar sta jij?

mobile-masters

Dat we nu in een mobiele wereld leven, is voor de meeste marketeers geen nieuws. Consumenten zijn gewend geraakt om onderweg zaken te regelen als het boeken van een vlucht, het openen van een bankrekening of het bestellen van een nieuwe koptelefoon. Er zijn mensen die meerdere schermen gebruiken, maar er zijn ook mobile-only gebruikers. Je website moet dus geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik! Helaas is dit vaak nog niet het geval…


mobile-first
Helaas lopen de verwachtingen in veel gevallen nog ver vooruit op de realiteit. Mobiele sites zijn vaak nog traag, hebben geen gebruiksvriendelijke navigatie of geen handige bestelprocessen. Consumenten zijn geneigd de website te verlaten en in het ergste geval komen ze nooit meer terug.

In samenwerking met usability-experts “cxpartners” heeft Google de 500 meest bezochte sites in Retail, Finance en Travel-branches in Europa, het Midden-Oosten en Afrika beoordeeld om erachter te komen wie de mobiele meesters zijn en wie nog moeten verbeteren. Hieronder zie je een overzicht van de Retail merken in Nederland en België. 
mobile-site-benchmark
Verder zijn er nog een aantal merken onderzocht in diverse branches. Bekijk hier de rest van de resultaten.


Natuurlijk is het ook van belang dat JIJ de zaken op orde hebt. Weet jij eigenlijk wel hoe het ervoor staat met de snelheid van jouw mobiele website, ten opzichte van je concurrenten? Doe hier de test. Tevens kun je met deze calculator berekenen welke impact het verbeteren van je sitesnelheid heeft op je omzet.

 

laadtijd-mobiel

Elke seconde dat een bezoeker op je mobiele website moet wachten, zorgt ervoor dat je conversies met tot 20% kunnen dalen.

De snelheid en mobielvriendelijkheid van je website moeten in orde zijn. Wil jij dat dit direct voor je wordt geregeld?

Bekijk dan welke concrete oplossing wij voor je hebben.

Kun jij meer conversie gebruiken?

Bekijk onze cursusLaat ons helpen!

Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
Wees de eerste die reageert!

Reageren