Naar
boven

Tips voor meer followers op Twitter!

wwaardenburgTwitter is niet meer weg te denken uit de maatschappij. En niet zonder reden natuurlijk. Het medium is snel, de berichten zijn kort en bondig en het nieuws staat eerder op Twitter dan dat het op het journaal is te zien.

Dit artikel gaat dan ook zeker niet over het nut van Twitter. Het gaat over de volgende stap: hoe zorg ik dat ik word gevolgd? Uiteindelijk ligt dat natuurlijk helemaal aan jezelf, maar er zijn wat methoden om hierop invloed uit te oefenen. Eerst wordt in dit artikel aandacht gegeven aan het vraagstuk: hoe ga je om met Twitter? Het tweede stuk gaat over: hoe krijg ik meer volgers? Sindskort ben ik zelf ook aan het twitteren geslagen (@wwaardenburg) en moet zeggen: het is fascinerend! Succesvol op Twitter ben ik (nog) niet, maar ik moet toegeven dat ik er ook niet heel veel tijd aan besteed.

Omgaan met Twitter

Als je gaat twitteren, bedenk dan goed hoe je het in gaat zetten. Als je dit later wijzigt, kan het raar overkomen. Maak bijvoorbeeld de afweging of je in het Nederlands of in het Engels gaat twitteren. De Engelse taal biedt qua doelgroep – potentiële volgers – meer potentie, maar de Nederlandse taal is toegankelijker. Deze keuze hangt ook af van hoe je twitter gebruikt: persoonlijk of zakelijk? Natuurlijk sluit het een het ander niet direct uit, maar als je persoonlijk twittert ben je voor minder mensen interessant. In dit artikel gaan we ervan uit dat je Twitter in zakelijke vorm gebruikt. Daarmee bedoel ik niet dat je een bedrijfsaccount of prive account hebt, maar of je Tweets verspreid als ‘goedemorgen’, ‘lekker gegeten vanavond’ of ‘gaan we vanavond nog naar de kroeg’ afgezet tegen Tweets met nuttige zakelijke informatie. Bijvoorbeeld een interessant nieuwsartikel.

Meer volgers op Twitter?

Natuurlijk moet het aantal volgers geen doel op zich worden. Maar het is wel interessant en motiverend om te zien dat je Twitter-energie wordt beloond. Bijvoorbeeld in de vorm van volgers. Een aantal praktische tips, om te zorgen voor meer volgers.

E-mail handtekening

Neem ook je Twitter link op in je e-mail handtekening! Ga er niet van uit dat mensen zelf actief op zoek gaan naar jou op Twitter!

Je website

Op steeds meer websites zie je het al: volg ons op Twitter! Ideaal en het kost weinig moeite voor de bezoeker om je te volgen!

Bio

Op Twitter heb je 160 tekens om uit te leggen wie je bent en wat je doet. Volzinnen komen daar niet vaak voor, vooral vanwege het zoekmachine aspect. Gebruik deze beperkte ruimte om jezelf of je vak zo bondig mogelijk te beschrijven!

Integreer Twitter!

Met Twitter vertel je iedereen wat je doet, bezig houdt of waar je bent. Hoewel je daar natuurlijk mee op moet passen, is het doel om informatie te delen. Integreer daarom je Twitter account op bijvoorbeeld LinkedIn, je eigen website of hyves.

Mobiel Twitteren

Installeer een Twitter applicatie op je mobiele telefoon / smartphone. Je zult zien dat je meer gebruik zult maken van Twitter. Regelmatig (nuttig) posten maakt je account interessanter om te volgen.

Applicaties

Er zijn vreselijk veel Twitter apps beschikbaar. Een veelvoud aan apps zorgt ervoor dat Twitter overal beschikbaar is. Online gebruik ik PowerTwitter, mobiel gebruik ik Panoramic MoTweets, op mijn PC thuis staat TweetDeck geïntstalleerd en bovendien heb ik een Twitter app toegevoegd in mijn iGoogle account. Zo ben ik nooit ver van een tweet, wanneer ik iets interessants te melden heb!

# Geef een thema

Door een hekje # voor een keyword te plaatsen, geef je een thema mee aan je Tweets. Hierdoor zal je onder de aandacht komen van een groep Twitteraars die geïnteresseerd is in dat keyword.

