Naar
boven

Bloed voor je website?!

Bloed op je website?!Je hoort het vaak op internet en alle seo guru’s zullen het beamen, content is king (oftewel content is koning). Maar wat bedoelen ze nu precies? Want niet alle content is king!

Met de term “content is king” wordt bedoelt dat de content één van de belangrijkste elementen van je website is. Toch zou ik het liever anders willen noemen. Je moet de content op je website zien als het bloed wat door je aderen stroomt, zonder bloed geen leven en zonder gezond bloed geen gezond lichaam (mmm, begint nu wel erg filosofisch te klinken maar vind het wel een goede vergelijking).

We weten nu dus hoe belangrijk gezonde content voor je website is. Verder is het ook van belang dat er regelmatig “vers bloed” wordt toegevoegd aan je website, verse content dus”¦

In bloed zitten een aantal belangrijke bestandsdelen die noodzakelijk zijn voor “gezond bloed”. Zo is het ook met de content op je website.

 
Relevantie van de content

Uiteraard moet je content relevant zijn. Het moet te maken hebben met het onderwerp waar je over schrijft of het product wat je verkoopt. Klinkt logisch. Toch zit er echter een addertje onder het gras. Want relevant voor bezoekers wil nog niet altijd zeggen dat het ook relevant is voor de zoekmachines (en visa versa).

Het is dus zaak om de juiste combinatie te vinden tussen bezoekersrelevantie en zoekmachinerelevantie. Een aantal dingen hebben ze gemeen. De tekst moet leesbaar zijn voor je bezoekers. Dwz een duidelijke opmaak en correcte zinnen. Voor de zoekmachines moet de tekst ook leesbaar zijn. Dus niet verstopt in tabellen of frames en makkelijk toegankelijk voor de zoekmachines. Teksten in flashpresentaties kunnen bijvoorbeeld niet door de zoekmachines gelezen worden.

Natuurlijk wil je ook goed gevonden worden in de zoekmachines. Daarvoor is het van belang dat de zoekwoorden waar je graag op gevonden wilt worden ook terugkomen in de content.

Zoals ik hierboven ook al heb geschreven is het ook van groot belang dat er regelmatig nieuwe content wordt toegevoegd aan je website zodat de zoekmachines regelmatig langskomen om je website opnieuw te indexeren (daarom dat blogs goed ranken binnen de zoekmachines). Een ander voordeel van verse content is dat je website blijft groeien en dat kunnen de zoekmachines ook erg waarderen!

Meer leren over zoekmachine optimalisatie? Klik hier voor onze gratis e-mailcursus!

Met onze hulp bovenaan in Google?

Bekijk onze cursus zoekmachine optimalisatie, onze dienst of vul onderstaand formulier in:


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
10 reacties op "Bloed voor je website?!"
 • SaSh zegt:
  29 mrt, 2007 om 07:44

  Leuk stuk, waar weer uit blijkt hoe belangrijk content is.
  Nu ben ik van plan om aan een van mijn websites een (wordpress) blog te koppelen. Maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik dat moet doen.
  Is er misschien ergens een link, waar ik die info kan vinden?

  Reageren
 • Dave zegt:
  29 mrt, 2007 om 07:52

  Meer en meer zie je toch sites top rankings behalen waar het keyword waar je op heb gezocht niet eens (of heel weinig) in de body voorkomt dus ik weet niet zeker of dat nog heel belangrijk is voor de zoekmachines.

  Hetzelfde geldt voor tabellen en frames, Nathan Anderson doet reeds geruime tijd onderzoek en uit alle cijfermateriaal die hij verzamelde bleek dat beiden geen negatief effect hadden op rankings. Een zeer interessant man trouwens die over (nog) interessanter cijfermateriaal beschikt. http://www.nathananderson.us/

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  29 mrt, 2007 om 09:47

  @Sash
  Hier kun je wat meer informatie vinden over het installeren van WordPress: http://wordpress.org/support/

  @Dave
  Ik heb het boek van Nathan ook even gedownload. Hij schrijft ook dat het belangrijk is om je keywords in de tekst te hebben. Overigens wel een interessante site maar er staat nog maar weinig op zijn website ;-)

  Reageren
 • Dave zegt:
  29 mrt, 2007 om 13:06

  Zijn blog is inderdaad behoorlijk kaal en ‘new’ maar ik was onlangs op een workshop van hem en het is iemand die blijkbaar heel goed weet waarover hij spreekt.

  Over de keywords had ik het trouwens niet op hem gemunt..Ik kom soms sites tegen die in de top 3 staan en het keyword niet in hun body hebben staan. Verder zijn er nog mensen die beweren (en die ik ook geloof) blanco pagina’s toprankings kunnen geven enkel door het gebruik van titel, description metatag en links…Maar ik denk ook wel dat je er nog best aan doet om die in je body te plaatsen.:-)

  Reageren
 • Richard zegt:
  01 apr, 2007 om 13:21

  Klopt inderdaad,dat relevante maar vooral dynamische content belangrijk is om hoog te scoren in zoekmachines.Zelf met de website begonnen in november 2006,en in feb 2007 een pagerank4 .Pagerank zegt weer niks over de populariteit ,wellicht dat google daar nog iets op vind.

  Reageren
 • sjors zegt:
  02 apr, 2007 om 12:51

  “Voor de zoekmachines moet de tekst ook leesbaar zijn. Dus niet verstopt in tabellen of frames”

  Is tekst in een table dan niet goed zichtbaar voor een zoekmachine?

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  02 apr, 2007 om 13:28

  @Sjors

  Inderdaad, tekst in tabellen is niet zo goed zichtbaar voor de zoekmachines. Beter is om met CSS te werken.

  Reageren
 • Rogier zegt:
  02 apr, 2007 om 16:26

  Waarom is tekst in tabellen dan minder goed leesbaar? En bestaan er tools om te checken of een site ‘goed leesbaar’ is?

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  02 apr, 2007 om 16:29

  @Rogier

  Tekst in tabellen kan soms te diep staan voor een spider. Een goede tool om te checken of dat een spider de tekst op je website kan lezen vind je hier: http://www.karelgeenen.nl/spider-simulator/

  Reageren
 • Sjors zegt:
  03 apr, 2007 om 19:54

  Op Engelstalige sites ben ik deze discussie een paar keer tegengekomen. Tabellen of css ivm seo optimalisatie.
  Ik kan me geen argumenten meer herinneren maar er was niet echt een vorkeur voor de een of het ander volgens de meeste deelnemers aan de genoemde discussies.

  Iemand hier een argument pro of contra?

  Ik zelf denk dat spiders wel zo “slim” zijn om tabellen met tekst te herkennen. Wellicht ligt het probleem bij fouten in je html code waardoor je tekst mogelijk niet meer gespiderd wordt.

  Reageren

Reageren