Naar
boven

Adsense aanpassen zonder code te vervangen

Wanneer je gebruik maakt van Adsense (wat veel van jullie doen) en je wil bijvoorbeeld de kleur aanpassen is dat vrij omslachtig. Je moet namelijk eerst in je account een nieuwe code aanmaken mét die kleuren, de code kopiëren en de oude code vervangen door deze nieuwe code. Dit betekent dat je dus ook weer bestanden op je server moet gaan aanpassen.

Maar Adsense heeft goed nieuws! Over een aantal weken komen ze met de mogelijkheid om je advertentie units vanuit je account aan te passen.

Deze nieuwe functie betekent dat je eenvoudig de advertentie units kunt aanpassen (zoals kleur  en kanalen). Het werkt als volgt. Je maakt een advertentieblok aan in je Adsense account en plaatst die code op je website. Deze instellingen worden voortaan ook opgeslagen op je Adsense account. Wanneer je dan een andere kleur wil hoef je alleen de code die is opgeslagen in je Adsense account aan te passen.

Ik ben erg blij met deze functie. Nu kun je op een zeer eenvoudige manier gaan testen wat werkt voor jouw website en dus meer inkomsten uit je Adsense halen.

Hieronder nog een preview van hoe het eruit zal gaan zien in je Adsense account (klik hier voor een grote afbeelding):

Manage Adsense Ads

Deze functie zal over een aantal weken beschikbaar zijn in je Adsense account.

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
3 reacties op "Adsense aanpassen zonder code te vervangen"
 • Sint zegt:
  25 okt, 2007 om 14:40

  Nu nog een automatische A:B-test op basis van eCPC, daar zouden we helemaal blij van worden!

  Reageren
 • Sint zegt:
  25 okt, 2007 om 14:40

  eCPM is handiger.

  Reageren
 • Henri zegt:
  29 okt, 2007 om 09:50

  Karel, dacht je dat ik het zo deed? Ik gebruik een template. 1x aanpassen, bestand runnen en alle pagina’s bevatten de juiste code :)

  Reageren

Reageren