Naar
boven

Een online spaarkaart voor meer sales

Wat hebben een pannenkoekenhuis en internet marketing gemeen? Ik zal het je uitleggen”¦

Mijn vriendin vroeg me om nog eens mee te gaan uit eten. En of ik even een restaurantje kon regelen. Na wat rond gebeld te hebben bleek dat het toch vrij druk was en zodoende eindigden we in een klein en gezellig pannenkoekenhuis. Toch dacht ik even dat we in een speelgoedwinkel beland waren (kun je het nog volgen). Midden in de zaak stond een tafel met allerlei speelgoed. Nieuw in de doos welteverstaan. Op dit speelgoed zaten kleine stickertjes met getallen geplakt. Nieuwsgierig als ik ben vroeg ik de eigenaar wat dat speelgoed daar deed en waar die stickertjes voor diende. “Dit speelgoed kunnen kinderen uitkiezen als ze hier een X aantal keer zijn komen eten, het getal op de stickertjes correspondeert met het aantal keer dat ze hier moeten komen eten voordat ze het mee mogen nemen”. Kijk, dat is nog eens marketing!

Veel mensen zijn gek op sparen. Toch zie je bij online ondernemingen nog maar weinig spaarprogramma’s. Een gemiste kans!

Je kunt bijvoorbeeld de klant spaarpunten bieden bij elke 5 euro die ze besteden. Deze spaarpunten kunnen ze dan inleveren voor een bepaald cadeau of bij een x aantal punten krijgen ze een bepaald kortingspercentage.

Even een kleine tip. Wanneer je cadeaus gaat weggeven zorg er dan voor dat je verschillende niveaus maakt. Dus voor 100 punten kan de klant een koffiezetter kiezen maar voor 500 punten kunnen ze een wasmachine kiezen. Op deze manier zorg je ervoor dat mensen niet meteen de punten inleveren maar door gaan sparen voor een duurder product. En doorsparen betekent meer verkopen!

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
3 reacties op "Een online spaarkaart voor meer sales"
 • Stijn zegt:
  22 jul, 2008 om 15:32

  Hoi Karel,

  Leuk en goed stuk, echter ik ben al enige tijd op zoek naar een digitaal spaarsysteem voor een internetwinkel.

  Enig idee waar je dat kan vinden ?

  Vriendelijke groet,

  Stijn

  Reageren
 • marcel zegt:
  29 dec, 2008 om 21:19

  Beste Stijn,

  het ligt eraan in welke branche je werkzaam bent, maar ik denk dat ik wel een leuk adres weet. mail me op marcelvandenende@hotmail.com

  Reageren
 • 22sales zegt:
  05 mei, 2011 om 21:22

  Dit is best een originele insteek van een oud concept!

  Reageren

Reageren