Naar
boven

Europeanen kopen meer online

EuropaEuropeanen brengen steeds meer tijd online door en veel van hen kopen tegenwoordig ook online. Omdat ze ook meer tijd online zijn kopen ze uiteindelijk ook meer producten.
In het nieuwe rapport “Mediascope Europe 2006 study” gesponsord door de European Interactive Advertising Association (EIAA) met onderzoeksresultaten van Synovate staat dat 78% van de Europeanen online winkelt. Gemiddeld besteden zijn 750 euro en kopen 10 producten in een tijdsspanne van 6 maanden.


Online kopers van het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen kopen het meeste aantal producten. Duitsers letten meer op de kleintjes en speuren het web af naar koopjes en kopen dus meer producten voor minder geld.
Wij, de Nederlanders, zijn de echte koopjesjagers (hoe kan het ook anders”¦). Meer dan de helft (54%) bezoekt minimaal 1 keer per maand een vergelijkingssite. Vijftig procent van de Fransen en Duitsers vertonen hetzelfde vergelijkingsgedrag.
“Markplaats” websites zijn het meest populair bij de online kopers. 62% van de Duitsers en 49% van de Engelsen bezoekt een dergelijke website minimaal 1 keer per maand.
Mobiele telefoons zijn veruit de meest verkochte producten op het Europese web. Andere populaire producten zijn auto accessoires, meubels en mp3 downloads. De EIAA heeft ook een Nederlands rapport uitgebracht. Hier zijn nog wat resultaten van toepassing op de Nederlandse surfers:

  • Websites voor “social-networking” worden tenminste eenmaal per maand gebruikt door een derde van de Nederlandse internet-gebruikers
  • Nederlandse internet-gebruikers zijn gemiddeld 10,9 uur per week online
  • 74% van de Nederlandse internet-gebruikers maken nu gebruik van breedband voor hun belangrijkste internet-aansluiting.
  • 66% van de Nederlanders gebruikt het internet tijdens het weekend
  • De uitgaven voor online-reclame in Nederland zullen aanzienlijk groeien tegen 2008

Al met al leuke feitjes en zeker iets om in de gaten te houden!

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
Wees de eerste die reageert!

Reageren