Naar
boven

Google en de nieuwe toolbar voor Internet Explorer

Zelf ben ik nooit een grote voorstander geweest van toolbars omdat ik vind dat een browser standaard van de nodige tools zou moeten voorzien zijn. Of zoals bij Chrome, je download de browser en deze is vrij kaal. Vervolgens ga naar de Chrome Extensions waar je dan de nodige extensies download die voor je persoonlijk gebruik van toepassing zijn.

Internet Explorer 9

Microsoft heeft ook begrepen dat een browser volstoppen met een lading aan tools, die het geheel onoverzichtelijk maken, niet de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. De nieuwe Internet Explorer ziet er nu net zo strak uit als Chrome, wat een toeval.

Snelheid blijft belangrijk

Bijna alles in de online wereld wordt afgetoetst op snelheid. Dit zeker in de wereld van de zoekmachines. Hoe sneller je iets gevonden hebt, hoe beter. Hier heeft Google een sterke troef in handen met zijn Instant Search. Deze functie wordt natuurlijk volop benut in de Toolbar. Verder passen zij dezelfde techniek toe als bij Chrome. Een vrij kale Toolbar met de mogelijkheid om zelf de gewenste extra functies te installeren.

Google Tracking

Natuurlijk wil Google ook in IE de meest gebruikte zoekmachine blijven. En dit staat natuurlijk niet standaard ingesteld! Verder mogen we er ook van uitgaan dat Google via deze Toolbar gebruikersinformatie zal opslaan, net zoals Microsoft dat zal doen. De gebruikersinformatie is van grote waarde voor de verdere ontwikkeling van hun producten en blijft nog steeds een gebied waar vrij veel onduidelijkheid over bestaat.

The search continuous

Download hier de toolbar!

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Dominique Meijnen
6 reacties op "Google en de nieuwe toolbar voor Internet Explorer"
 • parkeren schiphol zegt:
  20 apr, 2011 om 13:38

  Over het algemeen vind ik de google toolbar geen echte toevoeging. Het maakt de browser traag en update in de achtergrond. Wat doet het dan nog meer waar ik geen controle over heb?

  Reageren
 • fitensportgroep zegt:
  20 apr, 2011 om 18:52

  Ik vind de toolbar wel erg handig, zeker de twitter en facebook buttons gebruik ik regelmatig.

  En natuurlijk de grote google knop helemaal links

  Reageren
 • Thijs zegt:
  20 apr, 2011 om 22:13

  Grootste nadeel van die werkbalken vind ik dat het ten koste gaat van de ruimte. Heb je meerdere balken, mis je heel wat pixels.

  Reageren
 • Rick @ CMS website zegt:
  23 apr, 2011 om 09:29

  Persoonlijk vind ik een eenvoudige browser, zonder al die toolbars veel prettiger. En zoals Thijs zegt mis je daardoor een hoop ruimte op je scherm. De vertaalfunctie in de google toolbar is wel handig voor buitenlandse websites. Maar met toolbars blijft wel altijd de vraag wat ze allemaal van je surfgedrag opslaan.

  Reageren
 • Relatiegeschenken zegt:
  24 apr, 2011 om 17:26

  Ik vind het zoekveld van Google wel erg handig. Dat scheelt sowieso één handeling minder. Welke toolbar gebruiken de lezers van dit blog voor bijvoorbeeld SEO? Prefereren jullie Market Samurai of een ander tooltje boven de Google Toolbar?

  Reageren
 • Marijn zegt:
  06 jun, 2011 om 20:28

  Eigenlijk houd ik niet van Internet Explorer, echt eeen verschrikkelijke browser! Doe mij Google Chrome of Firefox maar! Als je daar iets in de URL balk typt, zonder een .nl/.com/enz., kom je gewoon op Google Search! Handig of niet ;) (en je hebt al je ruimte)

  Reageren

Reageren