Meer exposure op Twitter? Maak click-to-tweet links voor je content!

door | 18 december 2013 | Content Marketing, Social Media

Vandaag hebben we een snelle tip voor je waarmee je het (nog) makkelijker maakt voor je lezers om jouw content te delen op Twitter. Namelijk het maken van “click-to-tweet” links. Geen idee wat het is? Bekijk hieronder het voorbeeld:
Bekijk nu het artikel van @karelgeenen voor een snelle #tip voor meer exposure op #Twitter! TWEET DIT!
Onder “TWEET DIT” wordt gelinkt naar een kant-en-klare tweet die jij gemakkelijk kunt delen op je eigen Twitteraccount.
In dit artikel lees je hoe je snel en makkelijk click-to-tweet links maakt én hoe je deze kunt inzetten om jouw content meer exposure te geven op Twitter!

Hoe maak je een click-to-tweet link?

Ga naar Clicktotweet.com

Het enige wat we nodig hebben om een directe link te maken is de tool op Clicktotweet.com.
click-to-tweet.com
Je hebt twee verschillende mogelijkheden. De eerste is de optie “Sign in with Twitter”, waarbij je de app koppelt aan je Twitteraccount:
click-to-tweet.com app autorisatie
Voordeel hiervan is dat alle statistieken van je links worden bijgehouden door ClickToTweet. – dit was helaas nog niet mogelijk ten tijde van het maken van onze TWEET DIT links, anders had ik dat zeker gedaan 😉 – .
Wil je dat niet? Dan kun je ook zonder de app toegang te geven tot je tijdlijn gebruik maken van ClickToTweet via “Basic link”.
basic link

Maak een tweet

Schrijf de tweet en voeg daar bijvoorbeeld ook de twitternaam van jouw bedrijf aan toe zodat je wordt vernoemd in de tweet. Let er bij het toevoegen van links op dat je de betreffende link eerst inkort met bijvoorbeeld Bit.ly.
Schrijf aansprekend en uitdagend, zodat mensen nieuwsgierig worden om verder te lezen op jouw website!
CTT basic link

Gebruik de link

Klik op “Generate New Link” en gebruik de link wordt voor je gemaakt:
link gemaakt
Test altijd even of de link werkt door erop te klikken.
CTT vb
Hij doet het. Zo simpel is het.
Klik hier om bovenstaande tweet te delen met je volgers!
Direct een voorbeeld gegeven ;-).
Een tekstlink is natuurlijk niet de enige optie, kun de link net zoals iedere andere link ook gebruiken in een afbeelding. Laten we eens kijken hoe je de links nog meer kunt gebruiken.

3 manieren om click-to-tweet op te nemen in je content

1. Blogposts

Wij maken vooral gebruik van click-to-tweet links in grote stukken content, zoals “Online overleven voor de kleine ondernemer”, waarbij we veel tips in één artikel geven. Dan is de twitterknop onderaan het artikel een heel eind weg en met “TWEET DIT” links in de tekst wordt het voor lezers erg makkelijk om ook tussendoor tips te delen met hun netwerk.
vb tweet dit link kg.nl

2. E-mails

Leuke actie in je mailing? Of een super handige tip? Neem dan de click-to-tweet links op in je nieuwsbrief en laat lezers ze direct vanuit hun inbox delen. Een leuk voorbeeld vind ik de “Lazy tweets” in de nieuwsbrief van Hubspot:
vb ctt email

3. E-books

Bied je downloads aan? Gebruik dan ook in je PDF’s knoppen om lezers aan te moedigen de tips te delen via Twitter! Wij doen hebben dit bijvoorbeeld gedaan in de PDF “De complete gids voor jouw Facebook actie!“:
vb click to tweet
Wanneer er nu wordt geklikt op het Twitter logo wordt de volgende tweet gegenereerd:
FB tweet
In de download hebben wij ook Google+, Facebook en LinkedIn knoppen opgenomen, ik zal in een volgend artikel laten zien hoe je daarvoor “share-links” maakt!
Waar ga jij click-to-tweet links gebruiken? Laat een reactie achter!

Nader kennismaken?

Wil je graag meer informatie over onze dienstverlening en weten wat wij voor jouw showroom kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op. Bellen mag uiteraard ook: 085 208 21 00.

15 + 4 =

Klantervaringen

“De grootste klik met KGOM is de passie waarmee zij werken”

Hellen Eekhof – Flagstone Company