Naar
boven

Breaking! Google stopt er mee: Goodbye Google Authorship!

Zo dan! Gisteravond heeft Google, bij monde van John Mueller, aangekondigd dat Google per direct stopt met het vertonen van Google Authorship gegevens in de zoekresultaten én dat ze de rel=author markup data niet meer gaan gebruiken.

Vorige maand schreven we nog dat Google de foto’s van de auteurs uit de zoekresultaten ging verwijderen. Ruim een maand later beslissen ze dus om er helemaal mee te stoppen.

Een mooi avontuur…

John Mueller noemde het een mooi avontuur.

Unfortunately, we’ve also observed that this information isn’t as useful to our users as we’d hoped, and can even distract from those results. With this in mind, we’ve made the difficult decision to stop showing authorship in search results.

Google Authorship leek erg interessant

Persoonlijk vond ik Google Authorship erg interessant, of althans het principe. Je kon hiermee laten zien dat je een autoriteit was wat het kaf van het koren scheidde op het gebied van informatie op het internet.

Hoe nu verder?

Voorlopig zou ik nog even niks doen. Wanneer je authorship nog niet hebt ingesteld hoef je niets te doen. Wanneer je het wel al hebt ingesteld zou ik voorlopig ook nog niets doen. Wij laten het nog even geïmplementeerd totdat er vanuit Google wat meer informatie is.

The rise and fall van Google Authorship

Een ontzettend goed en uitgebreid artikel over de rise and fall van Google Autorship vind je op Searchengineland.

Meer leren over zoekmachine optimalisatie? Klik hier voor onze gratis e-mailcursus!

Met onze hulp bovenaan in Google?

Bekijk onze cursus zoekmachine optimalisatie, onze dienst of vul onderstaand formulier in:


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
6 reacties op "Breaking! Google stopt er mee: Goodbye Google Authorship!"
 • Jannes zegt:
  29 aug, 2014 om 13:13

  Ik vond het persoonlijk wat minder toevoegen. Het laat lang niet altijd direct zien dat iemand een authoriteit is en het vertroebelde de resultaten….

  Reageren
 • Dominique zegt:
  29 aug, 2014 om 16:12

  Ben benieuwd hoelang Google+ nog stand gaat houden..

  Reageren
  • Karel Geenen zegt:
   30 aug, 2014 om 11:48

   Ik ook Dominique! Ze hebben al aangegeven het helemaal uit te gaan kleden zodat er alleen een soort van dienst ontstaat waar je accountgegevens bij elkaar zitten. Maar het social aspect zal inderdaad snel verdwijnen.

 • Rowdy Groothedde zegt:
  30 aug, 2014 om 22:40

  Ik baal als een stekker! Ik heb net wekenlang mijn best gedaan om meer kringen te krijgen zodat deze zichtbaar werden in Google, maken ze de auteurschap onzichtbaar in de zoekresultaten.. :(

  Reageren
 • Peter-Paul Blom zegt:
  02 sep, 2014 om 11:17

  Wat ik hier niet lees is dat deze wijziging alleen geldt voor mensen die niet zijn ingelogd op Google. Als je ingelogd bent met je Google+-account dan zie je nog steeds de foto’s van auteurs. Of komt daar ook nog verandering in?

  Reageren
  • Karel Geenen zegt:
   02 sep, 2014 om 12:29

   Zover mij nu duidelijk is zal dit ook gaan verdwijnen.

Reageren