Naar
boven

Hallo! stappenplan voor succes.

hallo-logoWaar is zowat iedere Nederlandse ondernemer “lid” van? Juist, de Kamer van Koophandel. Een logische stap voor de KVK is een online platform waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen delen. En dat platform is er nu, en het heet Hallo!.

Ik moet zeggen dat het er veelbelovend uitziet. Het is zeer eenvoudig te gebruiken en heeft al een aantal interessante functies. Maar Hallo! is niet alleen een platform om wat te “praten”. Hier volgt een kort stappenplan Hallo! om er het maximale uit te halen.

Stap 1: Aanmelden bij Hallo!

De meest simpele en logische stap. Maar eenvoudig een account aan via: Hallo! aanmelden. Oja, iedereen kan zich aanmelden, ook als je niet bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Na aanmelden ontvang je een mailtje met het wachtwoord.

Stap 2: Gegevens bijwerken

Belangrijk bij dergelijke netwerken is dat je zo volledig mogelijk omschrijft wie je bent en wat je doet, des te groter de kans dat mensen zaken met je willen doen.

gegevens-bijwerken-hallo

Wanneer je officieel bent ingeschreven bij de KVK kun je ook direct je bedrijf toevoegen. Een kleine tip: er mogen voorlopig nog links geplaatst worden. Profiteer hiervan (maar misbruik het niet).

Een voorbeeld van een volledig ingevuld profiel is dit profiel: Karel Geenen op Hallo!.

Stap 3: Voeg vrienden toe (nodig ze uit of zoek ze)

Hallo! wordt pas echt interessant wanneer je een netwerk hebt opgebouwd. Dit kun je doen door op de knop “uitnodigen” te klikken links in het menu:

meer-leden

Oja, mij mag je natuurlijk ook altijd toevoegen aan je vriendengroep. Ik zal je vragen graag beantwoorden! Dit is mijn profiel: Karel Geenen.

Stap 4: Wordt lid van relevante groepen

Binnen Hallo! kan iedereen zelf groepen aanmaken. Mijn advies is om naar groepen te zoeken gerelateerd aan je branche. Zichtbaar zijn binnen deze groepen is ontzettend belangrijk. Zo kun je vragen stellen aan je mede-ondernemers en, nog belangrijker, vragen beantwoorden. Iets wat belangrijk is om als autoriteit te worden gezien.

Ik zou het ook ontzettend leuk vinden als je lid wordt van mijn groep: Internet marketing voor het MKB. Alvast bedankt!

Groepen vind je links in het menu.

Stap 5: Maak een eigen groep op Hallo!

Een ander slimme tactiek is om zelf een groep aan te maken op Hallo!. Dit doe je door naar “groepen” te gaan links in het menu en dan op “maak een groep aan” te klikken:

groep-op-hallo-aanmaken

Geef ook hier weer een goede beschrijving zodat anderen weten wat ze kunnen verwachten in deze groep. Uiteraard is het ook belangrijk om je contacten uit te nodigen voor deze groep. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, en des te meer je kunt bereiken op Hallo!.

Stap 6: Blijf actief

De laatste stap is meer een advies. Zorg dat wanneer je besluit om actief te worden op Hallo! dat je ook actief blijft. Zorg dat je minstens één keer per week de tijd neemt om vragen te beantwoorden en je netwerk uit te breiden.

Heb je een eigen groep dan is het natuurlijk nog belangrijker om actief met deze groep om te gaan. Mensen zijn niet voor niks lid geworden!

Tot ziens op Hallo!.

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
14 reacties op "Hallo! stappenplan voor succes."
 • Jolanda Pikkaart zegt:
  25 mrt, 2009 om 17:54

  Voegt dit netwerk werkelijk iets toe in vergelijking tot LinkedIn? Is het niet genoeg?

