Naar
boven

Advertentievirus Google Adsense, opletten dus!

De analisten van Bitdefender hebben een nieuwe interessante ontdekking gedaan. Een trojan horse die Google tekst advertenties (Adsense) vervangt door advertenties van andere providers.

De trojan die wordt geïdentificeerd als Trojan.Qhost.WU infecteert je hosts file, een lokaal bestand voor domeinnamen en ip-adressen. Hierdoor verwijzen de advertenties niet naar de Google server maar naar een ander provider.

Gebruikers ondervinden last van het virus omdat er mogelijk geïnfecteerde bestanden/websites achter de advertenties zitten.

Google adverteerders lopen kans op minder views en dus minder kliks, en mogelijk minder inkomsten.

Wil je er zeker van zijn dat jouw computer niet geïnfecteerd is met deze trojan dan adviseert Bitdefender om je computer te beveiligen met de Bitdefender software”¦

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
5 reacties op "Advertentievirus Google Adsense, opletten dus!"
 • Fil zegt:
  28 dec, 2007 om 19:04

  Minder views ?
  Als ik het goed begrijp ziet de bezoeker gewoon de Google advertentie, maar als hij erop klikt wordt hij via deze Trojan op zijn PC omgeleid naar ergens anders dan voorzien. Met als gevolg dat de klik niet wordt geregistreerd en dus ook niet wordt vergoed.
  Tja, geen makkie.
  Toch hoop ik dat er vlug oplossingen komen. (buiten Bitdefender)

  Reageren
 • Casiedog zegt:
  28 dec, 2007 om 20:55

  Of het was een Publiciteits-STUNT!!!

  Reageren
 • Website promotie zegt:
  28 dec, 2007 om 23:27

  Dit is natuurlijk best mogelijk. Er is genoeg software, die internetsites kan manipuleren. Ik herinner me een spyware, die bijv. het woord auto in internetpagina’s omzette naar een link. Dezelfde soort techniek dus.

  Karel geeft in het artikel aan dat de advertentie vervangen wordt. Dit kan dus door een gelijksoortige advertentie, alleen met een ander doel, of totaal andere advertenties. Maar hoe dan ook: je loopt klikken en dus inkomsten mis. Ik ben het zelf nog niet echt tegengekomen, maar echt spectaculair vind ik het niet. Het gaat maar om een enkele besmette pc.

  Reageren
 • Adwords Experts zegt:
  03 jan, 2008 om 15:25

  Hoor graag of dit echt is. Denk eerder aan stunt. Google heeft wel een maandje geleden berichten gestuurd dat een virus Google analyse scripts bewerkte. Ze blijven kwetsbaar.

  Reageren
 • Tim Huijbers zegt:
  09 apr, 2008 om 11:47

  Volgens mij gaat Karel geen onzin plaatsen en daarbij is de link naar bitdefender niet onder een referral link geplakt (al zijn er nog 10tallen manieren maar ok).

  Wel slim van de dames en heren die dit ontwerpen om ook op dit soort dingen in te spelen. Zo zie je maar dat virusmakers ook met hun tijd en de ontwikkeling meegaan!

  Reageren

Reageren