Naar
boven

Google bouwt de National Real Estate Search Engine

Terwijl de National Association of REALTORS  van plan ergens volgend jaar een eigen National Database te lanceren, lijkt het erop dat Google zojuist de NAR’s heeft gestolen. Hoe? Bij het uitrollen van een individuele “places pages” voor ieder pand dat is opgenomen in Google Maps. Zie hier bijvoorbeeld een huis in Seattle.

De onroerend goed notering ‘place pages’ bevat eigendom informatie, foto’s, kaart plaatsing, Street View functionaliteit, informatie openbaar vervoer in de buurt en zelfs ads van AdWords. Google heeft links toegevoegd voor “Directions” en Search nearby” evenals een “Send” link die een uitgaande e-mail opent met de place page link geïntegreerd. De eigendom informatie zoals in het voorbeeld hierboven zijn afkomstig van twee afzonderlijke Prudential Real Estate website en van NWSource.com, de website van de Seattle Times.

Op het Google LatLong blog is over deze functie nog niks aangekondigd, maar het werd vandaag aangekondigd op het officiële Google Australia blog. Het bericht zegt dat de real estate place pages ook dingen als videos en inspectie tijden toont. Niet besproken is dat place page format ruimte laat voor Google om in de toekomst gemakkelijk nieuwe soort informatie kan toevoegen.

Google Maps heeft natuurlijk al bepaalde tijd informatie over individuele eigendommen, maar dit was gerelateerd aan de oude, wat gebruikers onvriendelijke windows pop-ups. Deze nieuwe place pages bieden veel meer informatie, zijn veel gebruikers vriendelijker en hebben korte, duidelijke links, zoals dit voorbeeld, die het huizen kopers makkelijk maken.

Het is de laatste toepassing die Google heeft gemaakt voor het presenteren van Real Estate informatie in Google Maps. Denk aan de Land Grab Expands Real Estate Listings waar Google in juli mee kwam en afgelopen maand maakt Google Maps Real Estate Search al overzichtelijker. Voeg dit allemaal samen, met de andere updates die zeker gaan komen en het is overduidelijk dat Google bezig is met wat National Association of REALTORS van plan is.

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Babette Soffer
Babette is eigenaresse van Promopostings. Een bedrijf dat zich richt op internet marketing en viral marketing.
3 reacties op "Google bouwt de National Real Estate Search Engine"
 • Dries Bultynck zegt:
  20 nov, 2009 om 20:24

  Google wordt een beetje scary. Alles overnemen enzo. Skynet in wording ?

  Reageren
 • Andre rieu tickets bestellen zegt:
  20 nov, 2009 om 22:46

  En ook deze branche wordt weer ‘slachtoffer’ van het vreemde businessmodel van Google. Maak het maar gratis en kijk uiteindelijk maar of er nog wat winst mee behaald kan worden. Dit is niet goed voor de markt.

  Reageren
 • Hypotheek Deventer zegt:
  23 nov, 2009 om 14:54

  Als je dan maar heeeel erg goed met Google bent moet het toch allemaal wel meevallen?

  Reageren

Reageren