Naar
boven

De Google Related Chrome Extension!

We weten allemaal dat relevatie een belangrijk onderdeel is op het internet, zeker op het gebied van internetmarketing. Webmasters zijn voortdurend op zoek naar relevante websites om enerzijds op de hoogte te blijven van de laatste informatie en anderzijds om hun netwerk uit te breiden om op die manier aan linkbuilding te kunnen doen. Maar ook voor de gewone gebruiker kan een dergelijke extensie de surfervaring verbeteren.

Dit is eigenlijk geen nieuwe uitvinding van Google. In het verleden is Google al met de extensie Similar Pages gekomen. De extensie geeft pagina’s weer relevant aan de pagina die je op dat moment aan het bekijken bent. Ik gebruik deze extensie al geruime tijd en ben best tevreden met de getoonde resultaten.

De nieuwe extensie van Google is een stukje uitgebreider geworden. De weergave gebeurt via een smalle balk aan de onderkant van je scherm waarin dan gerelateerde content wordt getoond. Je krijgt hier ook verschillende soorten content te zien. Je hebt hier video’s(YouTube), een Twitter pagina, een Places pagina, enz. Afhankelijk natuurlijk van de website waarop je je bevindt. We mogen er ook vanuit gaan dat in de bepaling van de relevantie een steeds meer persoonlijke toets in rekening zal gebracht worden.

De extensie voor Chrome kan je hier downloaden . Maak je geen gebruik van Chrome dan kan je hem ook toevoegen aan de Google Toolbar. Voor verdere informatie rond deze extensie kan je ook terecht op de website van Google.

 

Bron: Google Inside Search

 

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Dominique Meijnen
Wees de eerste die reageert!

Reageren