  Reageren
  • Karel Geenen zegt:
   25 mrt, 2009 om 18:03

   Vind dit een van de betere Nederlandse netwerksites. Simpel, helder en duidelijk. En voor de kleinere ondernemers…

 • marianne zegt:
  25 mrt, 2009 om 21:14

  Ik vind dit zeker een aanvulling op Linkedin zeker voor de ZZP’er en kleine ondernemer. Gelijk een profiel aangemaakt en lid geworden van relevante groepen. Qua gebruiksvriendelijkheid kan er nog wel het een en ander aangepast worden maar in potentie zeker een goede wijze om te netwerken.

  Reageren
 • bram zegt:
  25 mrt, 2009 om 22:44

  Leuk zo’n advertentie, wat vangt dat nu?

  Reageren
  • Karel Geenen zegt:
   26 mrt, 2009 om 10:32

   Duidelijk iemand die niet begrijpt hoe het werkt :-). De meerwaarde zou niet in een eenmalige vergoeding zitten. En uitbouwen van een netwerk is voor mij veel waardevoller.

 • Bastiaan zegt:
  26 mrt, 2009 om 08:16

  Je zegt: “er mogen voorlopig nog links geplaatst worden. Profiteer hiervan (maar misbruik het niet).”

  Ik kijk in jouw profile en tel 10 links op een tekst van 132 woorden. Dat is nog eens profiteren :-)

  Reageren
  • Karel Geenen zegt:
   26 mrt, 2009 om 10:30

   Zolang het informatieve links zijn kan het toch wel, nietwaar?

 • Bastiaan zegt:
  26 mrt, 2009 om 11:25

  Zeker, maar kon een glimlach niet onderdrukken.

  Denk dat de kleine ondernemer wel wat heeft aan deze app. Beetje linkedin voor ondernemers. Zal me inschrijven.

  Reageren
 • Webpromotie zegt:
  26 mrt, 2009 om 13:15

  KvK wordt ook wakker. Ik hoop dat ‘Hallo’ meewerkt aan het verbeteren van hun stoffige imago.

  Reageren
 • Niki Jaspers zegt:
  26 mrt, 2009 om 18:53

  Ik heb me ook maar lid gemaakt, het kan mogelijk wel iets worden. Wat me wel opviel is dat er eigenlijk al best leuke onderwerpen besproken worden. Mogelijk kan je Hallo ook wel als een verlengstuk van deze website zien, zowel om mensen hier naartoe te lokken, maar ook om je naamsbekendheid te vergroten onder andere ondernemers.

  Al met al, ziet het er goed uit, en hoop dat het een succes zal worden.

  Reageren
 • Edwin zegt:
  26 mrt, 2009 om 19:11

  @Karel : hebben ze ‘nofollow’ nog niet ontdekt :)

  Iedereen kan zich inschrijven
  Hier loopt het al mis..alwéér een algemene profielensite kan men missen als de pest..

  Reageren
 • Schelte Meinsma zegt:
  26 mrt, 2009 om 22:12

  Heeej Karel,

  Leuk dat we vriendjes kunnen zijn op Hallo! Ondanks dat ik het een goed initiatief vind van de KVK (complimenten aan Jan Willem en de rest) heb ik toch wel mijn twijfels bij de “functionaliteiten”.

  Lekker werken doet het nog niet helemaal naar mijn mening. Kan erg moeilijk door de ledenlijst heen komen en zit ook regelmatig te zoeken naar wat ik wel en niet kan/moet doen.

  Ik hoop dat we samen wat blogs kunnen plaatsen op het netwerk om meer activiteit en kennis te delen op het online netwerk!

  Groeten en tot ziens! Schelte

  Reageren
 • Tom - Estate zegt:
  27 mrt, 2009 om 10:34

  Goed initiatief van de KVK, maar.. ik zie wel erg veel reclame terug komen binnen de community’s. Ik snap dat ondernemers graag reclame maken voor de eigen diensten, maar de vraag en antwoord functie wordt wat mij betreft nogal eens misbruikt

  Reageren
 • Hubert Mooren zegt:
  27 mrt, 2009 om 13:41

  Heb me ook aangemeld. Ik vind het beter dan LinkedIn. Er is meer gelegenheid tot discussie en vragen stellen. Ook het feit dat de site volledig in het nederlands is, vind ik wel wat toevoegen.

  Reageren

Reageren