Naar
boven

Linkbuilding: deze links voldoen aan Google’s richtlijnen en kun je dus meteen “regelen”!

linkbuilding

We houden ons qua linkbuilding bewust wat op de achtergrond op ons blog. Waarom: omdat linkbuilding door veel mensen verkeerd wordt begrepen en toegepast.

Hierdoor brengt het vaak meer schade toe dan dat er resultaten uit voortkomen. Getuige ook de vele Google penalties die we al hebben mogen oplossen.

Dit wil uiteraard niet zeggen dat linkbuilding helemaal niet meer toegepast kan worden. Naast het creëren van ontzettend goede content en het opvallen in de markt (wat voor natuurlijke inkomende links zal zorgen), is er ook nog een flink aantal andere manieren om natuurlijke links te verzamelen.

Op Moz is laatst een hele interessante video verschenen, die een aantal van deze manieren laat zien. Hieronder vind je de video en mijn op- en aanmerkingen.

(Bron: Moz.com)

Lijst met mogelijkheden voor linkbuilding

1: Vragen aan

 • Vrienden
 • Familie
 • Werknemers

2: Directories

 • Voornamelijk specifieke directories (waar niet elk bedrijf zomaar in kan, vaak ook branchegebonden)
 • Tip: zoek op het telefoonnummer van je concurrent (of adres) in Google. Je vindt dan alle websites waar zij hun contactgegevens hebben staan (en waar jij dus ook minimaal wil staan).

3: Bedrijfsmatige connecties

 • Leveranciers (deze werkt vaak erg goed!)
 • Klanten
 • Partners

4: Merk en naam mentions (die nog niet gelinkt zijn)

 • Google Alerts!
 • Handmatige zoekopdracht in Google (maandelijks herhalen). Tip: gebruik datumfunctie, dus alleen resultaten van de afgelopen maand.

5: Gebroken links herstellen (zeer sterke tip!)

 • Google Search Console checken op crawl errors

Overige punten

De overige punten die worden aangehaald in de video, zijn uiteindelijk de manier om ook op lange termijn meer links te verzamelen. Deze vallen wat mij betreft niet binnen het “laaghangende fruit” gebied.

En nu als een gek punt 1 – 5 gaan afwerken. Succes!

 

Meer leren over zoekmachine optimalisatie? Klik hier voor onze gratis e-mailcursus!

Met onze hulp bovenaan in Google?

Bekijk onze cursus zoekmachine optimalisatie, onze dienst of vul onderstaand formulier in:


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
1 reactie op "Linkbuilding: deze links voldoen aan Google’s richtlijnen en kun je dus meteen “regelen”!"
 • Peter zegt:
  26 jan, 2017 om 13:47

  Bedankt voor deze leerzame info. Veel concurrenten hebben een link op een startpagina. Startpagina’s hebben een hele hoge domein autoriteit. Wanneer ik hier ook een link wil laten plaatsen vraagt de beheerder van de startpagina hier geld voor.

  Het is tegen de richtlijnen van Google om links te kopen. Desondanks doen alle concurrenten met een link op een startpagina het in de zoekresultaten bijzonder goed. Hoe kijkt Google naar links kopen bij Startpagina’s met een DA van 76? Wordt dat toegestaan, gedoogd of worden die ook nog eens door Google bestraft?

  Reageren

Reageren