Naar
boven

Google, Bing en Yahoo en hun samenwerkingsproject

De 3 grootste zoekmachines die samenwerken aan een project is niet iets wat vaak voorkomt. Dit nieuws is eigenlijk al een maand oud maar omdat er hier op deze blog nog geen aandacht aan is besteed wil ik dit nog even delen met jullie.

Schema.org


Het project waar ze samen aan hebben gewerkt is de website schema.org. Zoekmachines zijn afhankelijk van de schema’s of HTML tags om hun zoekresultaten te verbeteren en deze zo nauwkeurig mogelijk te maken. Webmasters maken gebruik van zulke tags voor SEO doeleinden. Bij een juiste implementatie zorgen deze tags voor een hogere ranking in de zoekmachines.

Dit is de vertaalde voetnoot die te lezen is op de homepagina van de website:

Veel websites worden gegenereerd uit gestructureerde data die vaak wordt opgeslagen in databases. Wanneer deze gegevens worden opgemaakt in HTML wordt het erg moeilijk om te bepalen wat de originele gestructureerde gegevens zijn. Veel toepassingen, in het bijzonder zoekmachines, kunnen veel baat hebben bij rechtstreekse toegang tot deze gestructureerde data. On-page optimalisatie stelt zoekmachines in staat om de informatie op webpagina’s beter te begrijpen en zo te zorgen voor rijkere zoekresultaten. Op deze manier is het gemakkelijker voor de gebruikers om relevante informatie op het web te vinden.

Deze partijen hebben in het verleden al eens samengewerkt aan sitemaps.org. Ook hier was het de bedoeling om een standaard neer te zetten voor het optimaliseren van een website bij het gebruik van een sitemap.

Deze website is een waardevolle bron om ervoor te zorgen dat de code zo optimaal mogelijk is voor de zoekmachines.

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Dominique Meijnen
4 reacties op "Google, Bing en Yahoo en hun samenwerkingsproject"
 • Dennis zegt:
  01 jul, 2011 om 09:27

  Eventueel struikelblok zal worden in hoeverre het niet compatibel zijn met w3c voor problemen gaat zorgen in de toekomst IMO

  Reageren
 • Marc zegt:
  03 jul, 2011 om 01:10

  Interessante contsatering, deze samenwerking. Enig idee wat dit voor praktische implicaties dit heeft voor de SEO/Online marketing?

  Reageren
  • Dominique Meijnen zegt:
   05 jul, 2011 om 16:13

   Heel moeilijk om dat op dit moment te zeggen. Maar het gebruik van de juiste code blijft een belangrijke factor!

Reageren