Naar
boven

Worden Google verwijzingen niet vertoond?

Sinds een tijdje is het mogelijk om Google referral advertenties op je website te vertonen. De conventionele Google Adsense ken je waarschijnlijk wel. De nieuwe referral advertenties bieden webmasters nu ook de mogelijkheid om per bestelling bij de adverteerder vergoed te krijgen.

Google Adsense werkt eenvoudig. Je plaatst een advertentieblok op je website en Google zorgt dat er relevante advertenties komen te staan. Klikt er iemand op zo’n advertentie dan krijg je een bepaald bedrag.

Bij Google referrals (verwijzingen) werkt iets anders. Je plaatst ook een advertentieblok op je website. Maar in plaats van dat Google kiest welke advertenties er vertoond worden kun je dit zelf bepalen. De vergoeding werkt ook anders. Je krijgt niet per klik betaald maar per conversie of bestelling. De adverteerder heeft bijvoorbeeld 11,50 euro over voor een nieuwe klant. Wordt iemand via jouw advertentie dus klant bij de adverteerder ontvang jij de 11,50 euro.

Helaas lukt het nog niet iedereen om deze vaak lucratieve advertenties op de website te vertonen. Op de Inside Adsense blog van Google is te lezen wat de reden kan zijn. Worden op jouw website de verwijzingen ook niet weergegeven? Het zou de volgende oorzaken kunnen hebben:

 • De referral advertentie is niet beschikbaar in Nederland of België. De adverteerder heeft waarschijnlijk niks aan klanten van een bepaald land en heeft deze landen dus uitgeschakeld;
 • Je hebt meer dan 3 advertentieblokken toegevoegd aan je website. Google staat echter maar maximaal 3 blokken toe;
 • Google heeft je pagina bekeken en beoordeeld dat er niet toegestane inhoud wordt weergegeven (bijvoorbeeld 18+ inhoud).

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
6 reacties op "Worden Google verwijzingen niet vertoond?"
 • Karel Geenen zegt:
  30 aug, 2007 om 11:59

  Inderdaad Sash. Google verwijzingen is nu voor elke publisher beschikbaar.

  Het is alleen nog niet beschikbaar voor iedere adverteerder.

  Reageren
 • SaSh zegt:
  30 aug, 2007 om 11:56

  Karel, bedoel je met bovenstaand artikel het zelfde als het Google CPA model? Zo ja, is het is dus voor iedereen in NL beschikbaar?

  Reageren
 • SaSh zegt:
  30 aug, 2007 om 12:02

  Ah, vandaar dat ik in het dashboard nog geen cpa kan instellen. Nog even afwachten dus. In de tussentijd maar alvast aan de slag met Tradetracker.

  Reageren
 • Arnoud zegt:
  31 aug, 2007 om 09:58

  Een reden van het niet verschijnen van CPA-advertenties zou ook nog kunnen zijn dat de website geen relevante inhoud heeft. Het staat niet in hun blogbericht, maar ik heb het gevoel dat ze hier wel op letten.

  Ik ben aan het testen met de CPA-advertenties, maar snap het nog niet allemaal. Ik heb in Adsense ingesteld dat ik alleen advertenties kredieten/hypotheken ed. wil, maar zie heel veel andere CPA-advertenties verschijnen. Zou dit ook met relevantie te maken hebben?

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  31 aug, 2007 om 10:03

  @Arnoud
  Dat zou inderdaad ook erg goed mogelijk kunnen zijn. Het klinkt namelijk best wel logisch.

  Reageren
 • peter zegt:
  12 apr, 2008 om 02:21

  Wow thanks, ga me hier zeker even in verdiepen, want de kliks van een paar centen schiet niet altijd op he.

  groetjes,
  Peter

  Reageren

Reageren