Naar
boven

Google Adsense nu ook voor mobiele websites beschikbaar

Google Adsense nu ook op mobielHet is vanaf nu ook mogelijk om Google Adsense op mobiele websites te plaatsen. Voorheen werden de “normale” advertenties vaak niet vertoond door de mobile devices.

Sinds vandaag kunnen webmasters die een mobiele website bezitten (een website die te bekijken is via bijvoorbeeld een PDA) inkomsten genereren door er Google Adsense op te plaatsen.

De werking is hetzelfde als met de normale Google Adsense. Via je Adsense account kun je nu kiezen voor “Adsense voor mobiel”. Door een simpele code toe te voegen aan je mobiele website worden er inhoud gerelateerde advertenties vertoond.

Het grootste verschil met de standaard Google Adsense advertenties is dat het ook mogelijk is voor adverteerders om er een telefoonnummer bij te plaatsen zodat er direct gebeld kan worden.

Met de opkomst van mobiel internet is dit een zeer interessante uitbreiding, zowel voor webmasters als voor adverteerders!

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
3 reacties op "Google Adsense nu ook voor mobiele websites beschikbaar"
 • Sint zegt:
  18 sep, 2007 om 17:34

  En de meerwaarde van deze nieuwe advertentievorm is natuurlijk dat je als adverteerder specifiek je mobiele site kunt promoten… Het maken van reclame voor sites die niet geschikt zijn voor mobiele internetvormen is minder handig.

  Reageren
 • Ennie Neem zegt:
  20 sep, 2007 om 16:41

  “mobiele website” Volgens mij is de website niet mobiel, maar is de inhoud van de site geschikt voor mobiele telefonie. Da’s wel iets anders :-)

  Reageren
 • Roelof zegt:
  25 sep, 2007 om 14:18

  Iemand hier al ervaring mee? Lijkt mij dat als je met je mobiel aan het surfen bent, je niet snel op google ads klikt (dus lage CTR)..

  Reageren

Reageren