#durftevragen

Een populaire tag in Nederland is de #durftevragen. Hier worden de meest uiteenlopende vragen de wereld in geschoten. Zoek interessante vragen uit en beantwoord die. Ook dit kan de nodige volgers opleveren, mits het goed wordt ingezet.

Volg bekende/populaire Twitteraars

Door populaire Twitteraars te volgen, breng je jezelf ook onder de aandacht van anderen. Dit biedt bovendien nieuwe mogelijkheden, zoals ook in de volgende tip te zien is.

@ Reageer

Reageer, bij voorkeur een zinnige reactie naar een invloedrijk persoon. Een vraag is ook goed overigens. Dit is een uitstekende manier om te zorgen voor followers.

Zorg voor unieke content en nieuws

Retweets zijn erg effectief wanneer het gaat om gevolgd worden. Maar, hoe zorg je voor retweets? Dat kan onder andere door te zorgen voor nieuws en unieke content. Als je interessant bent en je tweets weerspiegelen dat, dan zal dat op de lange termijn in ieder geval het nodige resultaat hebben!

Bloggen

Schrijf eens een nuttige blog of een gastblog op een website. Wanneer je zorgt voor goede content (opnieuw) dan heb je best kans dat een bericht wordt geplaatst. Natuurlijk mag een vermelding van je Twitter account daar niet ontbreken!

Keuze: Zakelijk of persoonlijk?

Een regelmatig opdoemende vraag is: gebruik ik mijn bedrijfsnaam (en identiteit) of mijn persoonlijke naam en identiteit?

Vooropgesteld: het een sluit het ander niet uit. Mijn mening is echter dat ik zaken doe met een persoon, en pas op de tweede plaats met een bedrijf. Het is voor mij interessanter om te zien wat die persoon doet, dan wat het bedrijf doet. Zeker als er ook vakkennis wordt gedeeld door de persoon die ik volg.

Nog meer tips nodig voor meer followers? Lees dan:

Onze hulp nodig met Twitter?

Bekijk onze cursusLaat ons helpen!

Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

40 reacties op "Tips voor meer followers op Twitter!"
 • Karel Geenen zegt:
  19 mrt, 2010 om 11:36

  Goed artikel Wieger, dank!

  Reageren
  • Wieger Waardenburg zegt:
   19 mrt, 2010 om 11:40

   Dank Karel! 6 Tweets binnen 3 minuten :-) is ook niet gek.

 • Danny Verhoeven zegt:
  19 mrt, 2010 om 12:12

  160 tekens? Ik heb er maar 140 :o en het is #durfttevragen. Verder wel een leuk basis artikel.

  Reageren
 • Oscar Rottink zegt:
  19 mrt, 2010 om 12:17

  Beste Wieger,

  Nog een tip voor jou, pasje achtergrond op twitter aan dat deze ingangbare resoluties past. In jouw geval ben je zelfs op 1280×1024 de belangrijkste info kwijt. Wat dat betreft is de regel gezien onze leesvolgorde dat je inhoud met prioriteit links plaatst. Gewoon een tip, verder niet.

  Reageren
 • Wieger Waardenburg zegt:
  19 mrt, 2010 om 12:25

  @Danny: #durftevragen en #durfttevragen kan allebei: probeer maar eens.

  160 tekens gaat over de bio, een Tweet mag maximaal 140 tekens bevatten.

  @Oscar: dank! ga ik binnenkort even aanpassen.

  Reageren
 • Internet Tilburg zegt:
  19 mrt, 2010 om 16:02

  Nog een tip: Schrijf er een artikel over ;) Hoeveel volgers heb je er extra door gekregen?

  De achtergrond is inderdaad nog een tip die gemist werd en misschien wel het gebruik van lists. Daar kun je ook zeker leuke dingen mee doen en informatie groeperen die voor andere ook interesant kunnen zijn.

  Reageren
 • Matthijn zegt:
  22 mrt, 2010 om 09:04

  Goede tips Wieger. Ik ben zelf wat generiek, wel bezig geweest met internet, maar nooit onder de motorkap. Deze tips zijn praktisch en goed toe te passen.

