Naar
boven

WordPress en je webwinkel!

Iedere webmaster weet dat het niet zo simpel is om content toe te voegen aan een webshop. Op de productpagina’s kan niet te veel content staan want dan worden de klanten afgeleid. Maar zonder veel content verliest de zoekmachine ons uit het oog! Gelukkig bestaat hier een passende oplossing voor, voeg een blog toe aan je webshop!

Eén van de meest gebruikte blogsoftware is WordPress en deze is ook gratis te downloaden op wordpress.org

Maar door het combineren van twee cms systemen moeten we met een aantal dingen rekening houden. Wat doe je bijvoorbeeld met de zoekfunctie?

Een Magento en WordPress zoekfunctie combineren

Op je website mag er slechts één uniforme zoekfuctie zijn voor de gebruiker. Door het toevoegen van een blog krijgt de website twee zoekfuncties, maar dit is makkelijk te combineren met javascript.

In de onderstaande video zie je hoe je dit probleem kunt oplossen:

Bron: http://www.crearedesign.co.uk/blog/videos/combine-magento-wordpress-search.html

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Dominique Meijnen
4 reacties op "WordPress en je webwinkel!"
 • Eli zegt:
  25 mrt, 2011 om 09:11
 • Roy zegt:
  28 mrt, 2011 om 10:14

  Je kan het ook omdraaien. Ik heb ook al enkele webshop themes / plugins langs zien komen van WordPress. Nu is dat niet te vergelijken met Magento maar toch voor de startende webshop-er erg interessant. Zie http://www.hiranthi.nl/wordpress/webshop-met-wordpress/344.html voor de ecommerce plugin.

  Reageren
 • Dominique Meijnen zegt:
  28 mrt, 2011 om 16:44

  Ziet er inderdaad interessant uit voor een starter alleen denk ik dat je rap tegen verschillende problemen gaat aanlopen zoals de betalingsmethoden enz..

  Reageren
 • Keezo Webdesign zegt:
  31 mrt, 2011 om 14:44

  Uiteraard is Magento een veel betere optie, maar voor de gene die enkel en alleen wat producten willen tonen (zonder upsell, cross sell, etc) is er ook WP-e-commerce. Hiermee heb je een basic webshop met betalingsmogelijkheden als iDEAL, PayPal, creditcard, etc.

  Reageren

Reageren