Naar
boven

Start to Run podcast Evy Gruyaert gecanceld?

Podcast Evy Gruyaert Start to RunVooral de Belgische lezers zullen weten waar ik het over heb. De Start to Run Podcast van Evy Gruyaert is door Eén van het net gehaald. Voor de mensen die niet weten waar ik het over heb:

In België heeft een BV (Bekende Vlaming) genaamd Evy Gruyaert in samenwerking met Eén een podcast met hardlooplessen gemaakt genaamd Start to Run. In deze lessen motiveert ze je zodat je binnen 10 weken 5 kilometer kunt hardlopen. Er is ook een tweede versie verschenen voor de die-hards die 10 kilometer willen hardlopen.

Probleem is echter dat Eén (de Vlaamse Nederland 1) heeft besloten dat deze Start to Run podcast niet meer publiekelijk te downloaden is.

Er zijn echter nog heel wat mensen op zoek naar deze podcast. Belgische blogger Tijs was zo vriendelijk om deze podcasts op zijn blog te plaatsen. Omdat hij er zeker van wou zijn dat hij niets illegaals deed heeft hij gemaild naar Eén. Deze mails kun je lezen op zijn blog.

In één van deze mails heeft Eén het volgende geschreven:

Eén stopte per 1 oktober met het aanbieden van de ‘start to run-podcast ‘ van Vlaanderen sportland.
Net als bij radio- en televisieprogramma’s bereikt ook internet-content op een bepaald ogenblik een einde. Het programma Vlaanderen sportland keert niet meer terug op Eén, vandaar deze beslissing. We hebben wel de betrachting om in de toekomst nieuwe podcasts rond andere interessante onderwerpen aan te bieden en hopen dat we u ook dan tot onze trouwe surfers/luisteraars mogen rekenen.

Internet-content ten einde?
En hier maakt Eén volgens mij een grote fout. Want in plaats van de podcast van het internet te halen (omdat deze volgens hen “het einde heeft bereikt”) hadden ze beter deze gewoon online kunnen laten. En wel op hun eigen website!

Wat Eén nu doet is negatieve reclame maken. En zo veel moeite is het toch niet om deze podcasts aan te bieden op hun website, wel?

Conclusie
Hoewel de podcasts op zich een fantastisch idee zijn (en het noemenswaardig is dat de “conservatieve” Eén hier zich mee bezighoudt is het jammer dat ze ook niet de “gevolgen” willen dragen.

Ze hebben zonder dat ze het klaarblijkelijk willen een buzz en virale actie gecreëerd, maak daar dan ook gebruik van!

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
14 reacties op "Start to Run podcast Evy Gruyaert gecanceld?"
 • Dave zegt:
  25 sep, 2008 om 11:18

  Podcast ?? Kennen ze dat al in BE :o

  Reageren
  • ils zegt:
   04 mei, 2010 om 11:38

   Net alsof BE zow achter sta?
   Goed bezig

 • Rob Klaassen zegt:
  03 okt, 2008 om 10:49

  Deze podcast bestaat inderdaad al eeeerg lang. Je moet toch ergens een grens trekken. Hoelang wil je materiaal ter ondersteuning van je toenmalige programma nog beschikbaar houden?!

  Reageren
 • Lucien Burm zegt:
  08 okt, 2008 om 13:07

  Hoi Karel,

  Die runs heb ik ook gedaan. Heb ze ook nog wel voor de liefhebber.

  Ben het met je eens, maar feitelijk maakt het niet uit of ze het weghalen. Het staat op vele ipods en schijven en komt altijd weer terug online, want de apparaten geraken ook online.

  Daarnaast vraag ik me af of het gebruikers interesseert of het van de VRT was. het is dus echt alleen een verlies voor hen. had een goeie promotie voor andere podcasts geweest die ze hebben.

  Ik zet hier zo maar ook 2 ‘totaal willekeurige’ links neer ;-)
  Link 1
  Link 2

  groet
  Lucien

  Reageren
 • liesbeth zegt:
  09 feb, 2009 om 10:57

  Dag Karel,

  Dit mailtje zal me wellicht ook niet verder helpen, maar al meer dan een uur zit ik op het internet, op zoek naar dat ‘start to run’ programma dat ik wil hervatten omdat ik het schitterend vond en door omstandigheden gestopt ben. Nu wordt het mij dus onmogelijk gemaakt om de lessen te downloaden, tenzij jij mij eraan kan helpen. Dat zou prachtig zijn!
  Alvast bedankt

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  09 feb, 2009 om 12:38

  Helaas, kan je niet helpen…

  Reageren
 • Thomas zegt:
  10 mrt, 2009 om 10:11

  De podcasts van ‘Start to run’ en ‘Keep Running’ van Evy Gruyaert zijn binnenkort legaal beschikbaar op http://www.keep-running.be. Schrijf je in en blijf als eerste op de hoogte!!!!

  Reageren
 • Kanola zegt:
  10 jul, 2009 om 19:54

  Weten jullie misschien ook hoeveel Kb, Mb of Gb dit bestand heeft? Misschien past het niet eens op mijn mp3 vandaar dat ik dit vraag.

  Reageren
 • ravage zegt:
  13 jun, 2011 om 15:24

  Niet alleen België, maar Evy heeft ook half Nederland aan het lopen gekregen! Wat ontzettend jammer dat het programma van 5 tot 10 nergens meer te downloaden is… ik ben er helemaal klaar voor, en met mij half Nederland…. :(

  Reageren
  • Laura zegt:
   22 jun, 2011 om 10:02

   ze zijn gewoon nog te downloaden, heb ze namelijk net zelf op mn mp3 gezet.
   Staan ze ook van 5 tot 10 op.
   Op internet verdwijnt niets, met goed zoeken komt alles weer boven.

   link:
   http://www.faithy.nl/files/hardlopen/index.php?dir=Evy+0+tot+5%2F

  • Laura1 zegt:
   14 mei, 2012 om 20:56

   Kan die site wel openen maar hoe sla ik in vredesnaam die bestanden op? kan ze alleen maar openen en afspelen…

 • Martine zegt:
  25 jun, 2011 om 13:19

  Gewoon via de torrent downloaden, heb je het zo gevonden en het is zo binnen!

  Reageren
 • Juud zegt:
  05 jul, 2011 om 09:35

  Hoi Laura!

  Super van je link!
  Alleen lukt het mij niet om ze goed te downloaden en op de ipod te krijgen.
  Weet jij hier raad mee?

  Reageren
 • 4youebook zegt:
  24 aug, 2011 om 14:13

  De lessen zijn nog gewoon te downloaden en vindbaar op internet. De lessen voor de 5km en de lessen voor de 10km. Ik loop er zelf ook nog op.
  Even google op een torrent en je kunt ze via torrentz downloaden.

  Reageren

Reageren