  Reageren
 • hypotheekrente zegt:
  22 mrt, 2010 om 09:28

  Leuke tips, we gaan meteen aan de slag met #hypotheekinfo

  Reageren
 • Marvin Sutherland zegt:
  23 mrt, 2010 om 12:06

  Hi Wieger,

  Handige tips. ge meteen aan de slag met#presentatie

  Reageren
 • Wieger Waardenburg zegt:
  23 mrt, 2010 om 16:56

  @Internet Tilburg: Bekijk de afbeelding maar en het huidige aantal volgers. Dan zie je dat de tip ‘bloggen’ op zich prima werkt. Ook mijn beperkte aantal volgers (zie Tweets/Retweets, ik Twitter nog niet zo lang) zorgde voor een aantal leuke opmerkingen.

  @Matthijn, hypotheekrente en Marvin:
  Dank en succes met het toepassen van de tips.

  En; mochten jullie nog input hebben voor een onderwerp waarover je meer wil lezen, let me know, misschien kan ik er eens een artikel over schrijven. Goede ideeen zijn altijd welkom.

  Reageren
 • Marco zegt:
  25 mrt, 2010 om 15:25

  Altijd handig die tips

  Reageren
 • Aernout Leezenberg zegt:
  25 mrt, 2010 om 15:35

  Dit vind ik nou een typisch geval van jammer.

  Leuke tips hoor, daar niet van. Ga er zeker ook zelf en paar van toepassen. Maar de auteur schrijft over een onderwerp dat hij niet beheerst. Sinds 15 december aktief aan het twitteren en slechts 61 volgers…

  Ofwel geloofwaardigheid van de auteur en zijn deskundigheid over het door hemzelf gekozen onderwerp: matig.

  Reageren
 • Dailybits zegt:
  25 mrt, 2010 om 16:16

  Ik vermoed dat de meeste frequente twitter-gebruikers de twitter-website zelfs niet emer openen en alles doen via desktoptools zoals twitterdeck.

  Ook ikzelf gebruik twitterdeck en met enkele mooie groepen kan je zeer eenvoudig efficiënt met de twitter-stroom omgaan.

  Reageren
 • PC Web Plus zegt:
  25 mrt, 2010 om 16:19

  Sinds kort ben ik ook gestart met Twitter, ik ben te volgen op http://twitter.com/pcwebplus/ dus dit artikel is mooi meegenomen…

  Bedankt.

  Reageren
 • Roald zegt:
  25 mrt, 2010 om 19:05

  Leuke tips, ga ik zeer zeker toepassen!

  Reageren
 • Matthijs zegt:
  26 mrt, 2010 om 17:11

  Mooi artikel Wieger!

  Reageren
 • Erik van Beek zegt:
  30 mrt, 2010 om 14:35

  Interessant artikel Wieger.

  Hoewel ik het zelf nog niet gebruik zie je steeds meer dat ook RSS feeds automatisch getwitterd (getweet?) worden. Bijvoorbeeld via twitterfeed.

  Reageren
 • Wieger Waardenburg zegt:
  01 apr, 2010 om 19:24

  @velen: bedankt voor de positieve reacties! Motiveert om door te bloggen.

  @Aernout Leezenberg:
  Wat is actief Twitteren? En volgens mij gaat het niet zozeer om je eigen aantal volgers, maar om het begrijpen van de werking van het systeem en het begrijpen ervan.

  Reageren
 • Goedkoopste Makelaar zegt:
  06 apr, 2010 om 12:05

  Twitterfeed aan onze nieuwsrubriek gekoppeld, gelijk meer bezoekers op onze websites en meer volgers.

  Bedankt voor je leuke stukje…

  Reageren
 • AGM scooters zegt:
  07 apr, 2010 om 12:54

  Twitter is hier nog niet heel actief. We hebben wel een acount maar er wordt niet veel mee gedaan. enkel wat aanbiedingen rondsturen

  Reageren
 • Irene zegt:
  18 mei, 2010 om 13:46

  Wat ook enorm helpt voor meer volgers is twitteren in het Engels… http://twitter.com/IreneDriessen

  Reageren
 • Internet marketing zegt:
  02 jun, 2010 om 10:36

  Persoonlijk beheer ik twee twitter accounts: een persoonlijke waarmee ik in contact blijf met mijn vrienden en waar het taalgebruik mixed is (Nederlands/Engels/informeel) en een ‘zakelijke’ waarmee mijn doel is veel volgers aan te trekken en buzz te creëren.

