Naar
boven

Nieuwe interessante functies Google Analytics

Google AnalyticsEen aantal weken geleden schreef ik nog een artikel over “Google Analytics beter begrijpen”. Daarin had ik het over het segmenteren van je bezoekers. Het segmenteren kan namelijk duidelijke inzichten geven in je bezoekersgedrag.

Gisteren heeft Google zijn nieuwe versie van Analytics gelanceerd. Er zijn een hoop interessante functies bijgekomen, waaronder het eenvoudig segmenteren van je bezoekers.

Nieuwe functies
De update heeft een aantal nieuwe functies met zich meegebracht welke bijna allemaal super interessant te noemen zijn.

Het mooie is dat Google Analytics nog steeds gratis is. Met deze update slaan ze de betalende Analytics programma’s hard in het gezicht. De nieuwe functies zijn namelijk de unique selling points van deze softwareleveranciers”¦

Dit zijn de nieuwe functies (het is overigens mogelijk dat nog niet alle functies zichtbaar zijn in je account, ze rollen dit langzaam uit):

 • Geavanceerde segmentatie
 • Integratie met Google AdSense
 • Application Programming Interface (API)
 • Motion Charts
 • Vernieuwde interface

Uitgebreide uitleg
Ere wie ere toekomt. Andre Scholten heeft op Marketingfacts een uitstekend artikel geschreven over de nieuwe functies. Lees hier het artikel.

Daadwerkelijk meer informatie uit Google Analytics halen? Download nu gratis 5 gepersonaliseerde Google Analytics rapporten!

Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
5 reacties op "Nieuwe interessante functies Google Analytics"
 • Mark van Loon zegt:
  23 okt, 2008 om 13:34

  Dat zijn zeker mooie statistieken Karel. De mogelijkheden worden nu helemaal eindeloos, en wellicht de doodsteek voor de betaalde webanalytics software.

  Oh ja… op het weblog van Avinash Kaushik staat ook een leuk artikel hierover: Lees hier ‘Google Analytics Releases Advanced Segmentation’! Wel engelstalig, maar mooie voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is!!!!

  Reageren
 • Anne Jan zegt:
  23 okt, 2008 om 14:11

  Met de API zijn helemaal veel mogelijkheden te verzinnen, fantastisch!

  Ik kan niet wachten totdat ze het gaan doervoeren…

  Reageren
 • Bertjan zegt:
  24 okt, 2008 om 10:44

  De nieuwe functionaliteiten zijn top! Ik denk dat dit een logische stap is om echt de concurrentie met Yahoo Analytics aan te kunnen gaan.

  Reageren
 • Jeroen zegt:
  25 okt, 2008 om 15:22

  Leuk! Ik wacht af!

  Reageren
 • Damian zegt:
  30 okt, 2008 om 00:54

  Interessant, ben net een nieuwe gebruiker van analytics en het is een zeer goede webanalytic met talloze opties. Je kan er zeer veel nuttige informatie uithalen

  Reageren

Reageren