Naar
boven

London OS2012, heb jij ook gescoord met Google Doodles?

Iedere dag verschijnt er (ergens ter wereld) wel een verrassende variatie op het logo van Google op de homepage van de zoekmachine. Een Doodle zoals Google het noemt.

Dit was tijdens de Olympische Spelen niet anders. Op deze day after laat ik ze allemaal nog een keer voorbij komen. Want wat hebben we genoten van onze mannen en vrouwen in London. Vandaag komen ze naar huis met 20(!) medailles: zes keer goud, zes keer zilver en acht keer brons. Top!

Heb jij zelf ook gescoord met de Google Doodles? Sommige doodles waren minigames die direct op de homepage te spelen en te delen waren. Zo kon je je helemaal inleven in de strijd van de olympiërs ;-)

Websonic heeft ook een aantal overzichten gemaakt, hieronder vind je er twee:

Hoe het allemaal begon

Doodles worden bedacht ter ere van feestdagen, geboortedagen van wetenschappers of het leven kunstenaars. Dit begon in 1998 toen Google-oprichters Larry en Sergey dit logo plaatsten:

Met het stokpoppetje gaven ze aan dat ze naar het Burning Man festival in Nevada gingen en niet op kantoor aanwezig waren. De rest is geschiedenis en het logo wordt regelmatig versierd om speciale gebeurtenissen te eren. Er is zelfs een team van illustratoren en technici (doodlers) die de doodles ontwerpen. Alle Google Doodles vind je hier.

Populair!

Sophia Foster-Dimino, een van de Google doodle illustrator vertelde Mashable: “Many of our users do in fact joke that they spend all day playing with our interactive doodles, but that’s probably an exaggeration,” “Nonetheless, people have spent tons of time with them ”“ for example, users recorded an aggregate 5.1 years worth of music playing with the Les Paul doodle, and recorded 56.899 years of music playing with the Moog doodle.”

Ik was toch lichtelijk verbaast om te lezen hoe populair de Doodles kunnen zijn. Goed voorbeeld van hoe iets kleins en simpels als een minigame, of interactief logo je gebruikers bezig kan houden!

Leuk dat Google hiermee ‘bij toeval’ een sterk interactieve functie heeft toegevoegd aan het merklogo… leuk voor de fans en erg slim eigenlijk, kan even geen betere manier vinden om met het merk Google bezig te zijn. Afgezien van de Google producten die ik gebruik uiteraard..

 

Waag zelf een Doodle

Heb je een absolute favoriet waar je geen genoeg van kan krijgen? (écht waar?) Dan kun je hier terecht in de Google Doodles on Demand webshop voor jouw favoriete Doodle op een t-shirt, mok, poster etc.

Wanneer je echt creatief wilt zijn kun je ook zelf een voorstel doen voor een Doodle, zoals verwacht krijgen ze erg veel voorstellen binnen, maar Google verzekert dat ze allemaal worden gelezen ;-). Ik zeg succes!

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Lianne Soer
Lianne is Manager van de KG Academy en is medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de online marketing cursussen. Daarnaast heeft ze i.s.m. Karel de cursus "Google Analytics" ontwikkeld.
4 reacties op "London OS2012, heb jij ook gescoord met Google Doodles?"
 • Sam zegt:
  13 aug, 2012 om 11:54

  Proficiat met jullie medailles. Wij Belgen moeten het met heel wat minder stellen (3 medailles: 2 bronzen en 1 zilveren)

  Reageren
  • Lianne Soer zegt:
   13 aug, 2012 om 12:03

   Dankjewel! Dat zijn er inderdaad niet zo veel, maar ze hebben allemaal hun best gedaan toch ;-)?

 • Bart zegt:
  15 aug, 2012 om 19:27

  Zijn de doodles nog ergens te spelen?

  Reageren

Reageren