Naar
boven

5 manieren om goede links te verkrijgen

HyperlinkZoals velen al wel zullen weten is het aantal links (en de kwaliteit van die links) belangrijk voor een goed resultaat binnen de zoekmachines. Links verkrijgen naar je website is niet gemakkelijk, goede links verkrijgen naar je website al helemaal niet! Zeker met de huidige RSS feeds is het moeilijk. Spammers gebruiken je content en publiceren deze 1 op 1 op hun website, vaak zonder een link te plaatsen. Heb je eindelijk eens een goed artikel geschreven, gaan de spammers er mee lopen!

In een vorig artikel heb ik al aangegeven wat nu goede links zijn. In dit artikel gaan we eens kijken hoe we nu aan die goede links kunnen komen..

Doe, zeg of schrijf iets heel doms of controversieels

Een goed voorbeeld vind je hier. Ze hebben een artikel geschreven over een astrologische analyse van de verschillende gameconsoles. Het slaat in principe natuurlijk nergens op, toch hebben ze binnen een week 18.000 bezoekers gehad! En dat alleen binnen Nederland en België. Ze hebben het artikel ook op een Engelse blog geplaatst en daar hebben ze nog veel meer bezoekers gehad!

Je ziet, een dergelijk artikel wordt vaak door de andere bloggers opgepikt. En geloof me, dit artikel heeft heel wat links gekregen!

 

Doe, zeg of schrijf iets briljants!

Wanneer je een maand geleden een interessant artikel had geschreven over de iPhone (van Apple) was dit artikel waarschijnlijk de afgelopen dagen heel wat keer bezocht. Zorg dus dat je probeert bovenop het nieuws te blijven met betrekking tot je onderwerp. Zodra je ook maar iets verneemt schrijf je daar razendsnel een artikel over, met een beetje geluk ben je de eerste en kun je heel wat links verwachten!

 

 

Maak een online quiz

Mensen zijn gek op quizzen en laten zien hoe veel ze ergens vanaf weten. Maak een online quiz of een online game waarmee ze zich kunnen meten met andere.

 

Maak mensen aan het lachen

Iedereen houdt van lachen. Denk maar eens aan die e-mails die je van je familie krijgt met één of andere PowerPoint voorstelling of die video die je doorgestuurd krijgt. Maak ook eens een grappige video over je vakgebied of onderwerp. Vaak werkt dit overigens ook viraal!

 

Geef een oplossing voor een probleem

Dit werkt vooral in de gadget en online business markt. Denk maar eens aan alle plugins voor WordPress. Wanneer je een tool of plugin kunt maken voor een probleem zullen andere website hier graag naar toe linken. Geef bijvoorbeeld tips op je website hoe mensen productiever kunnen zijn of geef ze tips hoe ze kunnen ontspannen.

 

Om veel links te verkrijgen moet je out of the box denken. Doe eens iets raars en je valt op! Opvallen is het sleutelwoord want er zijn vaak duizenden concurrenten die allemaal graag gelinkt worden. Waarom moeten mensen dan naar jouw website linken??

Meer leren over zoekmachine optimalisatie? Klik hier voor onze gratis e-mailcursus!

Met onze hulp bovenaan in Google?

Bekijk onze cursus zoekmachine optimalisatie, onze dienst of vul onderstaand formulier in:


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
12 reacties op "5 manieren om goede links te verkrijgen"
 • Cem Yildiz zegt:
  12 jan, 2007 om 20:32

  Leuk artikel! Vooral de voorbeelden die je aanhaalt ;-) Ik ben overigens benieuwd hoe je aan die cijfers komt over het artikel astrologie/games?

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  12 jan, 2007 om 20:55

  @Cem Yildiz
  Staat onderaan het artikel. (Aantal x gelezen)

  Reageren
 • Cem Yildiz zegt:
  12 jan, 2007 om 21:08

  Ah, dat is waar ook :) Overigens is dat wel inclusief bezoekers afkomstig van internationale sites, maar natuurlijk zonder het aantal mensen dat het bericht heeft gelezen elders (zonder door te klikken naar de bron).

  Reageren
 • mike zegt:
  16 jan, 2007 om 15:34

  goede site en leuk artikel!

  Reageren
 • martin zegt:
  29 mrt, 2007 om 11:36

  Prima artikel, hier kan ik wat mee.

  Reageren
 • Theo zegt:
  06 dec, 2007 om 20:29

  Hallo Karel,

  Ben je pas op het spoor gekomen. Inderdaad via een leuke video.

  Het valt op dat je nergens over Article Marketing rept. Nu is dat in het Nederlandse taalgebied ook niet iets dat erg ontwikkeld is. In het Engelse taalgebied is dat heel andere koek.

  In de kringen van Amerikaanse SEO goeroes (was tot zeer recent lid van Stompernet) wordt article marketing, naast de weblog, nog steeds als een van de belangrijkste bronnen voor het verkrijgen van backlinks en publiciteit genoemd.

  Voor het Nederlandse taalgebied heb ik onlangs het initiatief genomen iets aan deze leemte te doen met http://www.WebsiteArtikelen.nl. Dus dames en heren … publiceren maar!

  Reageren
 • HP zegt:
  17 apr, 2008 om 10:31

  Externe applicaties die naar je site linken werken ook goed. Laat een mooie screensaver bouwen, geef deze gratis aan je klanten / ook downloadbaar maken. Zorg ervoor dat binnen de screensaver mensen naar je website kunnen klikken. Nog mooier is als je dmv rss nieuws over je bedrijf in de screensaver laat zien.

  Succes!
  HP

  Reageren
 • Dennis zegt:
  30 okt, 2008 om 15:58

  Wederom een goed artikel, maar vraag me wel af of er geen mogelijkheden zijn je content enigzins te beschermen. Overweeg om voor de site van mn broertje een parodie video te maken, maar is dan wel de bedoeling dat HIJ daarmee bezoekers trekt.
  Niet de bedoeling dat de video via youtube zijn eigen leven gaat leiden zonder bezoekers op zijn site.

  Reageren
 • martin zegt:
  20 feb, 2009 om 15:51

  Ik kwam laatst op het spoor van deze software, CommentKahuna. Het een gratis linkbuilding tooltje.

  Op basis van je keyword zoekt het relevante blogs. Je kunt vooraf je profielen aanmaken met je URL, waardoor je snel de comment boxjes kunt vullen. Omdat de meeste comments worden bekeken door de webmaster kun je maar beter wel de blog of de post lezen en een nuttig bericht plaatsen. Op deze wijze kun je snel relevante one-way-links maken. In je selectie kun je tevens aangeven of je no-follow blogs wil meenemen of niet. Ik gebruik het sinds kort en is eenvoudig en nuttig!

  Reageren
 • Ben sim only zegt:
  30 jan, 2010 om 21:15

  Super bedankt hier ben ik een mooi stuk mee op weg geholpen.

  m.v.g.

  Ricardo

  Reageren
 • Ruben zegt:
  09 jul, 2010 om 16:51

  Goede tips! Ik ga kijken of het bij mij ook zal werken!

  Reageren
 • Marion zegt:
  27 mrt, 2012 om 15:05

  Hier heb ik een goede tip uitgehaald. Nu snap ik dat je niet alleen naar andere sites moet linken maar dat je bonvenop het nieuws moet schrijven zodat ze naar jouw linken. Wat doe ik overigens met al die engelse comments die toch door akizmet gaan. Verwijderen, als spam aangeven of laten staan?
  Groetjes
  Marion

  Reageren

Reageren