Naar
boven

Een snelle website kan in de toekomst invloed hebben op “Google ranking”

Gedurende 2009 is bij Google snelheid een continu thema. Keer op keer wijst Google op het belang van snelheid op internet en over hoe het bedrijf er alles aan wil doen om het web sneller te maken. Is het wel eens bij je opgekomen dat hoe snel je website laadt een direct effect kan hebben op de status van je site in Google?

Tot nu toe heeft dat geen enkel effect gehad”¦.. Maar Google ingenieur Matt Cutts vertelde dat hier snel verandering in kan komen. Tot nu toe heeft Google geen gebruik gemaakt van ‘search ranking’, maar meerdere mensen bij Google vinden dat het internet snel moet zijn. Het moet een goede ervaring zijn en dus zou je eigenlijk een beetje bonus moeten krijgen als je website snel is, zegt Matt.

Hij denkt dat een heleboel mensen in 2010 hier hetzelfde over zullen denken als Google. Afgaande op het commentaar van Matt kunnen we er dus vanuit gaan dat de plannen liggen bij Google om van een snelle website een ‘ranking factor’ te maken. Uiteraard kunnen we het erover eens zijn dat mensen langer blijven hangen op een website die snel is dan op een website waar alles ontzettend langzaam gaat.

En dit is dan ook waar Google voor pleit. Het is nog niet duidelijk hoe Google deze dit verder gaat toepassen. Maar voor het geval dat dit wel zover komt, zorg dus dat je een snelle website hebt tegen die tijd.

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Babette Soffer
Babette is eigenaresse van Promopostings. Een bedrijf dat zich richt op internet marketing en viral marketing.
11 reacties op "Een snelle website kan in de toekomst invloed hebben op “Google ranking”"

Reageren