Naar
boven

Tips voor afilliatemarketing

Voordat ik jullie een aantal tips ga geven volgt hieronder eerst een kleine samenvatting van één van mijn afilliate-avonturen van afgelopen September.

Ik was ergens begin September achter de mogelijkheid van adverteren op Marktplaats gestuit. Het beviel me zo goed (de conversie is echt super) dat ik er een artikel over schreef: adverteren op Marktplaats. Veel van jullie hebben toen mijn voorbeeld gevolgd en een account aangemaakt.

Verder kwamen er ook veel positieve reacties over adverteren op Marktplaats. Ik ben er nog steeds heel enthousiast over by the way”¦
 
Rond 18 September kwam ik erachter dat je via Tradedoubler ook Marktplaats Admarkt kon promoten. Het leverde maar liefst 50 euro per lead op, ontzettend veel dus. Dat gold wel alleen voor de maand September.
 
Ik heb daarna dus ook een affilliatelink in het bestaande artikel geplaatst. Omdat er al veel positieve reacties waren gekomen op het artikel zag iedereen dat Admarkt goed werkte. Uiteindelijk hebben nog 30 mensen zich ingeschreven in de maand September. Tel uit je winst (nou ja, mijn winst ;-))

Het grappige is dat het artikel oorspronkelijk niet bedoeld was als afilliate-artikel maar het uiteindelijk wel is geworden”¦

Uit het bovenstaande kun je een aantal interessante tips halen. Ik zet ze even op een rijtje:

Promoot alleen wat je zelf hebt geprobeerd
Wanneer je iets wil promoten is het belangrijk dat je zelf ervaring hebt met het product (of de dienst). Dit komt namelijk veel geloofwaardiger over.

Je kunt dan overigens ook veel geloofwaardiger mensen overtuigen van de voordelen van het product. Wat ons meteen bij de volgende tip brengt:

Promoot producten waarvan je zelf overtuigd bent
Zeker wanneer je onder je eigen naam producten aanprijst (zoals ik doe) is het belangrijk dat de producten ook echt werken. Je wil natuurlijk niet dat je een slechte naam krijgt.

De mening van anderen telt (zwaar!)
Omdat er al heel wat positieve reacties op het artikel waren gekomen komt het geheel een stuk geloofwaardiger over. Wanneer één iemand vertelt dat iets werkt geloven sommige mensen dat, wanneer een hele groep enthousiast is zullen veel meer mensen dat geloven.

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
12 reacties op "Tips voor afilliatemarketing"
 • Niek zegt:
  13 nov, 2007 om 23:07

  heb je misschien ook nog tips waar je nu goedkoop kan adverteren? voor bv je net nieuw site?

  iig wel weer interessant artikel!

  Reageren
 • Catharina zegt:
  15 nov, 2007 om 13:51

  Interessant, heb me ook maar eens aangemeld via jouw link. Maar een vraagje: hoe kom jij aan zo’n mooie html tekstlink naar Marktplaats via Tradedoubler? De reden dat ik ze vrijwel niet gebruik is dat ik er altijd alleen maar Javascripts kan vinden en die doen het niet in WordPress.

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  15 nov, 2007 om 14:10

  @Eduard

  Zie: http://www.karelgeenen.nl/09/creeer-urgentie-en-verkoop-meer-gratis-script/

  @Catharina

  Ik kan gewoon kiezen uit html links…

  Reageren
 • Catharina zegt:
  15 nov, 2007 om 14:30

  Hmm snap er echt niks van. Ik dus niet Heb ze maar weer eens een mailtje gestuurd.

  Reageren
 • Eduard zegt:
  15 nov, 2007 om 13:41

  Psst..

  Off-topic, dat wel, maar waar heb je dat geweldige script vandaan rechtboven op jouw site ?

  Reageren
 • TTFA Hypotheek zegt:
  19 nov, 2007 om 15:16

  http://www.assistme.nl is ook een goede. Zij brengen slechts €19,95 per maand in rekening voor het gebruik maken van hun back-end. Geloof dat Kliks.nl daar honderden euro’s voor in rekening brengt?

  Reageren
 • Marcel zegt:
  20 nov, 2007 om 19:43

  En hebben die 30 mensen ook al hun factuur betaald, zodat je de 50 euro krijgt?

  Reageren
 • Wieger zegt:
  12 dec, 2007 om 15:06

  @TTFA Hypotheek:
  Een kwestie van onderhandelen en geduld hebben. Dat kan voordelig uitvallen :-).

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  18 dec, 2007 om 02:24

  @Catharina

  Als je in het venster waar de links gegenereerd worden ‘custom’ aanvinkt, kan je vervolgens in het code-venster de portie html-code met je affiliate en site ID uitknippen en die bij een willekeurige tekstlink gebruiken. Je moet wel even testen of je het goed hebt gedaan en je ook bij de site van de merchant uitkomt als je erop klikt.

  @Karel

  Ik ben ook lid van het Marktplaats-affiliate programma via tradedoubler, maar dat heeft alleen betrekking op Marktplaats.nl en niet op het AdMarkt gedeelte. Hoe kan ik dat vinden? De provisies zijn trouwens heel erg goed.

  Reageren
 • Mario Kluser zegt:
  18 dec, 2007 om 10:26

  @TTFA Hypotheek

  Op de site van Assistme staat dat het op ‘no cure, no pay’ basis gaat. Geen kosten voor backend, setup etc. Heeft iemand er ervaring mee? Karel?

  Reageren
 • Indert zegt:
  01 mrt, 2008 om 21:59

  Ik weet niet hoe het met jullie vergaat wat betreft Marktplaats, maar mij in ieder geval niet goed. Heb er nu zelf 75 euro in geïnvesteerd met een totale conversie van 3 personen welke elk 5 euro waard zijn: 15 euro omzet tegen 75 euro kosten. Jullie nog succes geboekt?

  Reageren
 • cliff zegt:
  07 nov, 2009 om 00:21

  intressant !!!

  Reageren

Reageren