Naar
boven

Google+ posts bij je verzonden e-mails tonen, doe je zo

Dat je door je Google+ bedrijvenpagina te koppelen aan je website, deze ook in de zoekresultaten van Google zichtbaar kunt maken is redelijk bekend.

Minder bekend is echter een soortgelijke optie, waarmee je posts op je Google+ pagina, naast de door jou verzonden e-mails in Gmail kunt tonen.

Zoals hieronder:

Google plus account getoond bij je Gmail

 

Niet alleen een mooie manier je e-mails er beter uit te laten springen, maar ook om meer volgers op Google+ te krijgen.

En zo doe je dat

Om je Google+ pagina naast je e-mails te tonen moet je een bedrijfspagina op Google+ hebben en deze verifiëren via je eigen website.

Verifiëren kan op twee manieren:

 • Als je website al is geverifieerd in Webmaster Tools kan je jouw Google+ pagina verifiëren via Google Webmaster Tools.
 • Anders kan je jouw website ook verifiëren door een link vanaf je site op te nemen naar je Google+ pagina. Neem in deze link rel=”publisher” op.

In beide gevallen moet er op je Google+ pagina uiteraard een link naar je website worden opgenomen.

Voorwaarden waar je aan moet voldoen

Google stelt, naast verificatie, nog een aantal voorwaarden aan het tonen van een Google+ pagina in de inbox van Gmail:

 • E-mails moeten vanaf hetzelfde domein worden verzonden als die van je website. In het geval van karelgeenen.nl moeten e-mails dus ook vanaf dit domein (@karelgeenen.nl) worden verstuurd
 • Het is mogelijk verschillende Google+ pagina’s te tonen voor subdomeinen. In beginsel toont Gmail voor e-mails verzonden vanaf subdomein.karelgeenen.nl dezelfde pagina als voor karelgeenen.nl, behalve als je voor subdomein.karelgeenen.nl een aparte Google+pagina verifieert.
 • Verzenders moeten minimaal 1000 e-mails per week versturen vanaf het betreffende (sub)domein.
 • E-mails moeten worden ondertekend met DKIM en SPF. Check daarom altijd bij je e-mailserviceprovider of dit het geval is.
 • Bedrijven die e-mails verzenden vanaf een e-maildomein (zoals @gmail.com) dat beschikbaar is voor het algemene publiek, kunnen de widget niet gebruiken, tenzij ze het e-mailadres via hun Google+ pagina hebben geverifieerd.

En dan, dan gaat het vanzelf

Als je alles goed hebt ingesteld en je voldoet aan bovenstaande voorwaarden dan zou de “contacten-widget” bij e-mails vanaf jouw domein moeten worden weergegeven.

 

Onze hulp nodig met e-mailmarketing?

Bekijk onze cursusLaat ons helpen!

Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Michael Linthorst
Michael Linthorst (1976) is internet ondernemer en ondermeer CEO van Copernica BV. Copernica is krachtige marketingsoftware voor e-mailmarketing, webpagina's, mobile en automatische campagnes. Meer dan 5.000 gebruikers vertrouwen dagelijks op de succesvolle werking van Copernica Marketing Software.
6 reacties op "Google+ posts bij je verzonden e-mails tonen, doe je zo"
 • Simon zegt:
  13 nov, 2014 om 12:46

  1.000 e-mails per week…

  Reageren
  • Coen van den Brand zegt:
   13 nov, 2014 om 14:23

   E-mail marketing is hiervoor de uitkomst en dan nog is dit niet voor iedereen een even gemakkelijke opgave.

 • Jeroen zegt:
  13 nov, 2014 om 16:09

  Ik neem aan dat dit ook werkt als je > 1.000 emails verstuurd vanuit Copernica en met afzender …@mijndomein.nl? (of een andere third party die de emailaflevering voor je verzorgt)

  Reageren
 • Rowdy Groothedde zegt:
  17 nov, 2014 om 05:28

  Handig hoor, gelijk maar eens aan begonnen! :)

  Reageren
 • Michael Linthorst zegt:
  17 nov, 2014 om 08:59

  @ Jeroen: Dat werkt uiteraard ook. Zoals vermeld moet je dan wel je authenticatiegegevens, waaronder in ieder geval DKIM en SPF goed ingesteld hebben.

  Reageren
 • stefan zegt:
  22 nov, 2014 om 16:46

  Ga maar eens beginnen :) Erg handige tip

  Reageren

Reageren