Naar
boven

Leer van grootste webwinkelier ter wereld

Jeff Bezos, ’s werelds grootste webwinkelier en oprichter van Amazon.com. Als iemand veel ervaring heeft op webwinkelgebied dan is het Jeff. Hij wist Amazon uit te bouwen tot een webwinkel met een omzet van bijna 15 biljoen miljard dollar in 2007!

Onlangs heeft Amazon aangekondigd dat ze Zappos.com gaan overnemen. Zappos is een online schoenenwinkel. Speciaal voor deze overname heeft Jeff en video gemaakt waar hoe een aantal “geheimen” uit de doeken doet. Mijn advies? Luister goed naar deze vent en bekijk de onderstaande video (vooral de tip helemaal op het einde is goud waard).

Idee via Marketingfacts

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
7 reacties op "Leer van grootste webwinkelier ter wereld"
 • Gerben Versteeg zegt:
  23 jul, 2009 om 15:10

  In Nederland zeggen we miljard voor een getal met een 1 en 9 nullen ;)

  Reageren
 • Dries (SEO Optimizer bvba) zegt:
  23 jul, 2009 om 15:54

  Héél vreemd dat Amazon zo’n succes is want ik vind die site persoonlijk zooooooooooo’n warboel.

  Reageren
 • Stefan Meijer zegt:
  28 jul, 2009 om 14:12

  Leuke video heel leerzaam en gaaf dat ze thuis zijn begonnen.

  Bedankt Karel!

  Reageren
 • Tim Huijbers zegt:
  29 jul, 2009 om 10:08

  Grappig dat Dries hier aangeeft de site een warboel te vinden terwijl ik (en met mij vele anderen) Amazon juist gebruikt als grote voorbeeld voor een optimale user experience.

  Als je kijkt naar hoe Amazon voorop liep (loopt) qua nieuwe ideeen en technieken (het ‘anderen kochten ook..’ principe is als 1 van de eerste grote winkels bij Amazon begonnen) dan is het echt een mooi concept.

  Wel ben ik het deels eens met Dries dat de winkel tegenwoordig iets teveel doorslaat en ik denk dat dit de usability niet ten goede komt, maar aan de andere kant zitten er grote teams die hier mee aan het werk zijn, dus enige logica zal er wel achter zitten.

  Maar het is niet vreemd dat Amazon zo’n succes is, zeker niet..

  Reageren
 • Parkeren zegt:
  06 aug, 2009 om 13:19

  Ik heb eigenlijk zeer weinig ervaring met deze webwinkel. Ik kies normaal toch meer voor Nederlandse webshop. In hoeverre is de usability van een site anders tussen gebruikers in Europa en Amerika? Iemand ervaring mee of iets over gelezen. Tussen jongeren en oudere zit denk ik ook verschil dus een vervolgstap daarop is misschien regio. Of zeg ik nu iets heel stoms?!

  Reageren
 • Robert zegt:
  20 aug, 2009 om 08:48

  Ik vind het in ieder geval geen fijne webshop… onoverzichtelijk

  Reageren

Reageren