Naar
boven

Laadtijd van landingspagina bij Adwords vanaf nu belangrijk!

Een aantal weken geleden maakte Google al bekend dat het de laadtijd van de landingspagina gaat meetellen in de kwaliteitsscore. Vanaf nu kun je in je Adwordsaccount al bekijken of de laadtijd van je landingspagina binnen de perken blijft.

Op de Adwords blog is het bovenstaande te lezen. In dat artikel is ook te lezen dat de laadtijd nu al wel zichtbaar is maar nog niet wordt meegenomen in de berekening. Dat zal vanaf midden juni gebeuren.

De laadtijd zal denk ik een vrij belangrijke factor worden. Uiteraard zal het verschil niet in de milliseconden zitten maar ik verwacht dat seconden wel van belang zullen zijn.

Hieronder vind je een korte video over hoe je de laadtijd kunt “zien” binnen Google Adwords:

Wanneer je laadtijd te lang is heb ik onlangs een artikel geschreven over hoe je ervoor kunt zorgen dat je website sneller laadt: Laadtijd website beperken.

Adverteer jij al via Google AdWords? Download dan zeker deze gratis whitepaper!

Ook succesvol adverteren met Google AdWords?

Bekijk onze cursus Google AdWords, onze Google AdWords dienst of vul onderstaand formulier in:


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
3 reacties op "Laadtijd van landingspagina bij Adwords vanaf nu belangrijk!"
 • website optimalisatie zegt:
  27 mei, 2008 om 18:04

  Op zich een logische gedachte zou me echter verbazen als het een echt grote rol gaat spelen. Ik heb het idee dat de hoogt van het bod nog altijd voor 99% je positie bepaalt.

  Reageren
 • Pieter Goyens zegt:
  28 mei, 2008 om 09:30

  De laadtijd van je landingspagina wordt zeker meegenomen, maar enkel als het slecht is.

  Interessant om weten is dat de laadtijd berekend wordt op basis van de gemiddelde laadtijd per geografische regio van uw server. Als jouw server in Nederland staat, is de laadtijd afhankelijk van gemiddelde laadtijd van de servers in Nederland.

  Reageren
 • Tom Broekhoven zegt:
  28 mei, 2008 om 10:07

  De laadtijd van de pagina is bijna bij geen enkele Website een probleem.

  Alleen wanneer een Website verschillende redirects en javascripts uitvoerd zou de laadtijd een probleem kunnen vormen. Dit zal in de meeste gevallen dan ook wel meevallen.

  Reageren

Reageren