Naar
boven

De toekomst van retail, volgens de consument

Ondanks de stijgende lijn in online aankopen en de dalende cijfers in de offline retail, denkt de consument dat er in de toekomst nog steeds een plek is voor hun favoriete “gewone” (offline) winkel.

Gepersonaliseerde beleving, zowel on- als offline

Zij zijn zelfs klaar voor een cross-channel experience, waarbij ze in de winkel worden herkend via hun smartphone. Ze vinden het niet erg wanneer online aankopen en browse-gedrag wordt getracked, mits het in de toekomst sneller shoppen betekent. Het draait allemaal om een gepersonaliseerde beleving, zowel in de on- als offline winkel.

Bekijk de infographic van Milo en ontdek wat shoppers nog meer voorspellen voor de toekomst van retail.

 

Deel de statistieken

 • 60% van de shoppers denkt dat multi retailkanalen in 2014 de norm zullen zijn. Tweet dit!
 • 41% van de shoppers wil herkend worden via hun smartphone in een fysieke winkel. Tweet dit!
 • 61% van de shoppers heeft geen bezwaar tegen tracken aankopen, mits dit zorgt voor sneller shoppen in de toekomst. Tweet dit!
 • 56% van de shoppers koopt meer in de fysieke winkel, als ze het assortiment van te voren online kunnen bekijken. Tweet dit!
 • 51% van de shoppers denkt dat de fysieke winkel in 2020 enkel als showroom zal bestaan, kopen gaat via alternatieve kanalen. Tweet dit!

Hoe ziet de toekomst van retail er volgens jou uit? Laat een reactie achter!

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Lianne Soer
Lianne is Manager van de KG Academy en is medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de online marketing cursussen. Daarnaast heeft ze i.s.m. Karel de cursus "Google Analytics" ontwikkeld.
1 reactie op "De toekomst van retail, volgens de consument"
 • Frank Kersten zegt:
  21 jul, 2013 om 22:49

  Hallo Lianne,

  interessante site. Ik wil zelf een volgend artkel schrijven over Cross-Channel. Lees mijn artikel eens over de Digital Consumer. Ben benieuwd wat je ervan vind. Deze week komt de Engelstalige versie van deze site uit. Zie graag je reactie tegemoet.

  Vriendelijke groet,

  Frank Kersten

  Reageren

Reageren