Naar
boven

Dé manier om meer volgers op Twitter te krijgen

Een aantal jaar geleden begon ieder blogartikel dat over Twitter ging met de uitleg waarom dat medium zo belangrijk was. In het jaar 2012 is dat niet meer nodig, je kunt er simpelweg niet meer omheen en iedereen is daarvan op de hoogte. Twitter is (misschien samen met Facebook) het grootste en best werkende sociale medium om in contact te komen met je huidige, maar ook zeker met je potentiële bezoekers. Nieuws delen, promotionele acties houden, vragen beantwoorden, discussiëren, door Twitter is het allemaal moeiteloos mogelijk en de statistieken van je website plukken er vervolgens de vruchten van.

Aantal volgers

Zonder volgers is Twitter ook best handig, maar wanneer je echt een mooi aantal followers weet vast te houden stapelen de retweets, DM’s en @’s zich pas echt op. Helaas zijn er vele webmasters die niet zo goed weten hoe ze aan dat mooie aantal followers kunnen komen. Een groot deel doet er ook maar weinig aan om het aantal op te krikken en hoopt dat het wel komt via het linkje naar het Twitteraccount op de website. Dat is zonde, want het is op een gemakkelijke manier mogelijk om die stijging sneller in werking te zetten. Het enige dat je hoeft te doen is anderen volgen.

Soortgelijke Twitteraars

Het werkt als volgt. Zoek een paar populaire Twitteraars – met een paar duizend followers, dat maakt het makkelijk – die over het algemeen over hetzelfde onderwerp tweeten als jij dat doet. Ga vervolgens naar hun lijst met volgers en daar verschijnen vanzelfsprekend alle Twitteraars die geïnteresseerd zijn in datgene waar deze populaire Twitteraar over twittert. Oftewel: deze volgers zijn geïnteresseerd in waar jij over twittert en deze mensen zijn niet alleen potentiële volgers van jou, maar ook potentiële bezoekers van je website. Kort voorbeeld: wanneer jij twitteraar Website Promoten bent en twittert over website promotie en zoekmachine optimalisatie kun je naar Karel Geenen gaan om daar duizenden soortgelijke twitteraars aan te treffen.

Volg de volgers

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is het volgen van de followers. Zij zien dat ze een nieuwe volger hebben en bekijken jouw Twitteraccount even om zich vervolgens te realiseren dat jij een interessante Twitteraar bent waar zij wel graag op de hoogte van blijven. En klaar ben je! Je krijgt niet zomaar een lading nieuwe volgers, want deze volgers zijn ook echt daadwerkelijk geïnteresseerd in waar jouw website om draait en dat is goud waard.

Dit artikel is geschreven door gastauteur Dave van Website Promoten, waar hij vaak over linkbuilding schrijft.

Onze hulp nodig met Twitter?

Bekijk onze cursusLaat ons helpen!

Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Gastschrijver
Wil jij ook bloggen voor Karelgeenen.nl en jouw kennis delen met meer dan 15 000 nieuwsbrief abonnees? Bekijk hier onze voorwaarden en neem contact op met Coen via coen@karelgeenen.nl!
9 reacties op "Dé manier om meer volgers op Twitter te krijgen"
 • Hermaniak zegt:
  17 jul, 2012 om 12:24

  Niet mee eens, als je naar d evlgers gaat zie je ook alle botjes, van mijn volgers is niet iedereen even kosher, je kunt dan bijvoorbeeld beter kijken wie ik volg in plaats van wie mij volgt. dat geeft om te beginnen een kwalitatief beter uitgangspunt.
  dDaarnaast zijn er vele vele tacktieken die je kunt inzetten. Maar daar schrijven we op twittermania vaker over :-)

  Reageren
  • Dave zegt:
   17 jul, 2012 om 12:48

   Natuurlijk hoef je niet iedereen te volgen die je in de lijst kunt vinden. Met een beetje ervaring pik je de juiste Twitteraars er zo uit en sla je botjes moeiteloos over.

 • Petra van den Broek zegt:
  17 jul, 2012 om 12:32

  Let op. Ik heb nog wel een zinvolle aanvulling. Twitter kan nml jouw account blokkeren als je al te ‘heftig’ gaat volgen.
  Ik weet niet waar exact de grens ligt (is vast te vinden), maar pas er dus mee op.

  Na blokkade kun je je account wel weer activeren als je belooft niet meer zo actief te gaan volgen. Je account is wel even uit de lucht en het zou zonde zijn als je de waarschuwing niet serieus neemt en later je account definitief wordt geblokkeerd. Dat is niet de bedoeling van al je moeite;-).

  Succes

  Reageren
  • Dave zegt:
   17 jul, 2012 om 12:50

   Bedankt voor de aanvulling Petra. Het is inderdaad verstandig om voorzichtig te zijn, maar zolang je het handmatig blijft doen kan er weinig fout gaan hoor. Daar komt nog eens bij dat het aantal mensen dat je kunt volgen afhangt van het aantal mensen dat jou volgt, dat heeft Twitter zo geregeld.

 • Peter van Het Hurktoilet, Frankrijkgids zegt:
  19 jul, 2012 om 13:22

  Consequentie van deze strategie is dat jouw tijdlijn verstopt geraakt met allemaal tweets van anderen, die misschien/vermoedelijk helemaal niet interessant zijn…

  Reageren
  • Wim zegt:
   21 jul, 2012 om 18:03

   Je tijdlijn kan inderdaad verstopt raken, Peter. Een mogelijke oplossing is dat je met lijsten werkt. Zo kan je de mensen die je écht interessant vindt om te volgen ook apart opnemen in een lijstje. Door af en te even naar dat lijstje te kijken ben je weer helemaal mee.

 • Edwin Waelbers zegt:
  23 jul, 2012 om 11:37

  Het werkt wel, maar toch een kleine nuance. Niet alle volgers van iemand, zijn ook geïnteresseerd in die mens zijn onderwerp, maar eerder in die mens zelf:

  Zijn vrienden, familie, collega’s bv.

  Die ‘pak’ jij dus ook mee.

  Mijn inziens heb je wel een ‘basis’ nodig. Als je volledig ‘natuurlijk’ wil groeien naar een paar duizend volgers, dan kan het jaren duren. Hoe interessant je onderwerp ook is.

  Ik heb indertijd software geschreven die detecteerde welke bepaalde sleutelwoorden mensen gebruikten. Die werden dan automatisch gevolgd.

  Als bv. iemand het woord ‘SEO’ op Twitter in de mond nam, dan is er veel kans dat die mens belangstelling heeft voor Karel zijn weblog.

  Ik ben er toch mee gestopt: er zaten wat bugs in die software en vanaf 1000 volgers was het ook niet meer nodig, het aantal zwelde vanzelf wel aan.

  Ik geloof dat er ondertussen zo’n dingen bestaan die beter werken dan wat ik had.

  Reageren
 • Degent zegt:
  23 jul, 2012 om 21:50

  Ik heb het gedaan, maar merk toch dat er heel veel bots tussen zitten. Als ik mijn artikel promoot, dan merk ik niet dat er veel meer bezoekers bijkomen door twitter.

  Reageren
 • Gijs zegt:
  19 mei, 2013 om 04:35

  Wat ook handig is om Follow Wonk te gebruiken, zeer handige tool!

  Reageren

Reageren