Naar
boven

Karelgeenen.nl bestaat 5 jaar!

Het was afgelopen vrijdag vijf jaar geleden dat ik met Karelgeenen.nl ben begonnen en het eerste bericht plaatste. Uiteraard is dit lustrum vooral te danken aan jullie, onze trouwe lezers!

Verder ben ik ook ontzettend trots dat Karelgeenen.nl nog steeds bestaat. 5 jaar is toch al een hele poos en in die periode heb ik al heel wat blogs zien komen en gaan ;-).

Uiteraard wil ik ook alle gastbloggers bedanken voor de nuttige en interessante bijdragen!

Hoe het allemaal begon

Zo’n negen jaar geleden ben ik begonnen met de eerste stappen in de internet marketing. Eerst wat freewheelen en daarna een webwinkel opgestart. In deze webwinkel verkochten mijn compagnon en ik consumentenelektronica. Dat waren mijn eerste echte stappen binnen internet marketing en e-commerce. Hoewel dat project meer een hobby was, we zaten immers allebei nog op school, hebben we er veel van kunnen leren. En het smaakte naar meer!

Dankzij die eerste webwinkel heb ik mijn kennis over internet marketing op kunnen doen. Een (online) ondernemer loopt namelijk tegen een aantal “problemen” aan. Zo wilden wij meer bezoekers (zoekmachine optimalisatie, zoekmachine marketing en virale marketing bijvoorbeeld). En de bezoekers die op onze website kwamen wilden we ook laten bestellen (conversie optimalisatie). En tot slot, de reeds bestaande klanten vaker laten bestellen, bijvoorbeeld via e-mail marketing.

Echter het probleem was dat er toen nog maar weinig echt goede informatie over internet marketing te vinden was. Het was een kwestie van veel testen (trial and error) en alles wat er te vinden was over internet marketing aandachtig bestuderen.

En toen”¦

Op een gegeven moment kwam ik op het punt dat ik ontzettend veel had geleerd en dat anderen mij om hulp begonnen te vragen. Zonder dat ik het eigenlijk besefte (onbewust bekwaam) had ik ontzettend veel kennis opgedaan over internet marketing.

Eén van de dingen die ik had geleerd om online succesvol te zijn was ervoor zorgen dat je als autoriteit op je vakgebied wordt gezien. En het geheim omdat te worden is kennis delen. En waar kun je dat beter dan op je eigen weblog!

Karelgeenen.nl is geboren

Vijf jaar geleden ben ik dus begonnen met deze weblog. Als ik terugkijk op deze periode is er veel gebeurd”¦ Zo is deze blog ondertussen uitgegroeid tot één van Nederlands bekendste internet marketing blogs en vinden vele (online) ondernemers dagelijks hun weg naar deze blog.

Uit deze weblog zijn ook twee bedrijven geboren (zoekmachine marketing bedrijf Yargon en internet marketing ondersteuning Yoozie.net) en we werken nu met een team van 12 mensen, ook iets waar we erg trots op zijn!

Karelgeenen.nl in beeld

Op 5 jaar tijd hebben we op Karelgeenen.nl een drietal designs gehad:

Karelgeenen.nl statistieken

Uiteraard is het ook altijd leuk om de statistieken van de afgelopen 5 jaar er eens bij te nemen:

 

Tot slot

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het frequent bezoeken van onze weblog. Zonder jullie waren we nooit zover gekomen. Op naar de 6 jaar!

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
9 reacties op "Karelgeenen.nl bestaat 5 jaar!"
 • Michael zegt:
  28 nov, 2011 om 08:57

  Beste Karel,

  Goed gedaan. Zeker iedere week vind ik mijn weg naar je website. Ik heb er veel van geleerd en zal dit blijven doen. Bedankt hiervoor.

  Karelgeenen.nl is een goed voorbeeld voor vele andere blogs.

  Michael Linthorst

  Reageren
 • Remco zegt:
  28 nov, 2011 om 11:02

  beste Karel en team,

  Za vooral zo door met jullie blog. Als starter met het hele internet gebeuren wat betreft marketing en optimalisatie zijn jullie posts absoluut de moeite waard en zeer informatief. Ook jullie nieuwsbrieven zijn de moeite waard om mij op de hoogte te houden.

  Ga zo door!
  Remco

  Reageren
 • Jedidja zegt:
  28 nov, 2011 om 16:27

  Ga zo door Karel! Ik heb ook veel van je geleerd en zal blijven komen om je interessante artikelen te lezen.

  Groetjes Jedidja

  Reageren
 • Daniel zegt:
  28 nov, 2011 om 20:45

  Gefeliciteerd, volg zo al ongeveer 1 jaar je blog regelmatig en het blijft interessant en leuk om de artikelen te lezen die je schrijft. Dus ga zo door, op naar jaar 6:)

  Reageren
 • Daniël Bennik zegt:
  29 nov, 2011 om 16:03

  Gefeliciteerd Karel!

  Erg leuk om te zien hoe jij bent begonnen. Ik ben 1,5 jaar geleden ook zelf begonnen met een webshop en kwam toen tot dezelfde problemen: weinig bezoekers, weinig conversie etc.

  Ik ben alleen nog niet bij het punt dat ze in de rij staan om mij te vragen, hehe ;). Ga zo door!

  Reageren
 • Lenny zegt:
  30 nov, 2011 om 12:03

  Van harte gefelicteerd. Wat vliegt de tijd en keep up the good work.

  Reageren
 • Johan zegt:
  01 dec, 2011 om 11:09

  Beste Karel,

  Ik lees jullie artikelen altijd met veel plezier. Zeer leerzaam.

  Ga zo door!

  Reageren
 • Remco zegt:
  08 dec, 2011 om 11:11

  Van harte Karel!

  Dit is zonder twijfel de beste Nederlandstalige blog op gebied van SEO en marketing.

  Op naar de volgende 5 jaar :-D

  Reageren
 • Roland zegt:
  09 dec, 2011 om 20:19

  Proficiat met het 5 jarig bestaan van de blog! Erg interessante artikelen om te lezen. Keep going!

  Reageren

Reageren