  Reageren
 • Eline zegt:
  12 aug, 2010 om 15:49

  Leuk bericht over twitter. Ik ben zelf nogal geinterreseerd in schaatsen.
  Heb daarover een blog en me twitter.

  http://www.twitter.com/schaatsvolger
  http://www.eline13.web-log.nl

  Reageren
 • Parketmeester zegt:
  19 aug, 2010 om 11:59

  goed artikel! gaan er meteen mee aan de slag!

  Reageren
 • knutselen dieren zegt:
  23 aug, 2010 om 14:50

  Heb inmiddels een tweet button op mijn website geplaatst. Nu maar hopen dat er getweet wordt. Wil je de button bekijken klik dan op mijn naam om naar mijn website te gaan.

  Voor degene die snel een twitter button willen hebben: Ga naar http://www.twitterbutton.nl/ en plak de html code in je website.

  Reageren
 • janwillem zegt:
  07 dec, 2010 om 19:42

  toppie! ik kan meer tekens met tweetlonger supper fijn op iphone 4! zit er vaak mee dat ik net te lange tweets heb en met die programma is dat echt heel fijn!

  Reageren
 • @fotograafwes zegt:
  02 mrt, 2011 om 21:35

  Follow me op twitter

  @fotograafwes

  Reageren
 • Marc Davids, dePakketShop zegt:
  11 mrt, 2011 om 10:38

  We zijn nu iets meer dan een week actief op twitter. Een mooi artikel om meer uit twitter te halen.

  We hopen veel hier mee te doen. Het idee voor een twitter button, van http://www.twitterbutton.nl op onze site gaan we toevoegen.

  http://twitter.com/depakketshop
  http://www.pakketshopveendam.nl

  Reageren
 • Twitter achtergrond zegt:
  19 mrt, 2011 om 17:13

  Uitstekende twitter tips Karel!
  Succes in twitter heb je meestal toch zelf in de hand (zoals jij aangeeft). Goede, frequente communicatie met je doelgroep is ook erg belangrijk.

  Reageren
 • rizoo zegt:
  03 apr, 2011 om 23:57

  Follow @rizoomusic

  Reageren
 • Sietske zegt:
  22 apr, 2011 om 00:15

  Het helpt ook als je anderen gaat volgens. Sommigen volgen dan automatisch terug. En gewoon boeiend tweeten!

  @schrijfeenboek

  Reageren
 • Sietske zegt:
  22 apr, 2011 om 00:15

  volgens = volgen

  Reageren
 • Superflorasandra zegt:
  11 jul, 2011 om 00:21

  bedankt voor de mooie tips Wieger, complimenten.

  Reageren
 • Superflorasandra zegt:
  11 jul, 2011 om 00:23

  uiteraard volgen = volgen

  @superflorasandr

  @vancannonderhou

  Reageren
 • Shereen zegt:
  12 okt, 2011 om 20:09

  Bedankt voor de tips Wieger. Ik ga er een aantal van opvolgen.
  Lukt mij helaas niet op een werkende twitterlink in outlook toe te voegen. Tips zijn welkom!
  http://twitter.com/shereenshape

  Reageren
 • Ad zegt:
  23 apr, 2012 om 22:49

  Heel interessant artikel en suggesties.
  Hoe kan ik een follow-button met mijn mail meesturen?

  Reageren
 • Jan zegt:
  30 apr, 2012 om 13:47

  Bedankt voor de tips Wieger. Interessant artikel!

  Reageren
 • Yannick zegt:
  08 nov, 2012 om 09:49

  Als iemand hier op zoek is naar meer volgers op Twitter kijk dan is op deze site: http://www.volgerstwitter.net staat een goed & gratis E-book op met veel handige tips!

  Reageren
 • Jeremiah zegt:
  09 nov, 2012 om 10:29

  Goed artikel, zie dat je flink gestegen bent in het aantal followers!

  Reageren

Reageren